Kryetari

Menduh Thaci – Kryetar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Menduh Thaci ka lindur më 3 mars 1965 ne Tetovë -shkollën
fillore dhe ate të mesme si super i shkëlqyeshëm i mbaron në
vendlindje -diplomon në fakultetin e mjekësisë nē Prishtinë-dega
stomatologji Aktivitet -Menduh Thaçi që nga viti 1982 hyne në
organizatë ilegale duke u mare me aktivitete kundër rregjimit të
atëhershēm jugosllav -më 1989 nē mënyrë aktive si organizator dhe
pjesëmarēs i demostratave ne Prishtinë -më 1990 kyçet në partinê më të
madhe të shqiptarëve në Maqedoni-Partia për Prosperitet Demokratik -më
1993 zgjidhet kryetar i PPD-së dega Tetovë ,dega më e madhe e partisë
-mê 1994 mbahet kongresi i ndarjes -udhêheqësia e atëhershme e PPD-së
devijoje rrugën duke u renditur me elementet neo komuniste jugosllave
-sjelle Arbën Xhaferrin nga Prishtina dhe e bēn kryetar të partisë së
tij që u quajtë -Partia për Prosperitet Demokratik Shqiptar PPDSH (
foto nr.1) -kjo lëvizje e tij nga maqedonasit dhe jo vetëm ata u njohë
si “Thaçizëm” që nënkuptonte të gjith ata qê janë kundër rregjimit pro
interesave shqiptare -mê 1998 bêhet pjesë e qeverisë dhe njihet si
shqiptari më i fuqishëm në Maqedoni,duke menaxhuar krizēn e
refugjatëve të shqiptarëve nga Kosova -mbështetës i fuqishëm i luftës
çlirimtare në Kosovë me tê gjitha variantat,metoda dhe mjete -Menduh
Thaçi e pêrcjell solemnishtë Hashim Thaçi komandant i Ushtrisë
Çlirimtare tê Kosovës nga kazerma e Tetovês me helikopterin e Nato-s
pêr në Kosovë (tv klan ka pamjet -“opinion”) foto nr2 -Dekorohet me
çmimin “urdhêri i pavarsisë” nga ana e Presidentit të R.Kosovēs foto
nr.3 -më 2001 me konflikt të armatosur e rrëzon nga pushteti Ali Ahmti
dhe grupi i tij -mê 2006 prap kthehet në pushtet -më 2008 “ rrëzon
“vehten nga pushteti.Rrëzon qeverinë sepse kryeministri i atëhershëm i
Maqedonisë Nikolla Gruevski rrefuzon t’ia ndërin emrin shtetitkusht ky
për hyrjen e Maqdonisë në Nato në samitin e Bukureshtit (2008) -më
pastaj fillon çarjet në partinë e tij,ish funksionar të joshur nga
pushteti largohen dhe krijojne parti -Menduh Thaci vazhdimisht i mund
ata dhe si te tilla eliminohen ngaskena politike -sot gjendet para
nesh si pretendent nê zgjedhjet e 12 prillit tê këtij viti për
zëvendëskryeministēr konsenzula bashkë me kryeministrin maqedonas
-Menduh Thaçi është bashkëpjesēmarrës indirekt dhe direkt të
aktiviteteve ndërkombëtare si ajo e Rambujes,Marrëveshja e Ohrit dhe
së fundi ajo e Përzhinos

Write A Comment