XXX porn Mobil Porn Teen Porn porn film Porn tube XnXX mature porn  Info qendra
Web Faqja zyrtare e PDSH-se
Has shqiptar

Nga vendi

Menduh Thaçi realizoi takim me Ambasadorin e Greqisë, Haris Lalakos‏

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi realizoi takim me Ambasadorin e Republikës së Greqisë, z.Haris Lalakos.

Në vazhdën e takimeve me diplomatë të huaj Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi në selinë e partisë realizoi takim me Ambasadorin e Republikës së Greqisë, z.Haris Lalakos.

Në këtë takim u diskutua për situatën aktuale politike, për de-bllokimin e proceseve integruese të vendit, si dhe për marrëdhëniet ndër-fqinjësore mes dy vendeve.

Bashkëbiseduesit u dakorduan se stabiliteti rajonal arrihet nëpërmjet marrëdhënieve të shëndosha ndër-fqinjësore, e në këtë kontekst zgjidhja e çështjes së emrit nëpërmjet një kompromisi ka rëndësi të madhe për rajonin, fqinjësinë e mire, sigurinë dhe stabilitetin rajonal. Tejkalimi i këtij dallimi hap rrugën e integrimeve euroatlantike të vendit dhe siguron një perspektiv më të mirë për vendin dhe rajonin.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 19.05.2016

Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaçi realizoi takim pune me zëvendës ndihmësin e sekretarit shtetëror për Evropën dhe Azinë në Departamentin e shtetit, Hojt Brajan Ji.

Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaçi realizoi takim pune me zëvendës ndihmësin e sekretarit shtetëror për Evropën dhe Azinë në Departamentin e shtetit, Hojt Brajan Ji.

Pas takimit Kryetari Thaçi në prononcim për media deklaroi:

 

 

Menduh Thaçi në takim me Hojt Brajan Li‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në Ambasadën e SHBA në Shkup zhvilloi takim me Zëvendës Ndihmës Sekretarin Shtetëror në Departamentin amerikan të Shtetit për Evropë dhe Azi, Hojt Brajan Ji.

Në takim është biseduar për situatën politike në vend, për rrjedhën e zbatimit të Marrëveshjes së qershorit/korrikut, për prokurorinë speciale, si dhe për organizimin e zgjedhjeve të lira dhe demokratike.

Pas takimit në prononcimin tij për media Kryetari Thaçi deklaroi:

“U dakorduam bashke se argumenti kryesore qe ne japim ne dore aleatëve tonë të vërtetë SHBA që ata të lobojnë për Maqedoninë që ne të jemi pjesë e NATO-s janë zgjedhjet korrekte dhe demokratike që tash më duket se do të mbahen me 5 Qershor. Nga ana ime u shpreh skepticizmi se ne nuk kemi lëviz fatkeqësisht në çështjen e kushteve që kanë të bëjnë për zgjedhjet fer, korrekte dhe demokratike, dhe poashtu e sigurova se ne do të vazhdojmë të japim kontributin tonë konstruktiv si Parti Demokratike Shqiptare drejt këtij procesi edhe pse shumë gjëra nuk na pëlqejnë dhe i gëlltisim, por ajo kryesorja pse ne i bëjmë këto kompromise është se ne jemi skajshmërisht të përcaktuar që Maqedonia nuk ka rrugë tjetër dhe alternativë tjetër përveç NATO-s dhe Unionit Evropian”.

Në pyetjen gazetareske lidhur me vendosjen e kryqit dhe përmendores së shqipes dykrenare, Kryetari Thaçi deklaroi:

"Mendojë se kjo është veç një lojë e parë e dy partnerëve çdo herë para zgjedhjeve të fitojnë ndonjë pikë politike, dhe kjo nuk është mirë. Porosia për BDI-në është se të gjitha këto probleme duhet të zgjidhen në institucione të sistemit dhe aty për shembull të marrin vendimin që flamuri shqiptar të përdoret në Parlament, dhe jo në rrugë".

Në pyetjen nëse aktivitetet e VMRO-DPMNE-së dhe BDI-së mund të shkaktojnë një krizë më të thellë të sigurisë në vend, Kryetari Thaçi deklaroi:

“Nuk beson në atë, pasi jemi nën monitorim të fuqishëm dhe çdonjëri do të marrë pikë qofshin negative, apo pozitive dhe këtë duhet ta kuptojnë të gjithë”

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 03.03.2016

Komunikatë‏

Paralajmerimi prej para një viti i Kryetarit të PDSH-së, se qasja e tre partive që aktualisht përbejnë qeverinë ështe joserioze për sa i perket respektimit të Marrëveshjes së 15 Qershorit dhe 2 Korrikut, edhe një herë u vertetua edhe me rastin e dështimit të takimit të paraparë për në Vjenë.

Thellimi i krizës, përveç dëmeve tjera, ka lënë jashtë agjendës edhe prioritetin kryesorë të qytetarëve, integrimin në BE dhe NATO, kurse vlerat dhe parimet europjane që duheshte të jenë udhërefyes, tashmë janë jashtë agjendës qeveritare. Këto vlera duheshte të jenë përfitimi më i madh për qytetarët.

Shqetësim shtesë në këtë situatë, paraqet në veçanti, ajo që pandërprerë e themi, që çështja e të drejtave të shqiptarëve ngeli jashtë çdo agjende.

Përcaktimi i Partisë Demokratike Shqiptare drejt BE-së dhe NATO-s, ngel i fuqishëm dhe i palëkundur!

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 21.04.2016

 

Menduh Thaçi në takim me Ambasadorin amerikan Bejli‏

Sot në Ambasadën amerikane në Shkup, ambasadori i SHBA-së në Maqedoni Xhes Bejli, priti Kryetarin e Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçin.

