XXX porn Mobil Porn Teen Porn porn film Porn tube XnXX mature porn  Lajme
Web Faqja zyrtare e PDSH-se
Has shqiptar

Nga vendi

PDSH festoi përvjetorin e partisë‏

Me rastin e përvjetorit të Partisë Demokratike Shqiptare mbrëmë në restorantin “Baron” në Tetovë, Kryetari i PDSH-së, Menduh Thaçi organizoi koktej solemn, ku të pranishëm ishin anëtarët e kuvendit qendror të partisë, strukturat partiake, mysafir të ftuar, si dhe përfaqësues të medieve.

Me këtë rast në fjalimin që e mbajti Kryetari Thaçi mes tjerash deklaroi:

Ne vazhdojmë të kemi shpresën dhe besimin e plotë se kjo është rruga e vërtetë që i çon shqiptarët drejt lirisë të vërtet dhe drejt të drejtave të vërteta. Isha mbrëmë në Kumanovë në ngushëllime të atij djalit të vogël që e mbyti ai maqedonasi, në një moment shumë interesant pas iftarit para jacisë, natën e Bajramit dhe në moment gjersa shprehsha ngushëllime familjes të atij djaloshit disa djem të rinj fotografonin pandërprerë me telefona për shkak se unë isha aty prezent. Unë u ndjeva shumë keq, fillova të djersitem, por isha në pozitë të rëndë që nuk mund t’ju thosha mos fotografoni, sepse ata mund të më thonin po ti a nuk ke ardhur këtu që të solidarizohesh me ne. Pse më pengonte ky fotografim, për shkak se të nderuar jemi dëshmitarë se kohët e fundit kjo çështja e fotografimit dhe e daljes në ballë të kinse organizimit të disa protestave duke përfituar nga situatat e rënda që u ndodhin  shqiptarëve,  nga tragjeditë, nga vdekjet, nga rrahjet, është bërë një modë e cila besoj se nga PDSH-ja  dhe nga shqiptarët e Maqedonisë me plot fuqi duhet të luftohet.

Kjo lehtësi e fotografimit nuk ka asnjë qëllim përveç këtyre që unë i mendoj: e para kjo mënyrë e lehtë e hapa rritjes me “selfie” mbi vare të shqiptarëve për të fituar poenë politike vetëm se e copëton substancën e rezistencës të vërtet të shqiptarëve të Maqedonisë, e dyta vetëm se e ulë ndjeshmërinë dhe sensibilitetin e institucioneve të shtetit dhe maqedonasve të cilët  veprojnë herë privatisht, e herë të bashkuara në institucionet e na bëjnë represion dhe e treta vetëm se e bindin bashkësinë ndërkombëtare se demonstrimet e figurave të ndryshme të cilat nuk lanë varr, apo të keqe të shqiptarëve pa u fotografuar për poenë politike, janë vetëm çështje e marketingut politik. 

Ne vërtet kemi një situatë shumë të rëndë dhe të vështirë, edhe shqiptarët e Maqedonisë, po sidomos forca kryesore, apo e vetmja forcë politike të cilën e drejton Partia Demokratike Shqiptare po ballafaqohet me vështirësi të mëdha në rrugën e vet, edhe unë edhe ju. Porosit që na vinë pa ndërpre janë që duhet të dorëzohemi dhe ti pranojmë rrugët e “selifieve”, fotografive, marketingut të bajat për poenë politike, për shkak se rezistenca kombëtare si substancë e vërtetë këtu nuk do të ketë rezultat asnjëherë. Kjo nuk është e vërtet, do të ketë vështirësi edhe më tutje, por rezultat gjithsesi se do të ketë. 

Mendoj se është një moment i reflektimit të plotë, edhe atyre të cilët nuk janë anëtarë dhe simpatizant të PDSH-së pranoj një të vërtet të pamohueshme - të gjitha parashikimet e PDSH-së dita-ditës vërtetohen! Unë dëshiroj bashkë me ju të kemi edhe shumë përvjetorë tjerë të Partisë Demokratike Shqiptare. Po të jeni të bindur se përvjetorin e ardhshëm sigurisht se do ta festojmë me 5 Korrik, pas Bajramit të madh, por do ta festojmë në momentin kur ne do të fitojmë legjitimitetin e plotë të shqiptarëve për ti përfaqësuar ata dhe ky moment detyrimisht se do të vij dhe unë ju premtoj që prej atij momenti bashkërisht do ti përveshim mangët që të realizojmë përcaktimin programor dhe platformën e Partisë Demokratike Shqiptare.

