Kryetari

Menduh Thaçi

Menduh Thaci ka lindur më 3 mars 1965 ne Tetovë -shkollën fillore dhe ate të mesme si super i shkëlqyeshëm i mbaron në vendlindje -diplomon në fakultetin e mjekësisë nē Prishtinë-dega stomatologji.

Aktivitet -Menduh Thaçi që nga viti 1982 hyne në organizatë ilegale duke u mare me aktivitete kundër rregjimit të atëhershēm jugosllav -më 1989 nē mënyrë aktive si organizator dhe pjesëmarēs i demostratave ne Prishtinë -më 1990 kyçet në partinê më të madhe të shqiptarëve në Maqedoni-Partia për Prosperitet Demokratik -më 1993 zgjidhet kryetar i PPD-së dega Tetovë ,dega më e madhe e partisë -mê 1994 mbahet kongresi i ndarjes -udhêheqësia e atëhershme e PPD-së devijoje rrugën duke u renditur me elementet neo komuniste jugosllave-sjelle Arbën Xhaferrin nga Prishtina dhe e bēn kryetar të partisë së tij që u quajtë -Partia për Prosperitet Demokratik Shqiptar PPDSH (foto nr.1) -kjo lëvizje e tij nga maqedonasit dhe jo vetëm ata u njohë si “Thaçizëm” që nënkuptonte të gjith ata qê janë kundër rregjimit pro interesave shqiptare -mê 1998 bêhet pjesë e qeverisë dhe njihet si shqiptari më i fuqishëm në Maqedoni, duke menaxhuar krizēn e refugjatëve të shqiptarëve nga Kosova -mbështetës i fuqishëm i luftës çlirimtare në Kosovë me të gjitha variantat,metoda dhe mjete –Menduh Thaçi e pêrcjell solemnishtë Hashim Thaçi komandant i Ushtrisë Çlirimtare tê Kosovës nga kazerma e Tetovês me helikopterin e Nato-s pêr në Kosovë (tv klan ka pamjet -“opinion”) foto nr2 -Dekorohet me çmimin “urdhêri i pavarsisë” nga ana e Presidentit të R.Kosovēs foto nr.3 -më 2001 me konflikt të armatosur e rrëzon nga pushteti Ali Ahmti dhe grupi i tij -mê 2006 prap kthehet në pushtet -më 2008 “ rrëzon “vehten nga pushteti. Rrëzon qeverinë sepse kryeministri i atëhershëm i Maqedonisë Nikolla Gruevski rrefuzon t’ia ndëron emrin shtetit kusht ky për hyrjen e Maqdonisë në Nato në samitin e Bukureshtit (2008) -më pastaj fillon çarjet në partinë e tij, ish funksionar të joshur nga pushteti largohen dhe krijojne parti -Menduh Thaci vazhdimisht i mund ata dhe si te tilla eliminohen ngaskena politike – nê zgjedhjet e 12 prillit tê vitit 2020 kandidon për zëvendëskryeministēr konsenzula bashkë me kryeministrin maqedonas.

Menduh Thaçi është bashkëpjesēmarrës indirekt dhe direkt të aktiviteteve ndërkombëtare si ajo e Rambujes,Marrëveshja e Ohrit dhe së fundi ajo e Përzhinos.

email: m.thaci@gurra-pdsh.org

USAAlbania