XXX porn Mobil Porn Teen Porn porn film Porn tube XnXX mature porn  Info qendra
Web Faqja zyrtare e PDSH-se
Has shqiptar

Nga vendi

Komunikatë‏

Solemnitetet dhe festimet e përvjetorëve të nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, vit pas viti, nga ana e BDI-së, janë shndërruar në një marrëzi të madhe politike.

Mospërmbushja e obligimeve bazë që burojnë nga kjo Marrëveshje i bën të pa vend dhe absurde manifestimet, festimet e përkujtimet që organizon BDI dhe me të drejtë shtrohet një pyetje elementare: Çka feston e çka përkujton sot BDI përveç dështimit dhe paaftësisë së vet!

Të mos harrojmë se përveç se është 14 vjetori i nënshkrimit, sivjet mbushen 11 vite nga tejkalimi i afatit të implementimit të po kësaj Marreveshje! 

Sot, pas 14 vitesh nga nënshkrimi, më shumë se kurdoherë, qëndron konstatimi i PDSH-së se Marrëveshja e Ohrit jo që nuk i avansoi të drejtat e shqiptareve por përkundrazi, është shndërruar në pengesë kryesore për realizimin e tyre!

Të gjithë ata që edhe pas 14 vitesh përmendin nevojën e implementimit të Marrëveshjes së Ohrit, në fakt konstatojnë një të vërtetë të madhe, faktin që deri tani kjo Marrëveshje nuk është implementuar dhe se nxjerrin në pah nevojën imediate për një Marrëveshje të Re me të cilën do të realizohen kërkesat e drejta të shqiptareve për barazi në këtë shtet. Kjo Marrëveshje e Re është pjesë e platformës politike të Partisë Demokratike Shqiptare.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 13.08.2015

 

 

 

PDSH: Më shumë se fatkeqësi natyrore, vërshimet fatkeqësi politike me emrin BDI!‏

“Situata e krijuar pas vërshimeve të ditës së hënë në Tetovë dhe fshatrat përreth është emergjente dhe alarmante, në veçanti kur kihet parasysh se BDI si strukturë që sot i përfaqëson shqiptarët është e korruptuar, e paaftë dhe e papërgatitur për t'u ardhur në ndihmë banorëve të prekur.

Përveç defilimit dhe fotografimit në fatkeqësinë e shqiptarëve nga këta funksionar të korruptuar të BDI-së, deri sot nuk dëgjuam asnjë plan për tu përballur me këtë situatë të krijuar. Komuna dhe institucionet tjera qeveritare luajnë rolin e organizatave joqeveritare dhe kërkojnë kontribute prej qytetarëve dhe afaristëve, në vend që në bazë të mandatit që kanë dhe me mjetet e buxheti të përkujdesen për banorët e prekur.

Ne i bëjmë thirrje faktorit ndërkombëtar që të ushtrojë presion ndaj qeverisë që të fillojë menjëherë të merret seriozisht me këtë situatë të rrënd, si dhe urgjentisht të bëj vlerësimin e dëmeve të shkaktuara në shtëpitë dhe objektet tjera të dëmtuara, të bëjë vlerësimin e dëmeve në tokat bujqësore, në të mbjellat, si dhe në të mirat e tjera të qytetarëve të dëmtuara apo shkatërruara nga vërshimet. Kërkojmë që urgjentisht t'u ndihmohet qytetarëve, pasi që po behet një javë dhe ata akoma nuk mund të sigurojnë të ardhura për familjet e tyre për shkak të dëmeve të shkaktuara nga vërshimet.  

Korrupsioni masiv i BDI-së që si pasojë ka mos investim në vendbanimet shqiptare, ka sjell deri te ajo situate që shtrati i lumit  “Shkumbin” nuk është pastruar me vite, hedhja e mbeturinave përgjatë shtratit të lumit edhe nga vetë ndërmarrjet e komunës, mos pasja e investimeve në infrastrukturën ndihmëse dhe kulluese, ndikuan që kjo fatkeqësi të merr këto përmasa dhe më shumë se fatkeqësi natyrore kjo është një fatkeqësi politike, që e ka emrin BDI!”

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 07.08.2015

Reagim

"Oferta për bashkëpunim" nga ana e Kryetarit tonë ishte me të vetmin qëllim, zbulimin e fytyrës së vërtete të atyre që sot reaguan! BESë-s (Aseb-alepo Siri) dhe RDK-së DR-Mr (Strumica Makedonija).

Edhe një herë u vërtetua se ju nuk jeni opozitë shqiptare por opozitë e projektuar në kuzhinat antishqiptare të partive maqedonase. Kështu si ju, skena politike shqiptare në Maqedoni nga viti 1996 e këndej, ka pare me dhjetëra "parti" dhe të gjithë kanë përfunduar atje, ku shumë shpejtë do ta shihni veten edhe ju, në theqafje!

Agjendat e huaja nuk kanë mundur dhe nuk do të munden asnjëherë të triumfojnë mbi rezistencën shqiptare që është PDSH-ja!

 

Zëdhënësi i PDSH-së – Luan Tresi

Tetovë, 07.07.2015

 

Për përmbytjet në Tetovë përgjegjëse janë institucionet e BDI-së‏

Kryetari i PDSH-së Menduh Thaçi dje pas takimit me ambasadorët Bejli dhe Orav në prononcim për media komentoi aksionin policor në Gazi Babë. Ai bëri thirrje që ligji të respektohet dhe të jetë i barabartë për të gjithë. Ndërkaq, duke komentuar përmbytjet në Tetovë, Thaçi deklaroi se përgjegjëse janë institucionet e BDI-së:

“Nuk kam shumë informacione, është një çështje që e biseduam, duhet të respektohet ligji, qytetarët të jenë të barabartë para ligjit, të mos bëhen keqpërdorime. Ditët në vijim do të informohemi më shumë...Unë nuk shkova fare. Kjo është pallavër, liderët politik shqiptar. I jep 150 mijë vota Ali Ahmetit, çon në pushtet Ali Ahmetin, jep 25 mijë vota Ali Ahmetit në Tetovë, pastaj barazoi liderët politik. Unë nuk jam prej liderëve që shkoj të fotografohem në fatkeqësitë e dikujt, as në varrimet e dikujt. Fajtor është ai që është në qeverisje dhe ai që ka pushtetin lokal. Nuk mund liderët politik të shkojnë me duar ti heqin gurët, janë institucionet që drejtohen nga kuadro të BDI-së. BDI duhet të jap llogari përse Tetova nuk ka minimumin e financimit të qeverisë këto dy vite, 500 mijë euro donacion prej qeverisë së Maqedonisë kur ishte PDSH-ja në qeveri në 2005-tën për ta pastruar shtratin e lumit Shkumbin. Këtë situatë qeveria duhet ta zgjidh urgjentisht, dhe jo të vijnë të bëjnë marketing politik nga kryeministri deri te Ali Ahmeti”, deklaroi Menduh Thaçi, kryetar i PDSH-së.