Në këtë takim bashkëbiseduesit kanë diskutuar për situatën aktuale politike në vend, për Marrëveshjen e qershorit/korrikut, për sfidat e organizimit të zgjedhjeve të lira dhe demokratike, si dhe për reformat që Maqedonia duhet ti përmbush si parakusht për anëtarësim në strukturat euro-atlantike.

Gjithashtu në takim Kryetari Thaçi ka shprehur besimin e tij në vlershmin që pritet ta jep faktori ndërkombëtar lidhur me zhvillimin e zgjedhjeve në vend.

Bashkëbiseduesit u ndanë të kënaqur nga takimi me premtim se ky bashkëpunim do të vazhdoj edhe në të ardhmen.

 

Me respekt,

Shërbimi për Informim – PDSH

12.02.2016

Menduh Thaçi realizoi takim me Ambasadorin Wouter Plomp‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në selinë e partisë realizoi takim me Ambasadorin e Mbretërisë së Holandës në vend, Wouter Plomp.

Në takim është biseduar për krizën politike në vend dhe pikëpamjet e PDSH-së për tejkalimin e kësaj situate, si dhe për tema të tjera në interes të përbashkët.

Kryetari Thaçi potencoi se prioriteti i PDSH-së në tërë këtë proces ka qenë dhe vazhdon të jetë organizimi i zgjedhjeve të lira dhe demokratike kurdo qoftë që të mbahen ato, me të vetmin qëllim eliminimin e parregullsive të deritanishme siç janë vjedhja e votave dhe falsifikimi i rezultateve.

Kryetari Thaçi më tej theksoi se çështja e mosrealizimit të të drejtave të shqiptarëve akoma nuk është pjesë e dialogut dhe kjo vazhdon të jetë shqetësimi kryesor i Partisë Demokratike Shqiptare.

Kryetari Thaçi e siguroi Ambasadorin Plomp se Partia Demokratike Shqiptare do të vazhdojë të jetë pjesë e proceseve demokratike dhe perspektivës euro-atlantike të vendit dhe se do veprojë fuqishëm për ta ndryshuar këtë situatë të rëndë në Maqedoni.

Ambasadori i Mbretërisë së Holandës, Wouter Plomp theksoi se vendi i tij përkrah zbatimin e plotë të reformave në vend si dhe vlerësoi lartë përpjekjet e PDSH-së në këtë drejtim.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 18.04.2016

Menduh Thaçi në drekë pune me Ambasadorin Orav!‏

Sot në rezidencën e tij, ambasadori i BE-së në Maqedoni Aivo Orav, priti Kryetarin e Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçin.

Bashkëbiseduesit kanë pasur një drekë pune gjatë së cilës kanë biseduar për situatën aktuale politike në vend dhe rajon.

 

Me respekt,

Shërbimi për Informim – PDSH

04.02.2016

Menduh Thaçi realizoi takim me Ambasadorin Jan Petersen‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare z.Menduh Thaçi sot në Shkup realizoi takim me shefin e misionit mbikëqyrës të OSBE-ODIHR, Ambasadorin Jan Petersen.

Temë e bisedës ishte procesi i organizimi të zgjedhjeve të lira dhe demokratike si dhe kriza politike në vend.

Në takim duke folur për marrëveshjen e 2 qershorit/15 korrikut dhe zbatimin e saj, Kryetari Thaçi shprehu shqetësimet për moszbatimin e detyrimeve që burojnë nga Marrëveshja me ç’rast theksoi se prioriteti i PDSH-së në tërë këtë proces është organizimi i zgjedhjeve të lira dhe demokratike, me të vetmin qëllim eliminimin e parregullsive të deritanishme siç janë vjedhja e votave dhe falsifikimi i rezultateve, andaj në këtë drejtim kërkoi edhe përkrahjen e faktorit ndërkombëtarë që të garantohen zgjedhje të lira, demokratike dhe të besueshme, kurdo qoftë që të mbahen ato.

Kryetari Thaçi gjithashtu potencoi se frikësimet, kërcënimet dhe shantazhet ndaj qytetarëve vazhdojnë të ngelin shqetësim kryesor për PDSH-në, sikurse edhe partizimi dhe politizimi i skajshëm i institucioneve. PDSH në asnjë mënyrë nuk mund të toleroje frikësimin e qytetarëve, aq më pak kur kjo bëhet për qëllime politike – theksoi Thaçi. 

Bashkëbiseduesit u ndanë të kënaqur nga takimi me premtim se ky bashkëpunim do të vazhdoj edhe më tej. 

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 15.04.2016

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me delegacionin e Institutit Ndërkombëtar Republikan - IRI‏

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me delegacionin e IRI

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare z.Menduh Thaçi, sot në Shkup, realizoi takim me zv.Presidentin e Institutit Ndërkombëtar Republikan (IRI) në Uashington, z.Thomas E. Garrett dhe me Drejtorin e IRI për Evropë, z.Jan Erik Surotchak.

Pas takimit në prononcim për mediat Kryetari Thaçi mes tjerash deklaroi:

“Ishte një takim jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe i nivelit shumë të lartë ku bashkëbiseduesit shprehën një gatishmëri të jashtëzakonshme për ta ndihmuar partinë tonë në lidhje me resurset njerëzore, përgatitjen e njerëzve që do të marrin poste të larta drejtuese, qoftë në qeverisje apo në administratën ekzekutive. Në të njëjtën kohë do të na përfshinë në programe të ndryshme, seminare, ku do të flitet në tema të ndryshme të stabilitetit të rajonit, me ç’rast do të përfshihen funksionarë të lartë, sidomos edhe vet unë me analizat, diskutimet dhe propozimet e partisë tone”.

