XXX porn Mobil Porn Teen Porn porn film Porn tube XnXX mature porn  Info qendra
Web Faqja zyrtare e PDSH-se
Has shqiptar

Nga vendi

Pritje madhështore e Kryetarit të PDSH-së në Dollogozhdë

Të shtunën në mbrëmë në shenjë respekt të liderit të PDSH-së, z.Menduh Thaci, në Dollogozhdë u shtrua një darkë solemne. Në një pritje mjaftë madhështore e të ngrohtë Kryetari i PDSH-së u prit me daulle dhe iu shtrua tapeti i kuq.

Ky akt ishte ideuar nga rinia e fshatit si një simbol i mikpritjes dollogozhdare. Kryetari Thaçi, me këtë rast pasi i falënderoi për mikpritjen, potencoi: “atyre që na e kanë zili dhe inat u them se ky është organizimi juaj dhe dëshira juaj, nuk e kam bë unë këtë, dhe ju falënderoj të gjithëve që angazhoheni në këtë aktivitet dhe ju garantoj se shumë shpejt vjen koha jonë, koha e PDSH-së”.

Në këtë darkë ishin të ftuar edhe aktivistë tjerë të rrethit të Strugës. 

Kryetari i PDSH-së në takim me qytetarët e Ladorishtit dhe Koroshishtit‏

Kryetari i PDSH-së të shtunën në mbrëmje qëndroi në Ladorisht dhe Koroshisht të Strugës, në një bashkëbisedim me banorët e kësaj ane.

Kryetari Thaçi fillimisht qëndroi në fshatin Ladorisht dhe më pas në Koroshisht të Strugës, ku mbajti një takim qytetarët që kishin dalë për një bashkëbisedim me Kryetarin.

Gjatë këtij takimi në Ladorisht, Kryetari Thaçi në fjalimin e tij mes tjerash deklaroi:

“Stema, që doli një ministër shqiptar dhe tha se është stemë shqiptare, është duke i vënë kapak ideologjisë së çmendur të maqedonasve për ta ngritur Maqedoninë si shtet të tyre etnik në shekullin 21. Po ku qëndron problem jonë? Arma me të cilin maqedonasit e përdorin kundër nesh fatkeqësisht edhe para faktorit ndërkombëtar është BDI dhe disa bishta të tjerë, që japin fakte dhe argumente se situate e shqiptarëve është e mirë. Disa bishta të tyre në mes nesh paraqesin një fenomen shumë të rrezikshëm që herë pas here e quajnë veten parti të vogla opozitare. Disa të cilët tentojnë të formojnë parti të reja kur janë me ne shqiptarët thonë jemi shqiptar, ndërsa kur dalin në publik, në program nuk përmendin asnjë fjalë shqiptare. Ka dy elemente të cilat do të duhet ti sqaroj. Elementi i parë është që njeriu prej të cilit kam mësuar politikën zoti Arbër Xhaferri nuk ka të bëj asgjë me dhunë dhe e dyta moshën e kam më të tillë dhe nuk jam më i ri siç u dukem atyre, nuk bëj asi gjërash. Unë po u them edhe një herë hapur, për hir të interesit të përgjithshëm i kaloj të gjitha, sepse po të kisha qen person privat secilit do t’ia kishe treguar vendin. Po sulmojnë atje ku mund ta zhdukin më lehtë këtë parti. Ky i fundit ja nisi diku më poshtë, por këto gjëra përdoren për ta mbuluar fenomenin e keq të tradhtisë”.

Kryetari Thaçi në Ladorisht në fund të takimit një numri të simpatizantëve të PDSH-së u shpërndau libreza anëtarësie, me ç’rast ata u bënë anëtarë të plotë të PDSH-së.

Pas këtij takimi lideri i PDSH-së qëndrojë edhe në fshatin Koroshishtë ku do të realizojë një takim të zgjeruar me banorët e këtij fshati të Strugës.

 

Kryetari i PDSH-së priti në takim Ambasadorin e Spanjës në vend, z.Ramon Abaroa

Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaçi sot në selinë qendrore të partisë priti në takim Ambasadorin e Spanjës, z.Ramon Abaroa Karanza

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi në selinë e partisë në kuadër të takimeve të rregullta me përfaqësues të akredituar në vend, realizoi takim me Ambasadorin e ri të Spanjës, z.Ramon Abaroa Karanza.

Në këtë takim u diskutua për situatën aktuale politike në vend, procesin integrues të vendit, marrëdhëniet ndëretnike dhe tema të tjera me karakter politik.

Kryetari Thaçi në takim potencoi se çështjet të cilat të gjithëve na shqetësojnë janë mungesa e perspektivës euroatlantike të vendit, e veçmas është brengosëse përkeqësimi i pozitës së shqiptarëve si në aspektin politik, ashtu edhe në atë ekomomik, si pasojë e politikave të gabuara të qeverisë aktuale të Maqedonisë. Në këtë drejtim, Kryetari Thaçi theksoi se PDSH-ja ka zgjidhje për këto probleme me anë të marrëveshjes politike që ofron ajo.