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi organizoi iftarin solemn me rastin e përvjetorit të partisë‏

Me rastin e përvjetorit të Partisë Demokratike Shqiptare mbrëmë në restorantin “Ahengu” në Tetovë, Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi shtroi iftar solemn, ku të pranishëm ishin anëtarët e kuvendit qendror të partisë, strukturat partiake si dhe përfaqësues të medieve.

Në fjalimin që Kryetari e mbajti me këtë rast ai deklaroi:

“Ka disa vite që këtë manifestim e mbajmë gjatë muajit të ramazanit dhe normalisht e kam parë të arsyeshme që këtë manifestim ta bëjmë nëpërmjet një iftari të përbashkët. Të gjithë ata të cilët agjërojnë sigurisht se e kanë kuptimin e agjërimit dhe e kanë shpresën se ky agjërim do tu ndihmojë atyre, familjeve tyre dhe të gjithë njerëzve që i duan, por për ne si PDSH nuk paraqesin problem as ata që nuk agjërojnë, për shkak se jemi parti liberale dhe e respektojmë deri në fund lirinë e individit. Më vjen shumë keq që kohët e fundit mundohen të bëhen lloj-lloj anti dhe pro marketingje me çështjen e ramazanit. Më lejoni të konstatoj se kjo është çështje e lirisë themelore të individit që respektohet nga ana e PDSH-së, e sa i përket personit tim se unë a agjëroj apo jo, po ashtu është çështje private dhe intime dhe këtë përgjigje ia jap vetëm dikujt që e meriton, e jo njerëzve, kjo ka të bëjë me çështjen e Zotit”. 

Pasi që jemi në momente të rëndësishme politike më lejoni që ti jap disa sqarime, komente dhe normalisht edhe disa qëndrime të Partisë Demokratike Shqiptare. Maqedonia vazhdon të jetë në krizë permanente, here kriza duket se kalon dhe here duket se thellohet. Problem kryesor i Maqedonisë është se edhe pas 14 vite të Marrëveshjes politike të Ohrit shqiptarët vazhdojnë të ngelin në pozicion shumë të keq politik, juridiko kushtetues dhe ekonomik. Mos avancimi apo mos realizimi i të drejtave të shqiptarëve e komplikon detyrimisht rrugën e Maqedonisë për të ecur para, por në të njëjtën kohë e komplikon procesin madhor që ka Maqedonia dhe gjithë Ballkani Perëndimor - Integrimin në NATO dhe Unionin Evropian. Ju para disa ditëve dëgjuat dy demante të përnjëhershme të dy partive politike maqedonase VMRO-së dhe LSDM-së se ne nuk kemi biseduar për çështjen e emrit në takim të liderëve. Edhe një herë e përsëris nëse në kuadër të këtij dialogu të sponsorizuar nga bashkësia ndërkombëtare çështja e emrit nuk zgjidhet, i gjithë dialogu do të jetë i pakuptimtë. Është e vërtetë se kemi biseduar dhe ata që e kuptojnë politikën i thërras që ta shohin pikën e parë apo të them të dytën, se e para është - interesat e qytetarëve të Maqedonisë që i mbrojnë liderët, pika e dytë që kushtimisht është e para - ne zotohemi të gjithë së bashku që të bëjmë gjithçka që ta debllokojmë procesin integrues. Me këtë rast më lejoni që ti falënderoj të gjithë ata të cilët e mbështesin Partinë Demokratike Shqiptare, pa kurvarë interesi, vetëm me arsyen e idealit. Është një gabim i madh që kundërshtarët e Amerikës, për shkak që ditëlindja jonë ka lidhje me ditëlindjen e Amerikës, e paraqesin Amerikën dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës në botë si forcë, financa dhe goditje. Kjo nuk është e vërtetë, themeluesit e Amerikës kanë qenë idealist dhe sot Amerika vazhdon idealet e tyre për ti mbrojtur liritë dhe të drejtat e njerëzve anë e mban Botës, ky ka qenë edhe ideali i themelimit të Partisë Demokratike Shqiptare dhe vazhdojmë që me këtë ideal të gjithë së bashku të shkojmë përpara. Kemi pasur moment të rënda dhe shumë të vështira si në vitin 1994, 1997, 2001, 2008 prapë edhe një herë kur të gjithë na u gjuajtën për ta zhbërë PDSH-në. 

Sonte do të marr një shembull shumë të butë dhe të vogël për të treguar se çka është gjuajtje drejt një strukture të organizuar politike. Në takimin e fundit të liderëve që isha kishte disa të rinj të një partie të re shqiptarë që është formuar, të cilët protestonin para takimit të liderëve, shumë mirë unë i përgëzoj dhe kam dëshirë që ata të kenë sukses si opozitë, por duhet tragetin ta vendosin tek pushteti. Pas tre ditëve unë kisha takim me 17 ambasadorët kryesorë të Bashkimit Evropian, disa media për të cilat më vjen keq, media të fuqishme të Shqipërisë minutazhën e kishin të fuqishme për ata 6-7 të rinj para takimit të liderëve, ndërsa pamjen dhe formulimet e takimit të liderit të PDSH-së me 17 ambasadorët aspak nuk e kishin askund. Tash të gjithë ndoshta habiten prej nga kjo forcë e PDSH-së për të vendosur kërkesa të fuqishme politike në kuadër të dialogut. Për shkak se në një intervistë të fundit edhe oponenti ynë politik tha që nuk i ka thënë ato kërkesa askush, thonë edhe partitë maqedonase. Unë u garantoj dhe u siguroj se 7 kërkesat tona janë vendosur në tavolinë, 7 kërkesat tona janë dërguar në e-mail  ambasadorit amerikan dhe ambasadorit të Unionit Evropian  dhe të gjithë që ishin skeptik e panë para 4 ose 5 ditë kur koordinatori i grupit parlamentar të PDSH-së z.Imer Aliu e vendosi pendën e parë në kuadër të koordinimit në parlament, se kërkesa e jonë është që buxheti i shtetit të miratohet me shumicën e votave të shqiptarëve. Po kjo a e dini si i ngjan, të gjithë këta që e sulmojnë  me decenie PDSH-në mendojnë se e zhytin thellë në ujë, por ne tashmë kemi bërë përvojë të madhe, është e vërtetë se shpesh herë zhytemi, mirëpo kur vjen topi që të futet në gol në portën simbolike të ekipit të shqiptarëve të Maqedonisë, PDSH-ja del prej uji si portier i fuqishëm i vaterpolos dhe thotë nuk ka gol këtu, prapë do të shkoni.