Në pyetjen gazetareske lidhur me marrëveshjen dhe realizimin e kërkesave të shqiptarëve, Kryetari u përgjigj:

“Kjo është jashtëzakonisht e rëndësishme, sidomos për shqiptarët, ju kujtohet me nënshkrimin që e dhashë unë për këtë marrëveshje dhe deklarata ime ishte se: nuk kamë kurrfarë shpresa se do të arrihet diçka në kuadër të kësaj marrëveshje dhe kjo nga një arsye shumë e thjeshtë, për shkak se partia e shqiptarëve që është në pushtët dhe që thirret në legjitimitet është tërësisht e dorëzuar. Këto argumente ndal-ngadalë po verifikohen, asgjë që ka të bëjë me shqiptarët, me marrëdhëniet ndëretnike, me keqpërdorimin e buxhetin, me implementimin e marrëveshjes së Ohrit, as një shkronjë nuk është përmendur në kuadër të dialogut dhe bisedimeve. Kjo është fakt i madh, i fuqishëm dhe jam shumë afër që këto bisedime dhe këtë dialog ta quaj manipulim të radhës. Ju mund të më pyesni se çka bëj unë aty në qoftë se shoh që asgjë nuk do të realizohet? Do të pres edhe shumë pak dhe jam shumë afër që të largohem nga kjo tavolinë, e cila nuk është e gatshme që asnjë problem të shqiptarëve ta trajtojë. Edhe çështja e listave zgjedhore ka një qasje manipulative. Çështja e listave zgjedhore në raport me zgjedhjet korrekte, apo parapërgatitjet për zgjedhje korrekte përbën vetëm 1% të problemit, PDSH që unë e drejtoj qysh në Korrik kemi kërkuar që të organizohet regjistrimi i ri i popullsisë, i cili do të ishte baza e vërtetë për krijimin e listave të vërteta zgjedhore, por kjo nuk u pranua. Më pastaj kemi kërkuar që të përpilohen lista të reja zgjedhore, që po ashtu nuk u pranua dhe sot i gjithë argument ngrihet mbi mundësinë e pasimit të listës zgjedhore. Të jemi korrektë dhe të sinqertë, nuk do të shohim as në ëndërr se do të kemi listë të re zgjedhore pa pasur regjistrim të drejtë të popullsisë dhe kjo gati se është e pamundur. Në qoftë se ne kemi humbur 6-7 muaj dhe kemi ardhur në muajin e fundit të përmendim çështjen e listës zgjedhore si të vetmin argument, atëherë nuk i kemi faktet dhe argumentet ashtu siç duhet. Padyshim se dëshira e madhe për të pasur zgjedhje korrekte dhe demokratike shpesh herë i keq rrotullon argumentet. Unë kam pasur dhe vazhdoj të kem një raport jashtëzakonisht korrekt me bashkësinë ndërkombëtare, sidomos me udhëheqësin e kësaj tavoline të bisedimeve, me Komisionarin Han. Normalisht që kam qenë shumë i kujdesshëm që mos ta dëmtoj këtë proces dhe fundi-fundit unë jam këtu për nga pozicioni opozitar, që mos ti dëmtoj shqiptarët. E them shumë hapur se kjo tavolinë është shumë afër dështimit total. Në qoftë se ne nuk arrimë që këto çështje tash ti vëmë në rend dite dhe ti bisedojmë, do të jetë shumë vështirë, gati e paimagjinueshme, se çështjet shqiptare do të mund të bisedohen pasi që Maqedonia ta kalojë krizën politike dhe pas zgjedhjeve të parakohshme. Dikush nga ju mund të pyet se pse ne thamë se jemi të gatshëm për zgjedhje? si mund të them ndryshe, do ti kemi interpretimet se ne frikohemi të dalim në zgjedhje dhe se ne nuk kemi shpresa që oponentin tonë politik BDI-në, që është tërësisht e dorëzuar, ta fitojmë në zgjedhje. Kjo është puna që duhet ta bëjë opozita, që kur jepet mundësia për matje të forcave në zgjedhje ta pranojë. Sqarimet e ndryshme se vjen Bajrami, apo ramazani vetëm flasin për pamundësinë e asaj të vërtete që duhet ta themi. Po e them përsëri edhe pse mund të ketë keqkuptime nga bashkësia ndërkombëtare, çka u bë me ata 150.000 mijë maqedonas, ka 15 vite që ne themi se në mënyrë fiktive votojnë dhe në mënyrë fiktive marrin pjesë nëpër listat zgjedhore. Çështja e listave zgjedhore nuk është çështje e problemit ndërpartiak, por kjo çështje në Maqedoni është problem ndëretnik dhe për këtë arsye kërkon një trajtesë shumë serioze. Megjithatë, përsëri do të varet nga bashkësia ndërkombëtare, BE dhe SHBA, komisionarit Han dhe organizatave ndërkombëtare, që të japin vlerësimin për mundësinë e organizimit të zgjedhjeve korrekte dhe demokratike”.