Bashkëbiseduesit ranë dakord se dialogu politik është me rëndësi të veçantë, veçanërisht për vendet aspirantë dhe se rikthimi i dialogut të mirëfilltë politik në mes të forcave kryesore, do të ndikonte në adresimin e drejtë të temave të hapura në vend. 

Kryetari Thaçi theksoi se prioritet absolut i PDSH-së dhe i shqiptarëve të Maqedonisë mbeten integrimi në NATO dhe BE, si dhe çështjet e hapura me karakter ndëretnik dhe në këtë drejtim PDSH do të vazhdojë të komunikojmë me të gjithë faktorët relevant në vend dhe jashtë. 

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 24.11.2014

 

Kryetari i PDSH-së në takim me banorët e lagjes Serovë të Çairit‏

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi të enjten në mbrëmje qëndroi në lagjen Serovë të Çairit ku realizoi takime me qytetarët dhe aktivistët e PDSH-së, që kishin dalë për një bashkëbisedim me Kryetarin.

Gjatë këtij takimi Kryetari Thaçi në fjalimin e tij theksoi:

“E dini atë ditë me 27 prill jam plotësisht i vetëdijshëm se ju kanë thënë se u dogjëm, tash ju tu thoni se e keni djeg veten, se duket ashiqare se e kanë djeg vete. Çështja e stemës që u propozua nga një ministër shqiptar vetëm është aj kulmi i injorancës, i bashkëpunimit të BDI-së me partitë maqedonase, përfundimisht për ta bërë Maqedoninë shtet etnik të maqedonasve dhe për ti suprimuar shqiptarët. Kemi shumë vështirësi si PDSH, kemi shumë telashe edhe unë edhe ju, por telashet kryesore që e kemi duhet me i thanë popullit tonë drejtë për drejtë, gabim keni votuar me 27 prill, keni votuar gabimisht dhe e ardhmja përpara na shtyn që ta orientojmë votën jo kundër BDI-së, por kundër armës së maqedonasve, sepse arma me të cilën na luftojnë maqedonasit është BDI-ja, për shkak se edhe në opinionin e brendshëm edhe me bashkësinë ndërkombëtare ata thonë, këta e kanë legjitimitetin, i kanë marrë votat dhe kanë krijuar një distancë të madhe të forcës politike dhe ne e llogarisim si përfaqësues real të tuajin. Çështja e tretë, shpesh, sigurisht më shpesh se unë, ballafaqoheni në teren me pyetje se sa punon PDSH-ja, sa vepron, sa është aktive, duhet me u thënë se PDSH-ja zor të madh kishte duke qenë aktive, por ju e zvogëluat, e dobësuat me 27 prill dhe krijuat një raport katastrofal në parlament, 20 me 7. Çështja e katërt besoni se problem kryesor i PDSH-së dhe i shqiptarëve nuk është BDI-ja, por këto që kanë hy në mes BDI-së dhe PDSH-së, që thonë se formojnë parti politike, nuk dua ti përmendi emrat, por kur ti analizosh në fund të gjithë dalin avokatët e BDI-së dhe avokatët e politikës maqedonase. Ne kemi edhe dijetar edhe analist të cilët unë i respektoj, por nuk mund të pajtohemi me vlerësimin e tyre, ky është momentalisht armiku kryesor i çështjes kombëtare, vlerësimi se realizimi i qëllimeve tona varet prej mirësisë së partive maqedonase, është vlerësim tërësisht i gabuar! Vlerësimi se zgjidhjet e problemeve të shqiptarëve ndodhin me procesin e integrimit është tërësisht i gabuar. Normalisht se në kuadër të kësaj politike do të ketë edhe pasoja ende më të rënda, negative dhe ne jemi këtu për tu thënë disa njerëzve që çuditen me stemat, me Car Dushanin dhe nesër do të çuditen kur ministri shqiptar, shumë shpejt, do ta propozojë ligjin, maqedonishten prej klasës së parë dhe duhet tu themi se kur votohet aty jepet forca e vullnetit politik, që ata të marrin vendime në emër tonë. 

Po ju rikthej temës së vjetër, që është edhe sot e re, se nuk guxon Maqedonia të ngrihet si shtet etnik i maqedonasve, ne nuk kemi zgjidhë asnjë problem, 90% e shqiptarëve që jemi më në moshë e njohim perfekt maqedonishten dhe serbishten, por asgjë nuk ka zgjidhë kjo dhe vazhdojnë të na i shkelin të drejtat tona. Krejt ky konfuzion brenda që krijohet ka një qëllim, parandalimi me çdo kusht që PDSH-ja ta ketë mandatin që të flet në emër të interesave shqiptare. Krejt kjo luftë special e ka këtë qëllim, nuk e ka qëllimin te PDSH-ja, por e ka qëllimin që të mos vijë çështja kombëtare në rend dite, ashtu siç duhet. A kemi ne mundësi që këtë situatë ta përmirësojmë? Me vështirësi dhe me shumë mund kemi mundësi, ne duhet tash padyshim të flasim me ata njerëz të cilët me lehtësi e japin votën tu themi se ja dëmet e asaj vote, le të flasim hapur edhe me bashkësinë ndërkombëtare që tha Bekimi pardje se këto gjëra ndodhin me amin-in tuaj, ju kur pajtoheni. Ne kemi shpresa se kjo situatë në të ardhmen do të shkojë përpara dhe kjo është kryesorja, se është tua nxi kohën Gruevski, secilit, edhe atyre që kanë votuar. Tash faktet dhe argumentet bëhen ashiqare, raporti i progresit të komisionit evropian i rekomandoni Maqedonisë negociatë, por çështjet nuk lëvizin përpara. 