Ne do të vazhdojmë me këto qëndrime, do të vazhdojmë me këta kërkesa, unë mendoj se për dallim prej herëve të tjera këta qëndrime dhe këta kërkesa janë bërë shumë më të pranueshme tek Bashkësia Ndërkombëtare. Ne nuk duhet asnjëherë ti harrojmë njerëzit të cilët na kanë mbështetur dhe vazhdojnë të na mbështesin, megjithatë të gjithë së bashku duhet ta luftojmë euforinë dhe pseudo-politikën. Të gjithë që u thonë se a do të realizohen kërkesat tuaja që i vendosni në kuadër të këtij dialogu, përgjigjen duhet tua jepni pa hezitim, të drejtë për drejtë, të gjithë ata të cilët ditën e zgjedhjeve e kanë shitur votën për 300 denarë dhe 500 denarë duhet të bëhen të vetëdijshëm se për tu realizuar këto kërkesa vota nuk duhet të shitet, por duhet në mënyrë ideale dhe idealiste ti jepet opozitës së vërtetë të fuqishme të kombit tënd. Pa dyshim se kemi shumë vështirësi, një pjesë e njerëzve tonë që refuzojnë të kuptojnë se çka jemi duke bërë ne. PDSH-ja po bën betejën e të pasurit opozitë shqiptare të Maqedonisë dhe unë vazhdoj me këmbëngulje të them se për shqiptarët e Maqedonisë njëmijë herë ma e rëndësishme është opozita, se sa partia që merr pjesë në pushtet, vetëm kjo shqiptarët e Maqedonisë i dallon prej pakicave tjera në Maqedoni, turqve, romëve, boshnjakëve, serbëve, e kështu me radhë. Të pasurit një opozite të fortë dhe të fuqishme të shqiptarëve në Maqedoni ne vetëm demonstrojmë dhe argumentojmë se jemi komb i organizuar. Nuk kam asnjë dilemë se dal nga dalë të gjitha çështjet do të vijnë në vend, me këtë rast pa kurrfarë ironie dhe cinizmi më lejoni ta falënderoj BDI-në që doli para 48 orëve dhe i vërtetoi fjalët e mia për takimet e liderëve qw i kishim. Po i lus ata që edhe më tutje të vazhdojnë me këtë formë të komunikimit me publikun dhe opinionin. Kërkesa jonë për ta votuar buxhetin me shumicën e deputetëve shqiptar nuk është personale apo grupore, është kërkesë kombëtare dhe të gjitha amendamentet e buxhetit që do të votohen në parlament në bazë të principit të shumicës së dyfishtë,  ku do të votojnë edhe shumica e deputetëve shqiptar, të gjitha marketingjet lirisht le ti shkojnë BDI-së. Nuk është kjo një propozim që ne ta risim kapacitetin, marketingun apo rejtingun e Partisë Demokratike Shqiptare. 

Padyshim se të dy partive të vogla opozitare BESA dhe RDK-së i dëshiroj shumë sukses dhe kjo aspak nuk na shqetëson neve që ata të kenë angazhim të vërtetë opozitar, jam i gatshëm si parti dhe si lider të flas edhe me ata edhe me gjithë të tjerët që janë dakord se për tu ndryshuar pozita e shqiptarëve në Maqedoni të gjithë së bashku, në prillin e vitit të ardhshëm duhet të votojmë kundër BDI-së dhe kundër Ali Ahmetit. 12 vite pushtet dhe 12 vite të këqija për shqiptarët besoj se të gjithë e kemi momentin ideal të fillojmë që sot apo që prej ditës së dyte të Bajramit bashkërisht të organizohemi dhe ta arrijmë këtë sukses. Edhe një herë ju falënderoj për përkrahjen dhe mbështetjen dhe ju lus që trajtesën ndaj njerëzve të cilët e mbështesin PDSH-në të gjithë ta përmirësojmë, sjelljen dhe korrektësinë ndaj këtyre njerëzve të gjithë ta ngritim në nivel më të lartë”.

 

 

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim të përbashkët me Ambasadorin Bejli dhe Orav‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në Ambasadën e SHBA në Shkup zhvilloi takim të përbashkët me Ambasadorin e SHBA-së dhe të BE-së në vend, Xhes Bejli dhe Aivo Orav. 

Në takim është biseduar për situatën politike në vend, si dhe për zhvillimet në dialogun midis partive politike që lehtësohet nga SHBA dhe BE. 

Në takim Kryetari Thaçi shprehu shqetësimin për shkeljen e mundshme të afateve për zbatimin e marrëveshjes së 2 Qershorit, duke theksuar se të tre partitë që do të jenë në qeverinë kalimtare po tregohen jo serioze. Kryetari Thaçi gjithashtu theksoi domosdoshmërinë për ti marrë parasysh 7 pikat të paraqitura nga PDSH-ja në bisedime, e që janë: Pozita juridiko-kushtetuese e shqiptareve në Maqedoni; vendimmarrja konsensuale; ndarja e drejte dhe proporcionale e buxhetit të shtetit; zyrtarizimi i gjuhës shqipe; ndarja e re territoriale; de-etnizimi i simboleve shtetërore ( flamuri, himni, stema), si dhe njeri prej tre posteve kryesore në shtet (Kryeministri, Presidenti, Kryetari i Kuvendit) t’u takojë shqiptarëve.

Pas takimit me ambasadorët e BE-së dhe SHBA-së Orav dhe Bejli, Kryetari Thaçi në prononcimin për media deklaroi:

“Unë mendoj se do të ishte shumë keq në qoftë se afatet shkelen edhe kam frikën se atëherë do të ktheheshim para 2 Qershorit, nëse afatet shkelen kthehemi shumë keq dhe e gjithë marrëveshja bie. Skepticizmi është se nuk shoh një qasje serioze te partitë tash më qeveritare, të tre partitë dhe normalisht do të shohim ditëve në vijim, kur të fillojnë mbas 17 Gushtit punimet e grupeve, atëherë do të shohim  saktësisht se çka do të ndodhë. 

“Ne jemi pro regjistrimit, BDI nuk ka vullnet politik për regjistrimin, mendoj se është e gabuar edhe një pjesë të bashkësisë ndërkombëtare mendoj që ti bindim. Mendoj nëse ne për katër muaj planifikojmë që të bëjmë evidentimin e listës së re zgjedhore, do të na duhet edhe shumë pak, një muaj më tepër që ta bëjmë regjistrimin. Është e gabuar ideja që ti bëjmë gjërat gjysmë-gjysmë, regjistrimi është baza e krijimit të statistikave kredibile të qytetarëve se këtu nuk ka manipulime”.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 06.08.2015

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me kongresmenin amerikan, z.Elliot Engel‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në Shkup zhvilloi një takim me kongresmenin amerikan z.Elliot Engel. Në takim kongresmenin Engel e shoqëronin shefi i stafit të tij, z.Jason Steinbaum, si dhe veprimtarët e komunitetit shqiptaro-amerikan: Mark Gjonaj - anëtari i asamblesë të shtetit të Nju Jorkut,  Martin Shkreli - kryetar i këshillit kombëtar shqiptaro-amerikan, si dhe Hari Bajraktari, Hateme Nezaj, Lisa Milicaj dhe Rrustem Gecaj.