Në pyetjen gazetareske se a duhet të mbahen zgjedhjet me 24 Prill, Kryetari u përgjigj:

“Unë nuk jam opozitë maqedonase, por opozitë shqiptare dhe si kështu po e përsëris edhe një herë duke filluar prej shifrave alarmante të 15.0000 mijë maqedonasve që ne dyshojmë se në mënyrë fiktive janë të futur nëpër lista, deri te mungesa e regjistrimit të popullsisë që ka kaluar afati tash më 5 vite, ne flasim për çështje rrënjësore që duhet të zhvillohen në tavolinën e dialogut. Çështja e listave zgjedhore është një zgjidhje e fundit e këtyre zgjidhjeve të mëdha, ndërsa në aspektin politik ju lus që të keni mirëkuptim kur them, po ne jemi gati që të dalim në zgjedhje. Unë mendoj se pozicioni më i drejtë i PDSH-së do të ishte ashtu siç kemi thanë në fillim para 6-7 muajve se nuk kemi shpresë që kjo tavolinë do ti zgjidh çështjet fondamentale të shqiptarëve. Akoma nuk e kemi thënë si vendim partiak, për shkak se kjo më pastaj len pasoja të vendimeve më të fuqishme, për një kontestim kombëtar që PDSH-ja bën krejt këtij projekti. Dhe për në fund, VMRO, BDI dhe LSDM janë pjesëtarë të ekzekutivit në bazë të marrëveshjes së kësaj tavoline dhe ne nuk duam që të bëhemi pjesëmarrës, apo të anojmë në kuadër të këtij projekti, që nënkupton se në qoftë se PDSH-ja tërhiqet nga tavolina e bisedimeve, PDSH-në më nuk e obligon asnjë vendim i asaj tavoline dhe PDSH-ja do ti merr vendimet e veta në mënyrë autonome. Kur u arrit Marrëveshja e qershorit/korrikut lidhur me formimin e qeverisë teknike, Ahmetit dhe BDI-së i vinte mirë që ne nuk u bëmë pjesë e qeverisë, kurse tani i vjen shumë hidhur, për shkak se krejt përgjegjësia tani bie mbi ta”.

Në pyetjen gazetareske lidhur me dështimin e votimit të rezolutës për Kosovën në asamblenë e BE-së, Kryetari u përgjigj:

“Nuk dua të bëj komente personale, nuk është çështja e një deputeti, është pak më e komplikuar, as nuk dua ta mbroj dike, e as që dua ta sulmoj. Fatkeqësisht deri sa ne shqiptarët bëjmë politikën tonë arenë gladiatorësh si pozitë-opozitë, atje ku merren vendimet për ne po harrohen disa gjëra. Koordinimi i politikës shqiptare, koordinimi folklorik dhe romantik, duhet të kalojë në një koordinim serioz politik dhe juridik, me struktura dhe institucione të cilat i njohin mënyrën se si funksionojnë organizatat ndërkombëtare në aspektin e akteve normative. Megjithatë ka një pozitivitet pasi që Serbia prej një terrorizmi luftarak kundër Kosovës dhe shqiptarëve, ka kaluar në terrorizëm politik. Kjo që bën Serbia nëpër institucionet ndërkombëtare pa dyshim është një terrorizëm politik, dhe kur jeni në bashkëbisedime nuk guxoni që të veproni me këtë ashpërsi”.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 01.02.2016

Menduh Thaçi: Më e rëndësishme se data është plotësimi i kushteve për zgjedhje!‏

Menduh Thaçi realizoi takim me Kristian Danielson.

Sot në zyrën e Bashkimit Evropian në Shkup, Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi realizoi takim me Drejtorin e përgjithshëm të drejtorisë për zgjerim në Komisionin Evropian, Kristian Danielson.

Pas takimit Kryetari Thaçi në prononcimi e tij për media deklaroi:

“Në takim me mikun Kristian Danielson diskutuam shumë çështje. Të dy u pajtuam se Maqedonia në dalim prej vitit të kaluar kur ishte buzë humnerës ka një tërheqje prapa, u pajtuam që zgjedhje fer dhe demokratike janë ilaçi kryesorë për plagën e madhe që u hap vitin e kaluar. Të gjitha partitë politike dhe institucionet duhet të punojnë që të kemi përmbushje të kushteve deri më ditën e zgjedhjeve. Pas zgjedhjeve sigurisht që do të ketë vlerësim për zgjedhjet, për atë se si janë realizuar zgjedhjet, të gjithë duhet të mendojmë mirë për atë vlerësim, si e vetmja variant për të shkuar përpara.

Ne pyetjen gazetareske lidhur me 5 qershorin si date e mbajtjes së zgjedhjeve, Kryetari Thaçi deklaroi:

Nuk kisha folur për ndonjë datë konkrete, ju e dini se ajo datë nuk ka asgjë të përbashkët me ne, edhe në momentin kur votohej ligji në parlament ne ishim të përmbajtur. Unë qëndroj në atë se deri më ditën e zgjedhjeve pa marr parasysh se kur është ajo ditë, duhet të përmbushen të gjitha kushtet demokratike për të pasur zgjedhe korrekte, përndryshe mund që gjithçka të dështojë”

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 05.04.2016

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi përkujton ditëlindjen e Arbën Xhaferit‏

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi sot para dite ka vendosur kurora lulesh pranë varrit të ish Kryetarit të ndjerë Arbën Xhaferi, me rastin e ditëlindjes së tij më 24 Janar 1948, duke përkujtuar kështu veprën e Arbën Xhaferi në 68 vjetorin e lindjes së tij. Pas homazhit Kryetari Thaçi për mediat deklaroi: ”Mendoj se shumë afër është koha që përmendorja kryesore, sheshet kryesore ku jetojnë shqiptarët ta mbajnë emrin e Arben Xhaferit, kjo është simbolika e rrugës së vetme drejt fitores përfundimtare të tyre”.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 24.01.2016

KOMUNIKATË

Kohëve të fundit në PDSH kane mbërritur me qindra ankesa nga qytetarë që kanë të bëjnë me kërcënime për shkarkime nga puna, raste korrupsioni, ndërprerje të energjisë elektrike si dhe ankesa për gjoba, taksa dhe tatime të mëdha të shqiptuara nga ana e institucioneve shtetërore, si dhe trajta tjera keqpërdorimit të institucioneve shtetërore me qëllim ushtrimin e presionit ndaj qytetarëve për qëllime politike.