Sa dëshirë e madhe për tu paraqitë këtu se opozita shqiptare duhet të jetë me një vinë me opozitën maqedonase me LSDM-në, sa analistë, disa e quajnë veten edhe intelektual i vlerësojnë këto gjëra se varen nga miqësia e partive maqedonase. A mund të më tregojë dikush prej atyre ku dallohen partitë maqedonase: 1. Për çështjen e integrimit të vendit dhe 2. Për raportin me shqiptarët, njëjtë. 

Sigurisht që ne kemi vështirësi një “pseudo-intelektual” si ministri i drejtësisë që merret me histori, që flet për simbolet dhe të gjithëve na nënçmon dhe thotë ky është flamur shqiptar, ky është luani shqiptar dhe ai sillet kështu për shkak se ai edhe shefi i tij Ali Ahmeti kanë harru se si kanë ardhur në atë karke, le të kthehen pak le ti pyesin ata prindër që e kanë zemrën e djegur prej 2001-shit, që i kanë bijtë në vare dhe një pjesë tjetër që i kanë në burgje. 

Kanë harru për shkak se lehtësisht e manipulojnë vullnetin e shqiptarëve dhe tha njëri se a është kjo një program i BDI-së dhe i qeverisë që sa më shumë me i varfërua shqiptarët dhe pastaj me ble votën, po por kjo ka fund dhe eksplodon siç thonë pleqtë maces kur ia mbyll të gjitha dritaret dhe derën dhe s’ka ku shkon më por ne nuk jemi për këtë variant ne vazhdojmë ta kultivojmë variantin politik. 

Fjalët e mija i rrotullojnë mbrapsht, rregullisht merren me këtë që sa më shumë ta dëmtojnë PDSH-në, paskam thënë unë se me 1 deputet do të hymë në qeveri. Po, por jo kështu, kam thënë me 1 deputet hy në qeveri, por nuk është problem i hyrjes në qeveri, problem është kur të hysh në qeveri ti realizosh premtimet, ta realizosh platformën, se hyni Ilir Meta në Shqipëri me 4 deputetë, por e ka Shqipërinë, i ka të zgjidhura problemet etnike, po ja këta me 20 tash a zgjidhën ndonjë problem? 

Cili është dallimi mes kësaj politike që ushtrojnë ata dhe dallimi i politikës se PDSH-së - integrim, vëllazërim bashkim? Ka ra kjo ide, idea e PDSH-së është opozitë etnike. Më lejoni pak ta banalizoj në aspektin financiar që të jetë më e lehtë, dallim është këtu se PDSH-ja pjesëmarrjen në qeveri e kushtëzon me 1 miliard e 200 milion euro në vjet për shqiptarët, për interesin shqiptar, për kulturë, për infrastrukturën, ndërsa këta e kushtëzojnë me një vend pune, me 130-140 euro dhe ai vendi i punës më pastaj 2000 administrator i mban nëpër shpija dhe ne shqiptarët themi super, ai nuk shkon në punë e merr rrogën. Nesër kur do të duam të hymë në unionin evropian, që të gjithë kemi dëshirë të hymë në unionin evropian, atje ka kushte, standard. Për të ardhur në postet drejtuese shkruan se sa vite duhet të kesh përvojë, p.sh në polici për tu bërë komandant policie duhet 5 vite të kesh komandua sektorë, e dinë ata që punojnë në polici, për të qenë krye shef 12 vite, por këto që rinë nëpër shtëpia nuk shkojnë në zyrë që të përsosen profesionalisht, kur do të bëhen udhëheqës”.

 

 

 

 

Banorët e Veleshtës në bashkëbisedim me Kryetarin e PDSH-së z.Menduh Thaçi‏

Me ftesë të banorëve të Veleshtës mbrëmë Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaci vizitoi këtë fshat të Strugës ku bashkëbisedoi me banorët e kësaj ane.

Banorët e Veleshtës të shqetësuar me rrjedhën e jetës shoqërore dhe politike në vend, të diskriminuar dhe të lënë pas dore, si dhe të zhgënjyer nga partia në pushtet dhe nga pushteti lokal, ftuan Kryetarin e PDSH-së z.Menduh Thaçi për bashkëbisedim, me ç’rast fuqimisht i dhënë mbështetje të plotë PDSH-së dhe programit të saj partiak.  