Të pranishëm në takim ishte edhe ambasadori amerikan në vend, z.Xhes Bejli si dhe zyrtarja për çështje politike në ambasadën e SHBA-së në Shkup, znj. Laura Burns.

Gjatë këtë takimi miqësor u diskutua për situatën politike në vend, marrëdhëniet ndëretnike, si dhe aspekte të alternativës sonë - programit tonë për daljen nga kriza politike e socio-ekonomike dhe për të përshpejtuar procesin e integrimit euro-atlantik.

Kryetari Thaçi në takim shpalosi ofertën e PDSH-së dhe vlerësoi se zbatimi dhe realizimi i reformave të vendosura nga Komisioni Evropian, përfshirë këtu edhe marrëdhëniet ndëretnike, si dhe zgjidhja e tyre konform Marrëveshjes së Re politike që e ofron PDSH-ja, janë rruga e vetme për të dalë nga kriza dhe për të siguruar një perspektivë më të mirë. 

Kryetari Thaçi më tej theksoi rëndësinë e integrimit të vendit në NATO dhe Bashkimin Evropian, që nënkupton edhe gjetjen sa më të shpejtë të zgjidhjes për çështjen e emrit me Greqinë, andaj është tepër e nevojshme që të kyçen edhe faktorë të tretë, shumë më të fuqishëm, të cilët do të kontribuonin deri sa të arrihet zgjidhje e këtij problemi.

Takimi kaloi në frymë të miqësisë dhe të bashkëpunimit me ç’rast Kryetari Thaçi shprehu kënaqësi nga vizita me shpresë për vazhdimin e bashkëpunimit, veçanërisht në aspekt të përkrahjes nga SHBA në rrugën tonë drejt integrimit në BE dhe NATO. 

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 03.07.2015

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadorin e Kinës në vend, z.Wen Zhenshun‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në selinë e partisë priti në takim Ambasadorin e Republikës Popullore të Kinës në vend, z.Wen Zhenshun.

Në takim është biseduar për zhvillimet në vend dhe rajon, si dhe për marrëdhëniet mes dy vendeve.

Kryetari Thaçi theksoi se raportet e mira me Republikën Popullore të Kinës janë me rëndësi të madhe për shqiptarët dhe Maqedoninë dhe se në këtë drejtim PDSH do të vazhdojë ti kultivojë këto raporte. Kryetari Thaçi gjithashtu shprehu besimin se Republika Popullore e Kinës do të vazhdojnë të jep kontributin e saj të rëndësishëm në forcimin e mëtejshëm të marrëdhënieve të mira midis dy vendeve, si dhe në zgjerimin e bashkëpunimit në të gjitha fushat me interes të ndërsjellët.

Bashkëbiseduesi ranë dakord se Maqedonia duhet ta shfrytëzoj shansin për integrimin e vendit në strukturat euro-atlantike, NATO dhe BE.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 06.08.2015

 

 

 

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me 17 ambasadorët e BE-së‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në selinë e partisë priti në takim të përbashkët 17 ambasadorët e vendeve të Bashkimit Evropian të akredituar në vend.

Në këtë takim të përbashkët u diskutua për situatën e përgjithshme politike, si dhe për proceset e daljes nga kriza aktuale në vend, ku ndër tjera ishte edhe de-bllokimi i proceseve integruese dhe zgjidhja e kontestit për emrin, gjë që do të hap rrugën e integrimeve dhe do të siguron një perspektiv më të mirë për vendin dhe gjithë rajonin.

Kryetari Thaçi në një bashkëbisedim me 17 ambasadorët e vendeve të BE-së shpalosi ofertën e PDSH-së për daljen nga kriza politike, si dhe për të përshpejtuar procesin e integrimit evropian. Në këtë kontekst, Kryetari Thaçi theksoi se krahas sfidave momentale me të cilat ballafaqohet vendi, fokusimi në agjendës euro-atlantike përmes zbatimit dhe realizimit të reformave të vendosura nga Komisioni Evropian, përfshirë këtu edhe marrëdhëniet ndëretnike dhe zgjidhja e tyre konform Marrëveshjes se Re politike qe e ofron PDSH-ja, janë rruga e vetme për të dalë nga kriza dhe për të siguruar një perspektivë më të mirë.

Nga të pranishmit u theksua se Bashkimi Evropian me vëmendje të veçantë ndjek zhvillimin e ngjarjeve në vend. U rekomandua që të gjitha partitë politike dhe faktorët të kontribuojnë në mirëqenien dhe ardhmërinë e qytetarëve, në këtë drejtim Ambasadori i Unionit Evropian në Maqedoni, z.Aivo Orav falënderoi Kryetarin e PDSH-së, z.Menduh Thaçi për kontributin që jep lidhur me zhvillimin e procesit të negociatave mes liderëve të partive kryesore politike në vend.

Kryetari i PDSH-së gjithashtu falënderoi ambasadorët për kontributin që jep Unioni Evropian  dhe faktorët të tjerë për tejkalimin e kësaj krize politike.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 30.06.2015

PDSH: Shpreh ngushëllime për Tetovën

Partia Demokratike Shqiptare shpreh ngushëllime më të thella e të sinqerta familjeve të atyre që humbën më të dashurit e tyre në këtë fatkeqësi që kaploi Tetovën dhe rrethinën.

Partia Demokratike Shqiptare fton për një solidaritet më të madh nga gjithë ne që bashkërisht duke ndihmuar, ti kalojmë këto moment tragjike si për familjarët që patën viktima, ashtu edhe për mbarë qytetarët në këto momente të vështira.

 

 

 

Kryetari i PDSH-së në takim me Ministrin e Punëve të Jashtme të Greqisë‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në Ambasadën e Greqisë në Shkup realizoi takim  me delegacionin e lartë të MPJ të Republikës së Greqisë kryesuar nga 

z. Nikolaos KOTZIAS, Ministër i Punëve të Jashtme të Greqisë, i shoqëruar nga z.Dimitrios PARASKEVOPOULOS, Ambasador, Sekretar i Përgjithshëm në MPJ, z.Petros MAVROIDIS, Drejtor për çështje Politike në MPJ, znj.Tasia ATHANASIOU, Drejtore në kabinetin diplomatik të Ministrit, z.Konstantinos Koutras, zëdhënës në MPJ, si dhe z.Georgios MITRAKOS, Këshilltar.

Në këtë takim u diskutua për situatën aktuale politike në vend, si dhe për proceset e daljes nga kriza aktuale politike. Gjithashtu temë e diskutimit ishte de-bllokimi i proceseve integruese të vendit si dhe përmirësimi i marrëdhënieve ndër-fqinjësore mes dy vendeve.