Frikësimi, kërcënimet dhe shantazhet ndaj qytetarëve vazhdojnë të ngelin shqetësim njëjtë sikurse edhe partizimi dhe politizimi i skajshëm i institucioneve.

PDSH në asnjë mënyrë nuk mund të toleroje frikësimin e qytetarëve, aq më pak kur kjo bëhet për qëllime politike. Për këtë arsye, të gjithë strukturat e partisë do të jenë në dispozicion të qytetarëve, ku ata do të mund të bëjnë raportimin e rasteve në të cilat nga ana e individëve të veshur me pushtet, apo nga ana e institucioneve ju bëhet çfarëdolloj presioni, apo ju mohohet ndonjë e drejtë e garantuar.

Njëkohësisht, bëjmë thirrje deri tek të gjithë partitë politike dhe aktivistët e tyre, por edhe deri tek aktivistët tonë në teren, që të mos ushtrojnë asnjë lloj presioni, trembje apo frikësim ndaj qytetarëve, në mënyrë që ata, në mënyrë të lirë dhe demokratike, të vendosin nëse do të jenë aktiv ose jo në proceset dhe aktivitetet politike në periudhën kohore që vjen dhe të lihen të lirë të shprehin vullnetin e tyre politik dhe pa presion të vendosin se cilin opsion politik do të përkrahin.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 24.03.2016

AZEM SADIKU ZGJIDHET KRYETAR I SHTABIT QENDROR ZGJEDHOR TË PDSH-SË‏

Kryesia Qendrore e Partisë Demokratike Shqiptare në mbledhjen e mbajtur më datë 23.01.2016 në përbërje të zgjeruar ku morën pjesë edhe kryetarët e degëve zgjodhi Kryetarin e shtabit qendror zgjedhor si dhe anëtarët e shtabit. Për kryetar të shtabit qendror zgjedhor për zgjedhjet e parakohshme parlamentare të vitit 2016, Kryesia Qendrore zgjodhi Sekretarin e Përgjithshëm të Partisë Demokratike Shqiptare, z.Azem Sadiku.

 Me këtë rast Kryetari i Shtabit Qendror Zgjedhor, z.Azem Sadiku për mediat deklaroi:

“Në mbledhjen e sotme Kryesia Qendrore e Partisë Demokratike Shqiptare zgjodhi Kryetarin e Shtabit Qendrorë Zgjedhor, unë jam i zgjedhur si Kryetar i Shtabit, Azem Sadiku – Sekretar i Përgjithshëm i partisë. Jemi të përgatitur tërësisht që të dalim në zgjedhje dhe ta mundim rivalin tonë Bashkimin Demokratik për Integrim pasi që gjatë bisedimeve kemi marrë garanca të forta nga ndërkombëtarët, sidomos nga komisionari për zgjerim z.Han se zgjedhjet do të jenë të pranueshme vetëm atëherë nëse ata do të jenë korrekte dhe demokratike. Dalim në këto zgjedhje për shkak se nuk duam të biem në kurthin e atyre që preferojnë bojkotimin e zgjedhjeve, sepse në të njëjtën kohë ata kanë krijuar me dhjetëra partia të vogla të ashtuquajtura shqiptare, që do të jenë të gatshme që ti zgjedhin në qoftë se ne do të shkonim në bojkotimin e zgjedhjeve”.

 

Shërbimi për informim - PDSH

23.01.2016, Tetovë

Kryetari i PDSH-së realizoi takim pune me Ambasadorët e BE-së‏

Kryetari i PDSH-së realizoi takim pune me Ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së

Sot në zyrën e Bashkimit Evropian në Shkup, Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi ishte i ftuar nga ambasadori Evropian, Aivo Orav në takim pune me të gjithë Ambasadorët e vendeve anëtare të Bashkimit Evropian të akredituar në Maqedoni.

Pas takimit Kryetari Thaçi në prononcimi e tij për media deklaroi:

“Një ngjarje shumë e keqe në këtë moment që po zhvilloja takimin me ambasadorët e shteteve të Unionit Evropian, sulmet terroriste në Bruksel ishin trishtuese dhe po gjej momentin që ngushëllimet të jenë të përcjell me një solidarizim ndaj popullit Belg dhe Bashkimit Evropian nga ana e shqiptarëve. Në takim u bisedua për çështjet aktuale, për aktualitetin, për atë që ditët po kalojnë dhe kushtet nuk po plotësohen për mbajtjen e zgjedhjeve më 5 Qershor. Pozicioni i Partisë Demokratike Shqiptare vazhdon të jetë i njëjtë, ne do të vazhdojmë të jemi krah-përkrah dhe në një partneritet të plotë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe me Unionin Evropian. Unë nuk jam shumë optimist se deri më 7 Prill do të arrijmë që ti përmbushim kushtet për zgjedhjet ferr, korrekte dhe demokratike”.

Në pyetjen gazetareske lidhur me pastrimin e listave zgjedhore, Kryetari Thaçi u përgjigj:

“Më vjen keq, të jem i sinqertë se e kam të qartë edhe un se çka është tu ndodhur atje brenda, a kjo nuk është se un nuk jam i informuar, jam i informuar, por është shkaktuar aq një tollovi e madhe që s’dihet se çka është tu ndodh dhe kjo flet për një mungesë të vullnetit politik, të forcave kryesore politike që përbëjnë qeverinë dhe të institucioneve të shtetit për ta pastruar si duhet listën. Vazhdoj ta përsëris se regjistrimi i plotë dhe i saktë i popullsisë do të mundësonte një listë zgjedhore të saktë dhe të plotë”.

Në pyetjen gazetareske për mundësin e shtyrjes së zgjedhjeve, Kryetari Thaçi u përgjigj:

“Nuk e di çështjet nuk lëvizin, ne fituam 5 javë me shtyrjen e zgjedhjeve kurse ka më duket 4 javë që grindemi, e kam fjalën për 4 forcat politike, që do të thotë që nuk kemi lëviz, kjo është një fakt”.