 

 

 

 

PDSH: BDI mjetet e pakta të buxhetit për shqiptarët i shndërrohen në HIÇ !

Politika antishqiptare e qeverisë BDI-VMRO, më qartë shihet gjatë miratimit të buxheteve dhe rebalancëve të buxheteve.

I vetmi rast kur shqiptarët diskriminohen më shumë se sa gjatë miratimit të buxheteve shtetërore ndodh kur miratohen rebalancët e buxheteve, ku edhe ato pak projekte të parapara në buxhet në fillim të vitit eliminohen nëpërmjet rebalancit në mes të vitit. Kjo është bërë praktike e "qeverisjes" 13 vjeçare të BDI-së. Në fillim të vitit ndahen shumë pak mjete që me rebalanc këto pak mjete të shndërrohen në hiç.

Rebalanci i cili është dorëzuar në parlament nga ana e qeverisë BDI-VMRO për miratim vazhdon ti len vendbanimet shqiptare pa ujë për pije, pa rrugë adekuate, me sistem arsimor të dërrmuar dhe me institucione shëndetësore të shkatërruara.

Dallimi në mes vendbanimeve shqiptare dhe atyre maqedonase tashmë është evident dhe i dukshëm nga të gjithë dhe në të gjitha sferat e jetës, shihet dallimi në spitalet, rrugët, shkollat, investimet në bujqësi, në hapje të vendeve të punës, etj.

Partia Demokratike Shqiptare ka përgatitur me qindra amendamente me të cilat do të përpiqet nëpërmjet numrave, shifrave, projekteve, ta faktojë diskriminimin e madh dhe vjedhjen që ju bëhet shqiptarëve nga ana e qeverisë BDI-VMRO nëpërmjet buxhetit të shtetit.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 29.06.2016

Menduh Thaçi realizoi takim me Ambasadoren Suomalainen

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadoren e OSBE-së

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Menduh Thaçi sot në selinë e partisë në Tetovë realizoi takim me shefen e Misionit të OSBE-së në vend, Ambasadoren Nina Suomalainen. Në takim u diskutua për krizën politike në vend, si dhe për mënyrat e zgjidhjes së saj.

Kryetari Thaçi prezantoi qëndrimet e PDSH-së për dalje nga kriza politike, si dhe për të përshpejtuar procesin e integrimit euro-atlantik, duke theksuar se rrugëdalja e vetme nga kjo situatë është vazhdimi i dialogut të mirëfilltë politik me ndërmjetësim të faktorit ndërkombëtar, që kërkon një qasje të re dhe vullnet të fortë politik nga të gjitha palët.

Kryetari Thaçi potencoi se mosmarrëveshjet mes partive maqedonase janë virtuale dhe se problemi real i Maqedonisë janë çështja e emrit dhe marrëdhëniet ndëretnike, gjegjësisht të drejtat e shqiptarëve, andaj pa zgjidhjen e çështjesh së emrit dhe të marrëdhënieve ndëretnike i tërë ky proces nuk ka kuptim.

Për sa i përket listës zgjedhure Kryetari Thaçi vlerësoi se qëllimi i grupit të punës duhet të jetë arritja e një liste zgjedhore tërësisht të pastruar dhe e pranuar nga të gjithë, por hodhi dyshime te institucionet e shtetit se gjatë pastrimit do të pësojnë votuesit shqiptarë, duke theksuar se lista aktuale zgjedhore ka akoma votues fiktiv dhe se fajin kryesor për këtë e kanë institucionet e shtetit që kontrollohen nga pushteti dhe që nuk dërgojnë të dhëna të sakta në KSHZ, andaj në pamundësi të fshirjes së votuesve fiktiv PDSH nuk pajtohet me fshirjen e personave të tjerë që ekzistojnë, por që për momentin nuk gjenden në vend, shumica e të cilëve mbi 80% janë shqiptarë.

Kryetari Thaçi gjithashtu theksoi se zgjidhja e çështjes së emrit dhe të marrëdhënieve ndëretnike, si dhe përmbushja e kushteve demokratike për të pasur zgjedhje të besueshme pa marr parasysh se kur do të mbahen ato, ngelin si çështje thelbësore dhe të domosdoshme për Partinë Demokratike Shqiptare.