Kryetari Thaçi njoftoi Ministrin Kotzias me ofertën e PDSH-së për tejkalimin e kësaj krize politike të brendshme, si dhe nevojën për zgjidhjen sa më të shpejtë të kontestit me Greqinë, gjë që do të mundësonte integrimin e vendit në strukturat euro-atlantike, NATO dhe BE. 

Bashkëbiseduesit u dakorduan se stabiliteti rajonal arrihet nëpërmjet marrëdhënieve të shëndosha ndër-fqinjësore, e në këtë kontekst zgjidhja e çështjes së emrit nëpërmjet një kompromisi ka rëndësi të madhe për fqinjësinë e mire, sigurinë dhe stabilitetin rajonal.  Tejkalimi i këtij dallimi hap rrugën e integrimeve dhe siguron një perspektiv më të mirë për vendin dhe rajonin.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 24.06.2015

 

 

 

 

Konferencë për shtyp e deputetit të PDSH-së, z.Gazmend Aliu‏

Lidhur me politikën antishqiptare të BDI-së sot deputetit i PDSH-së, z.Gazmend Aliu mbajti konferencë për shtyp:

Në 6 ditët e kaluara, nëpërmjet 219 amendamenteve të PDSH-së për rebalancin e buxhetit, shqiptarët kishin mundësi të shohin qartë e me fakte diskriminimin që ju bëhet në aspektin ekonomike, infrastrukturor, shëndetësor, kulturor, arsimor, mos hapja e vendeve te reja të punës etj. Diskriminim në baza etnike që pa përjashtim prek çdo sferë të jetës së tyre, diskriminim që u bën kjo qeveri e BDI-së me partnerin e saj VMRO-DPMNE.

Edhe rebalanci, si çdo buxhet dhe rebalanc tjetër që miratohen nga ana e BDI-së, vazhdojnë të jenë fatkëqija e shqiptarëve, sepse BDI përmes edhe këtij rebalanci shton varfërinë dhe mjerimin te shqiptarët. Edhe me këtë rebalanc shkelet e drejta e shqiptarëve për një jetë më dinjitoze. 

Ta  shohësh çdo ditë para vetes popullin tënd se si i merret djersa, gjaku dhe kafshata e gojës, e të mos e çash kokën fare, të heshtësh e të përkrahësh këtë përdhosje ndaj popullit tënd siç bënë deputetët e BDI-së për aq ditë sa zgjati debati për rebalancin e buxhetit, kjo është nënshtrim dhe tradhti.

BDI edhe sivjet për shqiptarët, nuk e hapi gojën fare. BDI kësaj radhe përzgjodhi Stavreskin i cili foli me gojën e z.Ali Ahmetit, Musa Xhaferit, Abdylaqimit dhe ministrave të tjerë të Qeverisë dhe me aminin në heshtje të deputetëve të BDI-së që mërziteshin edhe të vinin në sallë, u tha jo çdo projekti që PDSH kërkoi për shqiptarët. Kjo është edhe një dëshmi që z.Ali Ahmeti  bashkë me ministrat e tij janë të kapur nga korrupsioni dhe krimi i organizuar.

BDI vendosi që ti lërë pa ujë Likovën, Tetovën, Zajasin,Gostivarin e Strugën. Vendosi që Çairin ta lërë si geto me gropa e lloç, Dibrën e Cërnilishten ti lërë me rrugë të shkatërruar, Sarajin, Studenicanin, Haraçinën, Vrapcishtin, Colopekun, Tearcën, Bogovinjen e Zhelinën, ti lërë pa perspektivë ekonomike me rritje të varfërisë. Buxheti reflekton politikat ekonomike dhe zhvillimore të një shteti dhe si i tillë ai nuk guxon të jetë diskriminues.

Në fund, PDSH do të vazhdojë të kërkojë ndarjen e drejtë dhe të barabartë të buxhetit dhe mekanizmave ligjore që garanton këtë ndarje të drejtë.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 29.07.2015

 

TELEGRAM URIMI

Të nderuar,

 

Më lejoni që në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare të uroj që ky Ramazan të shënojë një nismë të re për mirëqenien tuaj të përgjithshme. Po ashtu uroj që ky muaj i shenjtë t’ju sjellë paqe dhe harmoni në familjet tuaja.

 

     Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare

                                   Menduh Thaçi

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me eurodeputetin slloven, z.Alojz Peterle‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në zyrat e BE-së në Shkup realizoi takim me bashkëkryetarin e Komitetit të përbashkët mes Parlamentit të Maqedonisë dhe PE-së, z.Alojz Peterle, si dhe me dy zëvendësit e tij, z.Sergei Stanishev dhe z.Angel Dzambaski.

Në takim është biseduar për situatën politike në vend, si dhe për zhvillimet në dialogun midis partive politike që lehtësohet nga SHBA dhe BE.

Kryetari Thaçi vlerësoi se situata aktuale kërkon përkushtim maksimal nga të gjitha palët për të zgjidhur krizën politike, juridike dhe ekonomike në vend, por shprehu dyshimin te tre liderët tjerë qeveritar për sinqeritetin në zbatimit e marrëveshjes.

Duke folur për rrjedhën e dialogut Kryetari Thaçi theksoi se PDSH në kuadër të këtij procesi ka dëshmuar vullnetin dhe gatishmërinë e plotë për zbatimit e reformave sistemore që rrjedhin nga marrëveshja e 2 qershorit dhe të rekomandimeve urgjente nga KE, e që përfshijnë realizimin e rekomandimeve të raportit të Pribes, duke kërkuar që kjo pako e reformave të përfshijë edhe kërkesat e PDSH-së, gjegjësisht përdorimin e plotë të gjuhës shqipe në Parlament, votimin e dyfishtë për miratimin e buxhetit, si dhe të pikave tjera nga platforma politike.

Në kuadër të këtij angazhimi, Kryetari Thaçi e siguroi eurodeputetin slloven se Partia Demokratike Shqiptare do të vazhdojë të kontribuojë dhe të jetë pjesë e proceseve demokratike dhe perspektivës euro-atlantike të vendit.

 

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 21.07.2015

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ministrin e Punëve të jashtme të Bullgarisë‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi ,sot në selinë e partisë priti në takim delegacionin e lartë të MPJ të Republikës së Bullgarisë kryesuar nga z.Daniell Mitov, Ministër i Punëve të Jashtme të Bullgarisë, i shoqëruar nga z.Valentin Poriazov, zëvendësministër i Punëve të Jashtme, z.Ivan Petkov, Ambasador i Bullgarisë në vend dhe  znj.Dessislava Proshkova, Këshilltare në Kabinetin Politik të Ministrit të  Punëve të Jashtme të Bullgarisë.