Në pyetjen gazetareske se a është KSHZ-ja organ legjitim dhe i besueshëm, Kryetari Thaçi u përgjigj:

“Do të shohim është herët për ta dhënë këtë vlerësim për shkak se ua presim këmbët para kohe, mirëpo ne kemi përfaqësuesit tonë aty, kemi edhe përfaqësues të ekspertëve, unë nuk mund të them as njërën, as tjetrën, është pak herët, atë që them se nuk e kam të qartë edhe unë se çka është tu ndodhë, domethënë nuk zhvillohet si duhet puna”.

Në pyetjen gazetareske lidhur me premtimet për amnisti fiskale dhe amnisti politike, Kryetari Thaçi u përgjigj:

Ne i kemi realizuar disa herë, amnistia e përgjithshme propozohet për shkak se tashmë është katërçipërisht e qartë se drejtësia në Maqedoni është e kapur, dhe këtu nuk ka kurrfarë diskutimi. Amnisti për vepra të rënda kriminale nuk do të ketë, por do të ketë kërkesë për rigjykim, ku bëjnë pjesë edhe “Mostra” edhe gjykime të ndryshme ku shqiptarët kanë përfunduar me dënime drakonike, me burg të përjetshëm. Ndërsa me amnistinë fiskale shumë shpejt do të thërrasim një konferencë për shtyp dhe me saktësi të plotë do t'ju informojmë cili është plani jonë dhe nuk është diçka e re, është bërë në shtete shumë të njohura.

Në pyetjen gazetareske se a nënkupton kjo edhe amnisti fiskale për qytetarët, Kryetari Thaçi u përgjigj:

Po-Po sigurisht, amnisti fiskale për qytetarët, borxhet që i kanë qytetarët ndaj shtetit dhe këtu duam të zbulojmë paradoksin e mos përputhjes së ligjeve me realitetin. Kam përmendur disa herë nëse një bujk shkon në treg që të shet rimorkio me shalqi krejt ajo rimorkio kushton 50 euro, kurse dënimi i policisë mund të jetë 500 euro.

Në pyetjen gazetareske se kur do të bëhet amnistia, Kryetari Thaçi u përgjigj:

Sigurisht nëse vijmë në atë situatë që të jemi në qeverisje jam plotësisht i sigurt se këtë do ta arrijmë, për shkak se ne jemi të ekipuar shumë me argumente faktike dhe statistikore.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 22.03.2016

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadorët Petkov dhe Hysa‏

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadorin e Bullgarisë, z.Ivan Petkov dhe me Ambasadorin e Kosovës, z.Ylber Hysa

Në vazhdën e takimeve me diplomatë të huaj Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në selinë e partisë realizoi takime të ndara me Ambasadorin e Republikës së Bullgarisë, z.Ivan Petkov dhe me Ambasadorin e Republikës së Kosovës, z.Ylber Hysa.

Në këto takime u diskutua për situatën aktuale politike në vend.

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi në ditët në vijim do të vazhdojë takimet me përfaqësuesit diplomatik të akredituar në vend.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 18.01.2016

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ministrin Britanik për Evropën, David Lidington‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në Rezidencën e Ambasadorit Britanik në Shkup zhvilloi takim me Ministrin Britanik të Shtetit për Evropën, David Lidington, të cilin e shoqëronte edhe Ambasadori Britanik në vend, Charles Garrett. Në takim është biseduar për situatën politike në vend, për marrëdhëniet ndëretnike, për integrimet Euro Atlantike, si dhe për organizimin e zgjedhjeve të lira dhe demokratike.

Pas takimit në prononcimin tij për media Kryetari Thaçi deklaroi:

Ishte një takim i nivelit shumë të lartë me Ministrin e Britanisë së Madhe për Evropë, u bisedua aktualiteti politik, u fokusuam te ajo që e kemi shansin e madhe që ta shfrytëzojmë këtë moment, të gjithë të punojmë që me 5 qershor të kemi zgjedhje korrekte dhe demokratike. Vazhdova të jem skeptik që do të arrihet që ne ti përmbushim kushtet që me 5 qershor të kemi zgjedhje, megjithatë të gjithë janë të interesuar të na ndihmojnë, por mendoj se qeveritarët apo grupimet politike që e bëjnë qeverinë nuk i marrin mesazhet drejt dhe si lexojnë drejt.

Në pyetjen gazetareske lidhur me vendimin e autoriteteve për arrestimin e Gafur Dugollit dhe vendimin për vazhdimin e masës së paraburgimit, Kryetari Thaçi deklaroi:

Është skandaloze, Maqedonia qenë njëfarë forme dhe mënyre që të tregojë aleancë me Serbinë, kjo është e palejueshme, unë mendoj se kjo procedurë urgjentisht duhet të ndërpritet dhe mos pranohen flet arrestet të cilat i ka lëshuar Serbia, përndryshe nuk ka kuptim kurrfarë marrëveshje që nënshkruhet mes Serbisë dhe Kosovës.

Në pyetjen gazetareske lidhur me vendimin e Gjykatës kushtetuese që presidentit të shtetit ti jep të drejtën që të falë personat e dyshuar dhe të dënuar për krim zgjedhor, Kryetari Thaçi deklaroi:

“Mendoj se jepet një sinjal që këtu institucionet nuk funksionojnë në mënyrë të pavarur, një herë politika jep ingerenca, e më pastaj politika i merr ingerencat dhe duke vepruar kështu kemi arritur në këtë situatë”.