Ambasadorja Suomalainen falënderoi Kryetarin Thaçi për rolin konstruktiv të PDSH-së, si dhe për kontributin që e jep në këtë proces, duke shpresuar në vazhdim të dialogut dhe në gjetjen e zgjidhjes sa më shpejt.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 28.06.2016

Jemi të paluhatshëm në rrugën tonë!‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Menduh Thaçi mbrëmjen e së dielës në shenjë respekti për muajin e madhërishëm të Ramazanit shtroi iftar në Restoran “Fontana” në Tetovë. Në iftar ishin të pranishëm anëtarët e kuvendit qendror të partisë, strukturat partiake si dhe përfaqësues të medieve.

Kryetari Thaçi me këtë rast i përgëzoi të pranishmit dhe i uroi për agjërimin gjatë muajit të Ramazanit, si dhe mbajti një fjalim të shkurtë:

“Ne vazhdojmë të kemi vështirësi me politikën tonë që e bëjmë, ata të cilët mendojnë se do të dështojmë besoj se përfundimisht janë bindë se nuk do të dështojmë asnjëherë, po do të vazhdojmë të kemi vështirësia. 

Në anën tjetër vazhdojmë ta themi të vërtetën se problemi kryesor në Maqedoni, nuk është kriza politike virtuale mes disa grupimeve maqedonase, por kriza e vërtetë politike dhe etnike që maqedonasit vazhdojnë me kokëfortësi, shpesh herë edhe me shumë hile duke bindur segmente të caktuara të bashkësisë ndërkombëtare, që ti shkelin të drejtat e një populli që pretendon se është afërsisht 40 % i qytetarëve të Maqedonisë.

Vështirësitë janë të një pas njëshme, koha moderne e këtyre vështirësive është se kemi pasur shumë individë dhe grupime fatkeqësisht edhe shqiptarë që kanë deshtë të na bindin se gjërat qenkan të renditura mbrapsht, se para duhet demokracia e më pastaj vjen liria! JO, fillimisht duhet liria e një populli dhe atij populli ti mundësohet ta ngritë demokracinë.

Nuk është puna jonë punë e kotë, ju e shihni që 23 vite në skenën politike mbijetojmë si opsioni i vetëm kombëtarë dhe opsion që i shtynë shqiptarët drejt zgjidhjes së problemit të vërtetë që e kanë, ata janë të shkelur në këtë shtet, nuk kanë të drejta kushtetuare dhe juridike, në aspektin ekonomik janë të diskriminuar, por ju premtoj se ne nuk do të heqim dorë në asnjë moment prej këtij përcaktimi. Çështjet tjera që bëhen pjesë e politikës kinse moderne se si dikush i paska përcaktimet, se si dikush mendon për demokraci dhe liri, ju themi se vetëm shikoni hartën e Evropës, Zvicrën Belgjikën, Brukselin, hartën e Ballkanit, Bosnjën, Kosovën dhe kështu me radhë, krejt kjo flet edhe në historinë e tanishme se i vetmi është programi dhe platforma e Partisë Demokratike Shqiptare që na nxjerr prej kësaj situate. 

Ju thonë se shumë vonohemi me programin dhe me platformën tuaj, të PDSH-së! Vonesa është e saktë, por kjo vonesë bëhet për shkak se PDSH-ja e preferon demokracinë e preferon politikën, nuk e preferon konfliktin, nuk i preferon ekstremizmit dhe radikalizmit për shkak se ne jemi të bindur se nëpërmjet kësaj rruge do të arrijmë që ta zgjidhim problemin tonë. 

Edhe një herë sinqerisht ju falënderoj, besoj se në të ardhmen do të takohemi edhe në raste tjera, të gjithë ata të cilët janë sonte këtu duhet ta përcjellin një mesazh se: Jemi të paluhatshëm në rrugën tonë! Kjo është më e rëndësishmja, se për të krijuar parti politike e për tija bë qejfin dikujt ne mund të krijojmë brenda ditës 50 apo 100 parti. Kjo është partia e vërtet e shqiptarëve dhe të jeni të sigurt se kjo është partia e cila do ti çoj shqiptarët drejt realizimit të qëllimit të tyre historik. Faleminderit”!

 

 

 

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Top Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainmenu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainframe Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Menu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image