Në këtë takim u diskutua për situatën aktuale politike, me theks të veçantë rreth ngjarjet e fundit, si dhe për proceset e daljes nga kriza aktuale në vend. Temë e diskutimit ishte edhe de-bllokimi i proceseve integruese të vendit, gjë që do të mundësonte jo vetëm përmirësimin e marrëdhënieve ndërshtetërore, por edhe demokratizimin e mëtutjeshëm të vendit dhe rajonit, si e vetmja alternativë që sjell progres.

Kryetari Thaçi i njoftoi bashkëbiseduesit me ofertën e PDSH-së për tejkalimin e kësaj krize politike të brendshme, si dhe nevojën për zgjidhjen sa më të shpejtë të kontestit me Greqinë, gjë që do të mundësonte integrimin e vendit në strukturat euro-atlantike, NATO dhe BE. Kryetari i PDSH-së gjithashtu falënderoi bashkëbiseduesit për kontributin që jep Republika e Bullgarisë dhe faktorët të tjerë të jashtëm për tejkalimin e kësaj krize politike.

Në këtë takim, mes kryetarit të PDSH-së dhe ministrit të jashtëm të Bullgarisë, u vunë në dukje marrëdhëniet tradicionalisht të mira në mes të shqiptarëve dhe bullgarëve, si dhe bashkëpunimi i mëtutjeshëm i Partisë Demokratike Shqiptare me shtetin bullgar për avancimin e këtyre marrëdhënieve.

Po ashtu u bisedua për mundësinë e nënshkrimit të sa më të shpejtë të marrëveshjeve ndërshtetërore mes Maqedonisë dhe Bullgarisë, që nënkupton ndjekjen e politikës të fqinjësisë së mirë. Në parim u ra dakord që Kryetari i PDSH-së në një kohë të afërt të vizitojë Sofjen.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 14.06.2015

 

Konferencë për shtyp e Kryetarit të PDSH-së, z.Menduh Thaçi‏

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadoren e OSBE-së në vend, znj.Marianne Berecz

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi sot në selinë qendrore të partisë realizoi takim me Ambasadoren e OSBE-së në vend, znj.Marianne Berecz dhe me këshilltarin për çështje politike,  z.Seamus Taggart. Në takim është biseduar për situatën politike në vend, si dhe për zhvillimet në dialogun midis partive politike që lehtësohet nga SHBA dhe BE.

Pas takimit Kryetari i PDSH-se mbajti konferencë për shtyp lidhur me situatën aktuale politike me ç’rast deklaroi:

“Kam qenë i habitur kur i dëgjova 3 liderët e tre partive tjera që flitnin për marrëveshjen që u arit me 15 korrik, vet me vete u pyeta a e kam nënshkruar unë këtë marrëveshje, apo ndonjë marrëveshje tjetër. Të tre bashkërisht gënjenin secili në mënyrën e vet. Por normalisht unë jam i zgjedhur dhe i nominuar që më tepër të merrem me këtë që është shqiptarët dhe i paraqiti opinionit si të arritura të mëdha të tija dhe të partisë që ai drejton BDI-së, çështjen e marrëveshjes së 15 korrikut. Fillimisht dua t’ju them se z.Ahmeti në të gjitha takimet e liderëve gojën nuk e ka çelur, figurativisht në takimin e katërt unë i kam thënë para se e u nënshkrua dokumenti, “o pilivan një fjalë, një fjalë”? Asnjë fjalë, sidomos pas publikimit të bombave të liderit të opozitës maqedonase. Çështja e dytë, ekziston dokument faktik prej email-it të partisë tonë se kur kërkesat tona janë dërguar komisionit evropian dhe grupit të punës që është udhëhequr nga një zyrtar i lartë i komisionit evropian, e që janë 7 kërkesat e njohura. Çështja e tretë pasi zoti Ahmeti thotë se të gjitha kërkesat fondamentale edhe vet BDI-ja, të shqiptarëve i ka parashtruar në tavolinë dhe ka arritur ti bëjë pjesë e marrëveshjes, pyetja është shumë logjike - 12 vjet z.Ahmeti dhe BDI-ja çfarë kanë bërë në qeverisje të vendit? Ai vet bashkë me fjalorin e tij politik sqaron se nuk ka asnjë rezultat, rezultati i qeverisjes së BDI-së është zero. Çështja e katërt, “po ja jap të gjitha kërkesat, ai i ka bërë, un skam bërë asnjë kërkesë, ai i ka bërë të gjitha kërkesat pjesë të marrëveshjes”, megjithatë dua të konstatoj këtu para gjithë opinionit shqiptar se këta kërkesa nuk do të realizohen asnjëra, mos i dëgjoni gënjeshtrat e radhës së z.Ali Ahmetit. Prej sot deri më 24 prill të vitit të ardhshëm ka më tepër se 200 ditë, në çdo ditë z.Ali Ahmeti do t’ia përkujtojmë në qendër të Tetovës me 230 ditë, 229 ditë, 228 ditë.. se asnjërën prej këtyre kërkesave nuk do të mundë ta realizojë. Unë do ta mbështes tërësisht dhe plotësisht, tanimë si opozitë e vetme jashtë qeverisë, pasi që ai është pjesë e një qeverie e cila ka mbi 2/3 e deputetëve, prej 123 deputetëve ata bashkërisht kanë 116 deputetë. Dhe çështja e fundit që dua t’ju them është një situatë shumë e çuditshme për të komentuar deklaratat e opinionit publik të oponentit tim. Mu duk shokuese deklarata se ai është përkujdesur që të mos degjenerohet Gruevski, apo të poshtërohet Gruevski dhe mos të denigrohet Zaevi. Z.Ahmeti sillet sikur është komisionari Han, sikur është vetë bashkësia ndërkombëtare, z.Ahmeti harron se ai është katërfish është përgjegjës objektivisht dhe subjektivisht njëjtë si Gruevski, qoftë për përgjimet, qoftë për korrupsionin, qoftë për kriminalitetin, këto janë çështje shumë të qarta. Tash do dalim tek ne, tek PDSH-ja, pse unë e nënshkrova këtë marrëveshje? Me të vetmin qëllim që të përshpejtoj mundësinë që shqiptarët nëpërmjet të zgjedhjeve të lira, të drejta dhe demokratike, definitivisht ta largojnë prej skenës politike z.Ahmeti dhe BDI-në, ta fuqizojnë Partinë Demokratike Shqiptare dhe atëherë mund tu premtoj se këto kërkesa do të bëhen pjesë reale e një tavoline të dialogut të fuqishëm dhe këto kërkesa do të kenë mundësi që të realizohen. Në anën tjetër jo serioziteti me të cilin qasen partitë qeveritare VMRO-ja dhe BDI-ja flet se ne kemi shumë punë. Vet marrëveshja është një kornizë, në atë kornizë duhet të vendosen shumë çështje, përvoja e ditëve të ardhshme do të na tregojë se sa do të jemi të suksesshëm”. 