Në pyetjen gazetareske se si e komentoni njoftimin e Prokurorisë Speciale që ka hapur procedurë për 80 politikanë, Kryetari Thaçi deklaroi:

“Prapë them se këtu vazhdon që të ndikon politika herë jashtë e herë brenda, mendoj se pa arrdh që të stabilizohen institucionet do të ishte shumë qesharake të mendoj për paanësi dhe gjyqësi të vërtetë”.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 16.03.2016

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me eurodeputetët Vajgëll, Hovit dhe Kukan‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në zyrat e BE-së në Shkup realizoi takim me Anëtarët e Parlamentit Evropian, Ivo Vajgëll, Riçard Hovit dhe Eduard Kukan.

Në takim është biseduar për situatën politike në vend, për rrjedhën e zbatimit të Marrëveshjes së 2 qershorit/15 korrikut, si dhe për zbatimin e prioriteteve urgjente reformuese të cilat i rekomandoi Komisioni Evropian.

Në takim duke folur për marrëveshjen e 2 qershorit/15 korrikut dhe zbatimin e saj, Kryetari Thaçi shprehu shqetësimet për moszbatimin e detyrimeve që burojnë nga Marrëveshja me ç’rast theksoi se prioriteti i PDSH-së në tërë këtë proces është organizimi i zgjedhjeve të lira dhe demokratike, me të vetmin qëllim eliminimin e parregullsive të deritanishme siç janë vjedhja e votave dhe falsifikimi i rezultateve, andaj në këtë drejtim kërkoi edhe përkrahjen e faktorit ndërkombëtarë që të garantohen zgjedhje të lira dhe demokratike.

Pas takimit në prononcim për mediat Kryetari Thaçi mes tjerash deklaroi: “Koha për pastrimin e listave zgjedhore ndal-ngadalë po përfundon. Qëndrimi ynë është se nëse mbrenda kësaj jave komisioni shtetëror zgjedhor nuk fillojë të punojë me kapacitete të plota dhe nuk rikthehet situata e marrëveshjes së mëparëshme që sekretar gjeneral i KSHZ-së të jetë një kuadër shqiptar i propozuar nga Partia Demokratike Shqiptare, shpresat për zgjedhje të drejta, korrekte dhe demokratike ndal-ngadalë do të veniten”.

Eurodeputetët Vajgëll, Hovit dhe Kukan falënderuan Kryetarin Thaçi për rolin konstruktiv të PDSH-së dhe kontributin e saj në këtë proces, duke shpresuar në zbatimin e plotë të të gjitha pikave të Marrëveshjes.

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 11.01.2016

Maqedoni, Thaçi, skeptik për zgjedhjet e 5 Qershorit

Kryetari i partisë opozitare PDSH, Menduh Thaçi, nuk beson se deri më 5 qershor qeveria teknike në Maqedoni mund t’i përmbushë kushtet për zgjedhje demokratike.

“U shpreha shumë skeptik se partitë politike që janë në qeveri të përmbushin kushtet që më datën 5 qershor të kemi zgjedhje. Fatkeqësisht, kolegët e mi që janë në qeverisje si duket nuk i marrin mesazhet drejtë. Një pjesë e tyre janë të lumtur që dëgjojnë diplomatët perëndimorë të thonë se nuk do të ketë vlerësim para zgjedhjeve, por do të ketë pas zgjedhjeve dhe kjo është më e rëndë dhe nuk ka mundësi për provim pranues”, u shpreh Thaçi.

Kreu i PDSH-së opozitare tha se në kuadër të bisedimeve për zgjidhjen e krizës politike në Maqedoni nuk po diskutohen çështjet e pazgjidhura të shqiptarëve dhe avancimi i të drejtave të tyre.

“Shqiptarët dhe maqedonasit duhet të kenë një marrëveshje të fuqishme politike. Nuk do të zgjidhen këto mosmarrëveshje me truqe romantike dhe folklorike. Shqiptarët kanë filluar të shqetësohen që në kuadër të këtij dialogu dhe negociata, mungon përmendja e të drejtave të tyre, mungon përmendja e implementimit të Marrëveshjes së Ohrit”, shtoi Thaçi.

Këto shqetësime të tij, Thaçi ia ka shpalosur gjatë një takimi drejtoreshës për Evropën Perëndimore, Ballkanin dhe Turqinë pranë Shërbimit Evropian për Politikë të Jashtme, Angelina Erchhorst.

Reagim i PDSH-së lidhur me zgjedhjen e Sekretarit të Komisionit Shtetërorë Zgjedhorë‏

Me votën e anëtarëve të BDI-së, dje, Komisioni Shtetërorë Zgjedhorë për Sekretarë zgjodhi maqedonas edhe pse ekzistonte marrëveshje e cila parashihte që një kuadër shqiptarë të udhëheq më këtë pozicion shumë të rëndësishëm.

BDI herë për interes të LSDM-së e herë të VMRO-së, por gjithmonë në dëm të shqiptarëve, edhe këtë radhë, me votën për maqedonas në vend të shqiptarit, vërtetoi se nuk është i rastësishëm pozicioni diskriminues dhe nënçmues i shqiptarëve gjatë "qeverisjes" së tyre!

Ky vendim i BDI-së, që të votoj për maqedonas dhe jo shqiptarë, në masë të madhe ka dëmtuar interesin shqiptarë në përgjithësi, e veçanërisht në këtë institucion kur dihet se edhe Kryetari i KSHZ-së është me përkatësi etnike maqedonase.

TELEGRAM URIMI‏

Në këtë ditë me respekt të veçantë e kujtojmë kontributin e jashtëzakonshëm të të gjithë mësimdhënësve tanë, vepra e të cilëve ka sjellë dritën e arsimit dhe edukimit në shtëpitë tona.