Kryetari së bashku me disa deputetë të PDSH-së bashkëbiseduan me banorët e Veleshtës, duke i mbështetur në kërkesat e tyre kolektive për një mirëqenie më të mirë. 

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi në fjalimin e tij para të pranishmëve deklaroi:

“Jam plotësisht i vetëdijshëm se Struga, dhe Veleshta, kanë zullum të dyfishtë, një pushtetin qendror dhe dy pushtetin lokal. A është parti ajo që kërcënon një arsimtar me kontratë, a është parti ajo që kërcënon një pronar lokali me mbyllje, a është parti ajo që kërcënon biznesin me rrënim ? Çfarë platforme është kjo? Çfarë programi është ky? Çfarë ideje kombëtare përfaqëson? Nuk ka të bëjë fare me idenë kombëtare, ka të bëj me qëllimin e fshehur të maqedonasve që këto pushtetar nuk po e kuptojnë. Maqedonasit kanë qëllim të na shkatërrojnë tërësisht ekonominë dhe të na bëjnë një popull të varfër, në mënyrë që gjysma të ikin dhe gjysma të mbeten shërbëtor të maqedonasve. 

Thonë një parti maqedonase është më e mirë, njëra është më e keqe, ato janë të njëjta,  sepse ne nuk marrim pozicione të forta e të qëndrueshme. Ata thonë se përse Menduh Thaçi rri në pozicionin e liderit, unë jam i gatshëm t’i hapim të gjitha temat, nuk iki prej asnjë teme, jam i gatshëm t’i nënshtrohem presionit. Pse gjithë ky presion për ta eliminuar PDSH-në dhe strukturën e saj? Për shkak se duan të eliminojnë idenë kombëtare. Pse gjithë ky presion i madh është bërë edhe këtu në Veleshtë që të mos pritet lideri i PDSH-së? Për ta eliminuar idenë kombëtare, e  jo për ta eliminuar liderin e PDSH-së , sepse as lideri dhe as ne të gjithë nuk kemi problem personale me njerëzit dhe shqiptarët që janë në partitë e tjera, por kemi probleme politike. Përse gjithë ky hyxhym ndaj gjithë asaj që është shqiptare? Për shkak se mungon rezistenca. 

Pjesëmarrjen tuaj këtu e kuptoj si një mesazh se ne nuk duhet ta humbim shpresën, duhet vetëm një angazhim më i madh që këto shpresa të bëhen realitet. Zgjidhja është te platforma e PDSH-së dhe te zgjidhja që ofron ajo, duke filluar nga vendimmarrja me një parlament dy dhomash dhe deri atje ku janë paratë e shtetit, të marrim atë që na takon. 

Nuk kam ardhur këtu për inat të dikujt, përherë kam ardhur për hatër të dikujt”

 

 

 

 

Kryetari i PDSH-së në takim me banorët e Kumanovës‏

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi të enjten në mbrëmje qëndroi në Kumanovë ku realizoi takime me qytetarët dhe aktivistët e PDSH-së, që kishin dalë për një bashkëbisedim me Kryetarin.

Gjatë këtij takimi Kryetari Thaçi në fjalimin e tij theksoi:

“Ne nuk jemi engjëj dhe të pagabueshëm, por për një send njihemi se ne flasim drejtë, duhet tu thoni juve e zvogëluat PDSH-në, e shtypët. Gjithë ajo votë e padrejtë, unë nuk mund të bëhem hipokrit e të them se populli ka të drejtë kur voton, unë e them atë që e mendoj që është gabuar rëndë me votën që i është dhënë kësaj strukture e cila jo që nuk i përfaqëson shqiptarët, por është bërë armë në duart e maqedonasve, nëpërmjet cilës armë luftohen shqiptarët. Duhet me ua shpjeguar njerëzve se 153 mijë edhe ata që kanë votuar dhe atë mbrëmje kur me gëzim kanë thënë se u dogjën, e keni djeg veten, nuk e keni djeg askënd, keni djegë fëmijët tuaj, perspektivën tuaj dhe gjithë ky mashtrim një pas një kapaku po i vihet me stemën. Çka është problem i stemës? Ajo që lufton PDSH-ja 22 vjet që të mos krijohet shteti etnik i maqedonasve, ajo që lufton 22 PDSH-ja që të thuhet shqiptar, kërkesa etnike, kërkesa kolektive, jo formulime qesharake integrim, bashkim ose diçka. Përveç stemës do të ketë edhe gjëra të tjera më të rënda edhe nuk duhet askush të habitet, e gjithë ajo luftë sistemore e madhe kundër PDSH-së nuk e ka emrin luftë kundër PDSH-së, por e ka emrin luftë kundër idealit dhe idesë shqiptare. Më tha njëri në Gostivar duhet ti bashkosh këto opozitar. Kush janë ata opozitar? Çka e dallon PDSH-në prej gjithë këtij mesi, prej të gjithë këtyre analistëve të cilët sot paraqiten me lloj-lloj struktura të reja? Fjala “besa” në asnjë pikë programore nuk përmendet shqiptari, në asnjë referat nuk përmendet shqiptari, e tash krejt kjo luftë duhet të përfundojë në një relativizëm të palejueshëm mes BDI-së dhe PDSH-së. Të jeni të sigurte ata që thonë se Menduh Thaçi është më i keq se Ali Ahmeti janë 1 mijë herë më të mirë, se sa ata që thonë se janë njëlloj të dy, ata që thonë se PDSH-ja është më e keqe se BDI-ja 1 mije herë janë më të mirë se sa ata që thonë se janë njëlloj, se ai që thotë je më i keq, janë më të këqij, e krejt kjo ka një qëllim që atë idenë kombëtare, kërkesat kolektive të shqiptarëve të fshihen një herë e përgjithmonë. Ministrin e arsimit që është shqiptarë prapë do ta detyrojnë ta ri-propozojë ligjin që e rrëzoi PDSH-ja në gjyq kushtetues që maqedonishtja të mësohet prej në klasë së parë. Krejt këto gjëra ndërpriten vetëm me atë aktivitet të fuqishëm natë e ditë, jo vetëm kohën e zgjedhjeve siç tha Orhani të gjithë me i bindë se ata që kanë menduar se problemin personal e zgjidhin dhe u sos dynjaja- asgjë nuk u sos, pa e zgjidhur problemin kolektiv, të drejtave kolektive, këtu nuk kemi zgjidhur asnjë problem. A kemi ne mundësi të rezistomë? Po kemi, por i pari që e drejton strukturën e reziston pavarësisht prej forcës që e ka, se kur reziston në mënyrë të zhdrejtë me forcën tënde rrezikon që të shkathohesh dhe dëmtohesh krejt. Këto duken se janë fjalë të rënda, por vet jemi dëshmitar të kësaj kohe, jemi dëshmitar të sulmeve të pandërprera drejt PDSH-së për ta eliminuar atë idealin kombëtar që e kanë të gjithë shqiptarët e Maqedonisë, si të gjithë shqiptarët tjerë. Të gjithë ata që japin kritikë për punë e PDSH-së duhet me u thënë të renditem brenda në radhët e PDSH-së që të bëhemi më shumë dhe më të fortë. Pse gjithë ky sulm i madh, gjithçka u bë që të bëhen 20 deputetë, për shkak se duheshe të ndodhte stema, për shkak se BDI-ja duheshe ta ketë mekanizmin e badinterit që të gjitha projektet që i kanë në dorë maqedonasit ti realizojnë me amin-in e këtyre shqiptarëve që janë brenda”.

 

 

TELEGRAM URIMI

Sot  përkujtojmë 106 vjetorin e mbajtjes së Kongresit të Manastirit ku u themelua Alfabeti i përbashkët shqip, një fitore e madhe që bashkoi shqiptarët anë e mbanë botës me një shtyllë të fuqishme të gjuhës dhe shkollës shqipe.

Është obligimin i secilit prej nesh që të vazhdojmë misionin tonë kombëtar duke kultivuar vlerat mbi të cilat është ndërtuar kombi ynë, me çka do ta forcojmë bashkëpunimin shpirtëror të shqiptarëve.

Kam kënaqësinë që në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare t’iu uroj gjithë shqiptarëve Ditën e Alfabetit Shqip.

 

22.11.2014                                       Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare

                                                                          Menduh Thaçi

                                                      

 

Kryetari i PDSH-së në takim me banorët e Tearcës dhe të lagjes sahat në Gostivar

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi të mërkurën në mbrëmje qëndroi në Tearcë dhe në Gostivar, ku realizoi takime me qytetarët dhe aktivistët e PDSH-së. Kryetari Thaçi fillimisht qëndroi në fshatin Tearcë dhe më pas në lagjen sahat të Gostivarit, ku mbajti një takim me aktivistët dhe qytetarët që kishin dalë për një bashkëbisedim me Kryetarin.

Gjatë këtij takimi në Tearcë, Kryetari Thaçi në fjalimin e tij theksoi:

“Ju e dini se ditën e zgjedhjeve ata që thonë se na mundën bënë shumë festë, bile edhe thonë i dogjëm e kështu me radhë, por shihni se menjëherë pas zgjedhjeve ata e kuptojnë se e djegin veten, nuk e djegin as Menduh Thaçin, as udhëheqësin e PDSH-së as vet PDSH-në, por e dëmtuan shumë keq veten. Dje e kisha një takim me komisaren e lartë të OSBE-së për pakicat, i shprehëm qëndrimet dhe pakënaqësitë tona për raport progresi për rekomandimet që e mori Maqedonia, por megjithatë tha, si të duket se aty në raport shkruan se duhet të formohet një komision që ta sheh implementimin e marrëveshjes së Ohrit deri ku ka arrit. Thashë më vjen mirë që i thoni fjalët që i thotë partia jonë që para 10 viteve  se duhet të krijohet një komision dhe të evidentohet, të shihet sa është realizuar Marrëveshja e Ohrit. Prej këtu po dal te kjo e fundit se me i rëndit të djegurat që i pësojnë shqiptarët prej strukturës drejtuese të BDI-së nuk na del as nata, as dita nesër, e as java. Kjo çështje me stemën që ndodhi lloj-lloj njerëz po shoh se dalin dhe japin analiza, edhe një herë duhet ti përkujtojmë se që nga 1993 e deri më sot kjo është e vetmja parti që gjatë gjithë kohës e kupton se çka është projekti i maqedonasve, ngritja e shtetit etnik maqedonas dhe eliminimi i shqiptarëve prej krejt të drejtave kolektive që atyre u takojnë. A do të ndalet ky represion dhe kjo e keqe vetvetiu? Jo, hala ma keq do të bëhet, do ta shihni shumë shpejt, do ta detyrojnë ministrin e arsimit që është i BDI-së ta propozojë ligjin prej klasën e parë prapë edhe njëherë maqedonisht, ky ishte presioni apo sugjerimi që dje ma bënte komisarja e lartë, se duhet edhe ne ta pranojmë. Thashë mund ta pranoj intelektualisht edhe unë, edhe partia ime, s’kemi asgjë kundër maqedonishtes, shumica absolute e dimë, sa më shumë gjuhë të dimë aq më mirë, por nuk e pranojmë në aspektin e drejtësisë, për shkak se bëhet përshkallëzim, qytetarët nuk janë të barabartë para ligjit, njëri detyrohet ta mësojë gjuhën, e tjetri e ka me dëshirë, por tha se megjithatë ju duhet ta mësoni gjuhën, se kështu ndaheni, a duhet të integroheni. I thashë më vjen keq, por do të ti tregoj do fakte shumë frapante që do të bindesh se nuk është kështu. Kroatët, Serbët dhe Boshnjakët e kishin gjuhën e njëjtë, bile përqindje të përzier të martesave 40% dhe konflikti mes tyre ishte fatal për ata popuj, sidomos për boshnjakët. Më pyeti se çka donë të thuash? Thash se konflikti erdhi si dëshirë e çmendur e serbëve për ti mbisunduar popujt tjerë. Edhe mundësia e konfliktit në Maqedoni është si dëshirë e çmendur e maqedonasve për ti mbisunduar shqiptarët. E tash këto fjalë tjera mendoj se nuk ka hapësirë për ti analizuar, se luani është edhe i shqiptarëve. Duhet të konstatojmë bashkërisht se këtë nuk e ka bërë as PPD-ja në 1992 kur ka qenë shumë e dobët. Po pse këta njerëz bëjnë kështu? Për shkak se lehtë vinë deri te vullneti i këtij populli. Ju e dini disa herë e kemi përmend prej atij 500 denari, e deri te kërcënimi me telefon se do të të nxjerr prej pune, përfundimisht, jo që nuk lëshojmë pe, por do të mundohemi ti bindim edhe njerëzit tjerë se nuk i rezistohet kësaj pa organizim të fortë politik, pa opozitë të fortë. Të gjithë e kanë dëshirën e rezistencës, por nuk mund ta bëjnë. E vetmja mënyrë për ta bë rezistencën të qëndrueshme, për të mbri deri të rezultati i vërtetë është organizimi politik dhe përforcimi i opozitës. Opozita e vërtetë është Partia Demokratike Shqiptare, janë këta njerëz të cilët sakrifikojnë prej çështjeve individuale që për të mbrihet deri të çështjet kolektive. A ka shpresa? Po sigurisht, po çka janë këto diskutime që dalin në opinion tash, nuk dua emrat ti përmendi se keqkuptohemi, thonë është kundër atij, kundër këtij, njerëz, media, analist të cilët kanë bërë gjithçka që të vijë deri të humbja e PDSH-së, tash na dalin si shpëtimtarë me formula se kjo situatë ndryshon kështu . Situata e shqiptarëve të Maqedonisë do të ndryshojë në momentin kur vullneti politik i shqiptarëve do të shkojë drejt këtij përcaktimi dhe drejt kësaj platforme. Të gjithë ata që kanë menduar se na kanë djegur neve, se nuk i kemi fituar zgjedhjet, duhet tua zgjatim dorën dhe tu themi  se u dogjët ju, nuk u dogj dikush konkret, por u dogj interesi i shqiptarëve”.