Në pyetjen gazetareske se sa është e vërtetë se me insistimin e Kryetarit të PDSH-së Ambasadori i SHBA-së z.Bejli vet me dorën e vet i ka shkruar kërkesat e PDSH-së në dokumentin e marrëveshjes, Kryetari Thaçi u përgjigj: 

“Nuk e komentoj çështjen e diplomatëve, por është me plot dëshmitarë se me insistimin tim çështja e Marrëdhënieve Ndëretnike dhe çështja e Marrëveshjes së Ohrit, si dhe ndarjes së drejtë dhe proporcionale të buxhetit, është futur në dokument me insistimin e Partisë Demokratike Shqiptare dhe mendoj se problem im është jo vetëm padituria politike e kundërshtarëve politik, por edhe sjellja se ata kanë dituri politike. Ka edhe argument për këtë - Komisioni evropian prioritetet mbi reformat urgjente, pika e 4 (në fund)… “dialogut të lartë së bashku me reformat tjera prioritare, përfshirë aty psh: Marrëdhëniet Ndëretnike dhe Qeverisjet Ekonomike (përfshirë edhe menaxhim me financat publike)”, që do të thotë ndarjen e drejtë të buxhetit të shtetit”. 

Në pyetjen gazetareske se a ka qenë kohë e fundit që partitë shqiptare PDSH dhe BDI në tryezë të parashtronin kërkesa të përbashkëta, Kryetari Thaçi u përgjigj:

“Ka qenë dëshirë edhe e Bashkësisë Ndërkombëtare jo vetëm e shqiptarëve, por megjithatë unë insistoj që diçka të kuptohet drejtë se BDI-ja është parti qeveritare, ajo është parti e cila gjatë gjithë dialogut në tavolinë ka folur me gojën e Gruevskit dhe me gojën e interesit të qeverisë. Insistimi jonë për të folur me një gjuhë të përbashkët mund të bëhet vetëm atëherë kur realisht shqiptarët do të votojnë me shumicë më të madhe për PDSH-në, pse e them këtë jo nga aspekti egoist, por për shkak se kur insiston të pajtohesh me të është ajo fjalia e injorimit se “ne e kemi shumicën. Megjithatë mendoj se në të ardhmen disa gjëra do të ndryshojnë për mirë për shkak se prej kësaj marrëveshjes kemi fenomenin e kthjellimit, mund të ketë rrena, gënjeshtra, mashtrime se ne i kemi bërë këto kërkesa, por vetëm fjalia se pasi ato i paskan bërë kërkesa fundamentale për të drejtat e shqiptarëve, çka kanë bërë 12 vite në pushtet? - Asgjë për kërkesat fundamentale të shqiptarëve” 

Në pyetjen gazetareske se pse PDSH nuk u be pjesë e qeverisë kalimtare, Kryetari Thaçi u përgjigj:

“Kjo çështje është pastruar që në Bruksel, ne nuk kemi shprehur interesim që të jemi pjesë e kësaj qeverie, si nga aspekti nacional, por ashtu edhe nga aspekti i taktikës politike, nëse ju një qeveri e vlerësoni si të kriminalizuar, si të korruptuar, qeveri që e shkelë ligjin dhe të drejtat e njeriut, qeveri që i dërmon mediumet, atëherë s’keni pse të merrni pjesë, vetëm duhet që të punoni fuqishëm ta bindi bashkësinë ndërkombëtare, të keni zgjedhje demokratike dhe fer dhe këtë qeveri ta mundni”. 

Në pyetjen gazetareske për koment lidhur me IRI-n që shpalosi se PDSH-ja së bashku me 2 partitë tjera opozitare e ka për 2% më të lartë rejtingun se BDI-ja, Kryetari Thaçi u përgjigj:

“Nuk e di sa është e vërtetë kjo informatë, unë i kam sondazhet, nuk më rezulton kështu, rezulton që vetëm PDSH-ja është forcë politike opozitare. Ku ta di, nëse është kjo një porosi që ti rikthehemi bashkëpunimit pa dallim prej sjelljeve të partive tjera, unë derën e bashkëpunimit e mbaj te hapur dhe do të jem i gatshëm të bisedoj për këtë, për shkak se është urgjent dhe i detyrueshëm për shqiptarët, e sidomos këtë herë që ta de-legjitimojmë fuqishëm BDI-në”. 

Në pyetjen gazetareske se pasi që PDSH-ja mbetet e vetme për ti luftuar  këto kërkesa, se në çfarë forme do të lufton për këto kërkesa që të realizohen, pasi që Maqedonia flet në gjuhën e qeverisë, Kryetari Thaçi u përgjigj:

“Nuk e preferoj që PDSH-në ta bëj engjëll, por për diçka ne jemi të njohur, nuk gënjejmë, bëjmë edhe ne gabimet dhe lëshimet tona, por nuk gënjejmë. Unë u them hapur shqiptarëve që të mos presin prej nesh se ne do ti realizojmë ato kërkesa, maksimumi që ne kemi arritur si PDSH është që ne i kemi bërë pjesë të tavolinës, për shkak se numri 7 i limituar i deputetëve të PDSH-së tregon mundësitë reale dhe institucionale. Ne do të bëjmë betejë politike, demokratike dhe parlamentare sigurisht për ti detyruar ata, por nuk do të bëjmë luftë. Ne e kemi të qartë se ata kërkesa nuk do të realizohen edhe atë me fajin e BDI-së dhe z.Ahmeti dhe jo me fajin e partive maqedonase. Kjo është edhe arsyeja që prej sot do të kërkojmë mbështetje të fuqishme nga shqiptarët që pas datës 24 prill këto kërkesa të bëhen pjesë reale e tavolinës së negociatave, te koalicionit të mundshëm të nesërm të PDSH-së me një nga partitë maqedonase”.

Kontradikta e Ali Ahmetit në TV Vizion Plus

VIZION PLUS: Tu pyes konkretisht, në media thuhet se ka një propozim nga pala shqiptare është një çështje tjetër se kush e ka propozuar prej dy partive politike shqiptare, që një nga tre postet më të larta të shtetit të Maqedonisë të jenë të mbuluara nga shqiptarët, supozojmë kryeministri, ose presidenti, ose kryetari i parlamentit. Në çfarë faze është ky propozim, është hedhur, ka gjasa të pranohet, si i ka pritur pala maqedonase, çka ndodh? 

Ali Ahmeti: “Sot për sot unë mendoj se situatës nuk i ndihmon dhe gjëra të tilla, iniciativa të tilla nuk janë ngritur në këto tre takime që ne kemi pasur për të ndarë dikasteret dhe funksionet e shtetit, nuk është hapur kjo çështje në këto takime”.         

 

 

 

 

Menduh Thaçi takime të nivelit më të lartë në Bruksel‏

Drekë pune e Kryetarit të PDSH-së z.Menduh Thaçi me z.Kristian Danielson, Drejtor i drejtorisë për zgjerim të BE-së, z.Alain Le Roy, Sekretar Gjeneral i shërbimit për politikë të jashtme dhe siguri, Ambasadori i SHBA-së, z.Xhejs Bejli dhe Ambasadori i BE-së,  z.Aivo Orav.