Shtylla kryesore për zhvillimin e qëndrueshëm të një shoqërie është fuqizimi i dijes. Është e pakontestueshme se arsimi, kultura dhe gjuha janë shpirti dhe mburoja e një kombi.

Më lejoni që për nderë të 7 Marsit – ditës së arsimit shqip, në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare, t’ju shpreh urimet dhe përgëzimet më të sinqerta arsimtarëve, pedagogëve dhe profesorëve shqiptarë.

 

 

Kryetari i PDSH-së Tetovë,                                                                                                  07.03.2016

                                                                                                           Menduh Thaçi

KONFERENCA VJETORE E KRYETARIT TE PDSH-SË, Z.MENDUH THAÇI‏‏

Sot në Tetovë në takimin e fund-vitit me anëtarët e Kuvendit Qendror të partisë, Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi mbajti konferencë për shtyp me ç’rast deklaroi:

“Sot është konferenca vjetore që organizohet për rastin e festave të fundvitit, do të mundohem të mos flas shumë politikë, por megjithatë më lejoni që ti bëj disa analiza. Ju dëshiroj të gjithëve mirëseardhje, po ashtu edhe mediumeve.

Të nderuar anëtarë të kuvendit qendror të partisë, përshëndetje për të gjithë ata që na shikojnë. Ju kujtohet që në vitin 2015 në të njëjtën konferencë thash se viti që vjen do të jetë një vit shumë i rëndë për shqiptarët, ku ata do të vazhdojnë të dëmtohen në aspektin e realizimit të të drejtave të veta dhe në aspektin e ekonomive të tyre familjare dhe ekonomive të tyre të përgjithshme. Po ashtu ju kujtohet kur para disa viteve u thashë Tetovarëve se keni votuar shumë gabim dhe uji do tu bëhet pelin, ata ma përkthyen pastaj ma bënë helm, po tash u them se uji do tu bëhet pelin e ajri u bë helm dhe buka u bë shumë e hidhët. Nuk dua sot të them që unë jam një parashikues i mirë i situatave, por do të them se jam vetëm një vlerësues i saktë dhe i drejtë i këtyre situatave. Ju kujtohet para 6 muajve kur oponentët tanë politik në krye me z.Ahmeti, kur përfundoi marrëveshja e 2 qershorit dhe 14 korrikut tha në publik se të gjitha çështjet dhe kërkesat e shqiptarëve janë vendosur në rend dite në tavolinën e negociatave, unë ju thash atëherë mbajeni mend amanetin se asnjë prej këtyre kërkesave nuk do të realizohen. Sot kanë kaluar 6 muaj dhe asnjë prej këtyre kërkesave nuk kanë ardhur në rend dite dhe prapë ju them asnjë prej këtyre kërkesave nuk do të vijë në rend dite deri më 24 prill. Kjo është një situatë tepër e rëndë dhe tepër e vështirë. Ky vit për Maqedoninë u karakterizua edhe me skandalin e përgjimeve ku u vërtetua se Maqedonia nuk ka asgjë të përbashkët me shtetin ligjor, në respektimin e të drejtave të njeriut dhe me aspekte të drejtësisë. Normalisht ata të cilët me decenie Partisë Demokratike Shqiptare dhe mua më bënin survejime të njëjta, përgjime të njëjta, përdorim të dhunës ndaj opozitës, ne ju thamë - o sa mirë e keni tash dhe të gjithë duhet të kuptojmë se nëse kalkulojmë me mekanizma të dhunës, dhuna do tu rikthehet dhe do tu godet.

Para nesh megjithatë është një vit i shpresës së madhe, viti i shpresës së madhe besoj unë është viti i ardhshëm i 24 prillit ku përfundimisht ne shqiptarët nën udhëheqjen e Partisë Demokratike Shqiptare do të arrijmë që nëpërmjet votës së lirë, të garantuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Unionit Evropian ti themi mjaft kësaj situate, mjaft këtij trishtimi, këtij mjerimi dhe këtyre vuajtjeve. Dhe për fund edhe diçka krejtësisht personale, ka 22 vjet që jam në skenë, ky vit ka qenë viti i tërbimit kundër personalitetit tim dhe udhëheqësin e Partisë Demokratike Shqiptare. Janë përdorur aq goditje të ulëta, aq shpifje dhe tendenca e 99% të mediave kanë dashtë të më bëjnë sallat, apo copa e çikë, megjithatë unë ju them atyre se do të vazhdoj të jem i palëkundur, të eci drejt, të jem vertikal dhe stoik drejt rrugës së realizimit të lirisë së vërtet të shqiptarëve të Maqedonisë.

Besoni kam shumë dëshirë të madhe të jap ndonjë urim të drejtë dhe gjersa flas mu kujtua edhe një nënçmim i mendjes kolektive dhe logjikës kolektive të shqiptarëve që u bën oponenti jonë z.Ahmeti. E dëgjuat tha - ne nuk jemi bërë anëtarë të NATOs për shkak të problemit me Sirinë dhe pashë një djalë të ri që ishte përgjigjur - po pse Mali i zi e fitoj ftesën, a vetëm te ne problem paska qenë Siria.

Në fund kam dëshirë të gjithëve t’ju uroj diçka të saktë dhe të drejtë. Urimi më i mirë do të ishte të keni shëndet se të tjerat i keni, por kjo nuk është e saktë. Urimi tjetër po ashtu i mirë do të ishte të keni shëndet se të tjerat vijnë vet, por as kjo nuk është e saktë. Besoj gjithë shqiptarët e Maqedonisë bashkërisht t’ju urojmë të kenë shëndet, se të tjerat do ti bëjmë bashkë. Faleminderit”!

 

 

 

HomeInfo qendra
Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Top Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainmenu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainframe Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Menu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image