Gjatë takimi në Gostivar, Kryetari Thaçi në fjalimin e tij deklaroi: 

“Ne bashkërisht po i bëjmë disa analiza jo për ne që jemi këtu, por për të fol me njerëzit tjerë të cilët kanë menduar se me rrugë tjera do të arin ti realizojnë qëllimet e tyre individuale, familjare, si shtet dhe si komb. Këto rrugë totalisht kanë dështuar, nëse sot shohim në opinion, në televizion ku thonë, ja ai është kundër meje, kjo është politikë? Nuk jemi kundër njëri tjetrit, janë çështje të ballafaqimit politik dhe kjo çështja e stemës me at luanin e ‘’Shqipërisë’’ nxori në shesh shumë njerëz. Për një pjesë kam shumë respekt të madh se janë dijetar, ata dinë dhe u kujtohet tash se maqedonasit nuk kanë hek dorë prej qëllimit që ta ngritin shtetin etnik të maqedonasve, por pjesa më e madhe e këtyre dijetarëve këto 20 vite na kanë folur për integrim, se edhe partia tjetër e ka emrin integrim, na kanë folur për bashkëpunim, na kanë folur se të drejtat qytetare janë para të drejtave kombëtare. Mirë që pranojnë se kjo është tërësisht e gabuar, stema vetëm reflekton një politikë agresive e maqedonasve, e cila do që të ketë politikë agresive, rezistuese nga ana e shqiptarëve. Jo për të drejtat e qytetarëve, por për të drejtat kolektive kombëtare, shumë prej miqve tonë, kolegëve, vëllezërve që kanë menduar se do e zgjidhin problemin individual, e panë spektaklin mbrëmë në Gostivar edhe në mëngjes, nuk e quaj negative, mirëpo këto fenomene negative dikush i ka stimuluar, dikush i ka ngrit, dikush nuk i ka penguar, dhe më pastaj kur është në dorë ligji i ati tjetrit, ai e bën ligjin ligj e pa ligj, në emër të krimit e godet dikë tjetër, por në aspektin kombëtar, krejt këto lojëra prej te luani i stemës e deri te çështjet më të vogla  vëllezërit tonë shohin se nuk shkon ashtu. Unë jam i vetëdijshëm se nuk është e lehtë, shqiptarët që e mbështesin këtë drejtim çdo ditë ballafaqohen me represion, i nxjerrin prej pune, u bëjnë shtypje të shumta, ndjekje të ndryshme, e kështu me radhë, por ky numër i shqiptarëve dita-ditës po ritet dhe është mirë që ritet dhe besoni se duhet të gjithë së bashku të luftojmë krejt kombin ta bindim se kjo është rruga që na i zgjidh problemet. Ka edhe parti tjera, kjo është demokraci, çdo kush ka të drejtë të formojë parti, të konkurrojë. Besa, po pse ky konfuzion duhet të krijohet te shqiptarët?  Fjala besa, e referati askund nuk përmendet shqiptar, diskutimi askund nuk përmendet shqiptar, krejt insistimi është me i eliminuar idetë, programin, platformën e PDSH-së, dmth ne kërkojmë të drejta qytetare! Atëherë pa hidhnim, pa menduar se dikush dikë e godet, rruga më e mirë është që shqiptarët të bëhen anëtarë të LSDM-së dhe VMRO-së për të drejta qytetare, kur je afër aty shumë lehtë e realizon një të drejtë  individuale. Dje kisha takim me komisaren e lartë të OSBE-së që ka të bëjë me pakicat dhe mora vesh se shumë shpejtë ministri i arsimit që është shqiptar prapë do ta propozoj ligjin që maqedonishtja të mësohet prej klasës së parë dhe detyra e komisares dhe ekipit ishte në një mënyrë shumë intelektuale, të butë dhe moderuar ta binde kryetarin e PDSH-së se edhe PDSH-ja duhet ta përkrahë. Unë i ndajta dy tema, i thashë zonjë intelektualisht dhe unë e përkrahi që shqiptarët ta mësojnë maqedonishten, por edhe maqedonasit ta mësojnë shqipen, për shkaqe të drejtësisë. Nëse ligji i drejtohen vetëm një qytetari me gisht se ti duhet ta mësosh këtë gjuhë i bën qytetarët të pabarabartë. Tha unë mendoj se kjo është e vetmja mënyrë për t’ju integruar juve shqiptarëve dhe maqedonasve për shkak se dita-ditës shkoni drejt ndarjes. I thashë më vjen keq por duhet të jem i sinqertë t’ju them se në ish Jugosllavi kroatët, serbët dhe boshnjakët kishin të njëjtën gjuhë, bile martesat të përziera, por rezultojnë me konflikt fatal, u vranë 300 mijë njerëz. Por pse ndodhi kjo ? Për shkak të dëshirës së çmendur të serbëve për ti mbisunduar popujt tjerë, edhe kjo që ju kërkoni të hyjë në ligj është dëshira e çmendur e maqedonasve për ti mbisunduar shqiptarët, dhe kështu vetëm e shtyjnë pak më tutje aspektin e konfliktit në mes këtyre dy popujve. Ndryshe po të duam që këto dy popuj të jenë të integruar, duhet ti bëjmë qytetarët të barabartë para ligjit. Tha a keni ndonjë propozim? I thash po, ligji të thotë qytetarët obligohen prej klasës parë fillore ti mësojnë gjuhët zyrtare, thotë se gjuha juaj nuk është zyrtare, por në kushtetutë shkruan ashtu, ata që i keni ‘’zgjedhë’’ për t’ju përfaqësuar juve, kështu e komentoj, thashë se gjithmonë kur shkelen marrëveshjet duhet ta keni parasysh se konflikti është në prag, unë nuk e di se çka bëjnë dhe si e komentojnë qeverisjen këta shqiptarët, por e di një histori shumë të shkurtë. Para disa viteve në 2001 kur kemi krijuar kornizën e bisedimeve për Marrëveshjen e Ohrit kemi qenë: ndërmjetësuesi amerikan Perdju, Arbën Xhaferi dhe unë, na ka thënë se prej 5 kërkesave që ju i keni një do ta pranoj dhe kryetari i ndjerë tha: Gjuhë, vetëm kërkesën e gjuhës, normalisht unë atëherë i thashë: Kryetar pse? Kryetari tha: gjuha i federalizon të gjitha gjërat, gjuha e federalizon edhe buxhetin, territorin, të drejtat, edhe përfaqësimin e drejtë, e kështu me radhë dhe më pastaj kjo bisedë u bart në Ohër, prej 13 ditëve, 7 ditë është biseduar për gjuhë, prej 7 ditëve, 5 ditë ka qenë Solana ndërmjetësues në bisedime dhe u vendos që formulimi të jetë gjuhë zyrtare. 