 

 

 

TELEGRAM URIMI

Të nderuar besimtarë të fesë islame,

Me rastin e festës së Fitër Bajramit, shfrytëzoj rastin që në emër të Partisë Demokratike Shqiptare dhe në emrin tim personal t’ju uroj të gjithë besimtarëve të fesë islame festën e Fitër Bajramit, duke ju dëshiruar shumë shëndet, lumturi dhe mbarësi.

Uroj që ky Bajram të jetë nismë për një mirëqenien të përgjithshme dhe të përcillet me dashuri, respekt, solidaritet dhe vullnet të mirë. Le të jetë kjo festë një rast për të shpalosur akoma më thellë ndjenjat e vullnetit të mirë, respektit të ndërsjellët dhe përpjekjes së përbashkët në realizimin e synimeve tona.

 

Me respekt,

Menduh Thaçi

Kryetar i Partisë Demokratike Shqiptare

Kryetari i PDSH-se priti ne takim ambasadorin e Polonise z.Jacek Multanovski‏

Në vazhdën e takimeve intensive me përfaqësuesit ndërkombëtar Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në selinë e partisë realizoi takim me Ambasadorin e Polonisë në vend, z.Jacek Multanovski.

Në këtë takim u diskutua për situatën aktuale politike, ngjarjet e fundit si dhe për mundësitë e daljes nga kriza aktuale në vend.

Kryetari Thaçi e njoftoi ambasadorin e Polonisë z.Jacek Multanovski me qëndrimet e PDSH-së rreth situatës politike në vend dhe proceseve që zhvillohen për daljen nga kriza aktuale, si dhe për ofertën e PDSH-së që do të zgjidhnin problemet e brendshme dhe do të përshpejtonin integrimin e vendit në strukturat euro-atlantike, NATO dhe BE. 

Kryetari Thaçi siguroi se Partia Demokratike Shqiptare do të vazhdojë me politikat konstruktive dhe të përgjegjshme, për të dhënë kontributin e saj maksimal në këto procese.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 05.06.2015

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ndihmës Sekretaren e Shtetit, zonjën Viktoria Nuland‏

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ndihmës Sekretaren e Shtetit, për çështje të Evropës dhe Euro-Azisë,  zonjën Viktoria Nuland

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në Ambasadën e SHBA në Shkup zhvilloi takim me Ndihmës-Sekretaren në Departamentin e Shtetit për çështje të Evropës dhe Evroazisë,  znj.Viktoria Nuland, e shoqëruar edhe me ndihmësen amerikane të Sekretarit të Mbrojtjes për Ukrainë, Rusi dhe Euroazi, znj.Eveline Farkash. Të pranishëm në takim ishin edhe ambasadori amerikan në vend, z.Xhes Bejli si dhe zyrtarja për çështje politike në ambasadën e SHBA-së në Shkup, znj. Laura Burns.

Në takim është biseduar për krizën politike në vend, si dhe për zhvillimet në dialogun midis partive politike që lehtësohet nga SHBA dhe BE.

Duke folur për rrjedhën e negociatave Kryetari Thaçi theksoi se PDSH në kuadër të këtij procesi ka dëshmuar vullnetin dhe gatishmërinë e plotë për zbatimit e reformave sistemore që rrjedhin nga marrëveshja e 2 qershorit dhe të rekomandimeve urgjente nga KE, e që përfshijnë realizimin e rekomandimeve të raportit të Pribes, duke kërkuar që kjo pako e reformave të përfshijë edhe kërkesat e PDSH-së, gjegjësisht përdorimin e plotë të gjuhës shqipe në Parlament, votimin e dyfishtë për miratimin e buxhetit, si dhe të pikave tjera nga platforma politike.

Kryetari Thaçi vlerësoi se situata aktuale është e palogjikshme dhe në kundërshtim me atë që duhet bërë për të zgjidhur kriza politike, juridike dhe ekonomike. Në këtë drejtim, Kryetari Thaçi konstatoi se mosmarrëveshjet mes partive maqedonase janë virtuale dhe se problemi real i Maqedonisë janë çështja e emrit, marrëdhëniet ndëretnike, gjegjësisht të drejtat e shqiptarëve, funksionimi i institucioneve, si dhe ndarja e drejtë dhe proporcionale e buxhetit, andaj pa zgjidhjen e çështjesh së emrit dhe të marrëdhënieve ndëretnike i tërë ky proces nuk ka kuptim.

Në kuadër të këtij angazhimi, Kryetari Thaçi e siguroi Ndihmës Sekretaren Amerikane të Shtetit, Victoria Nuland se Partia Demokratike Shqiptare do të vazhdojë të kontribuojë dhe të jetë pjesë e proceseve demokratike dhe perspektivës euro-atlantike të vendit.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 13.07.2015

 

Kryetari i PDSH-së në takime me diplomatë të huaj‏

Në vazhdën e takimeve intensive me komunitetin ndërkombëtar Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në selinë e partisë realizoi takime të ndara me diplomatë të huaj. 

Kryetari Thaçi fillimisht priti në takim delegacionin e lartë të MPJ të Francës kryesuar nga z.Eric Fournier, Drejtor për Evropën Kontinentale në MPJ të Francës, znj.Laurence Auer, Ambasadore e Francës në vend, z.Dominicue Gautier, Këshilltar i parë në Ambasadën e Francës, si dhe znj.Ivana Nyffengger, Këshilltare në departamentin për Ballkan në kuadër të MPJ të Francës. Pas këtij takimi Kryetari Thaçi priti në takim Ambasadorin e Bullgarisë në vend, z.Ivan Petkov dhe këshilltarin e tij z.Svetoslav Valçev. Më pas Kryetari i PDSH-së, realizoi takim edhe me Ambasadorin e Republikës së Sllovenisë në vend, z.Branko Rakovec i shoqëruar nga Zëvendës Ambasadori, z.Domen Petelin.

Në këto takime të ndara u diskutua për situatën aktuale politike, për ngjarjet e fundit si dhe për proceset e daljes nga kriza aktuale në vend.

Kryetari Thaçi i njoftoi diplomatët e huaj me qëndrimet e PDSH-së rreth situatës politike në vend dhe proceseve që zhvillohen për daljen nga kriza aktuale, si dhe për ofertën e PDSH-së që do të zgjidhnin problemet e brendshme dhe do të përshpejtonin integrimin e vendit në strukturat euro-atlantike, NATO dhe BE. 

Kryetari Thaçi siguroi diplomatët se Partia Demokratike Shqiptare do të vazhdojë me politikat konstruktive dhe të përgjegjshme, për të dhënë kontributin e saj maksimal në këto procese.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 04.06.2015

HomeInfo qendra
Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Top Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainmenu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainframe Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Menu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image