Shqiptarët kanë nevojë për të drejta etnike, e jo për të drejta qytetare. Kur do ta zgjidhim këtë problem atëherë do të shpërbëhet PDSH-ja, le të bëhen plot parti tjera liberale, social-demokrate, e kështu me radhë, por krejt kjo duket shumë e komplikuar për shkak se ka njerëz që më thuan hapur: Kryetar deri kur kështu, dil prej këtu, bëhu funksionar, largohu dhe unë dua të jem i sinqertë, deri sa ti zgjidhi problemet etnike do të jetë kjo situatë dhe duhet të jemi të vetëdijshëm plotësisht. A kemi rrugë tjetër? Nuk kemi sepse përveç asaj që BDI-ja nuk realizon dhe manipulon me premtime, besoj se të gjithë jemi dakord se bisedohet për një paaftësi totale profesionale. Si flet ministri i drejtësisë për heraldik, si i interpreton këto gjëra, për shkak se gjithçka është tollovit, spitali pa ngrohje pa infuzione, arsimi i shkatërruar, infrastruktura e shkatërruar dhe më pastaj kemi një energji manipulative në aspektin e marketingut politik, përqafohemi me një maqedonas ortodoks i cili prej sot është shpall shqiptar ortodoks, kjo nuk është keq, ndoshta është shuar një shqiptar, por këto shqiptarët tjerë që me mija ikin në mungesë të perspektivës, këto si do ti kompensojmë? Jep fakte dhe argument pa ndërpre se në klasat e para fillore para 20 viteve në fshatrat e të shqiptarëve kemi pas nga 3-4 paralele, sot nuk arrijmë të bëjmë një paralele. Nuk funksionojmë, ne nuk i gjykojmë njerëzit të cilët nuk votojnë për ne, mirëpo unë nuk mund të bëhem hipokrit modest e tu them ju keni të drejtë, por u them ju keni gabuar kur keni votuar, patjetër ta them se çdo ditë argumentohet kjo, çdo sekondë, me çdo vendim argumentohet kjo se ka qenë një votim i gabuar. Çdo moment të gjithë e shohim dhe të gjithë të themi shumë keq u bë, a nuk është kjo boll? A mund ne të mobilizohemi? Patjetër, gjithkush që e mendon se duke shkuar në linjë individuale do të zgjidhet problemi jonë besoj se më është moment i fundit ku të gjithë bimë dakord se pa e forcuar organizimin tonë politik, opozitar, etnik nuk duhet të kemi shpresa se situate do të përmirësohet, të gjithë atraksionet që mundohen të plasohen muajt e fundit janë imitacione e të kaluarës”. 

 

 

 

Agron Zeqiri: BDI janë të nënshtruar totalisht dhe nuk kanë forcë politike

Agron Zeqiri: BDI janë të nënshtruar totalisht dhe nuk kanë forcë politike.

Nxënësit në Maqedoni vazhdojnë të mësojnë me tekste shkollore me përmbajtje skandaloze. Së fundmi, një skandal është hasur në librin e Historisë, nga i cili mësojnë nxënësit e vitit të parë në shkollat e mesme. 

Në përmbajtjen e këtij teksti, fiset ilire paraqiten si fise maqedonase. Shtrembërimi i këtillë i fakteve ka ndodhur edhe përkundër faktit, që dy nga pesë autorët e tekstit janë historianë shqiptarë.

Por ky nuk është skandali i parë me tekstet shkollore në Maqedoni. Në një lidhje me ‘Skype’ në “Revistën Televizive të Mbrëmjes” foli nënkryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Agron Zeqiri. 
. 
Pandi Gjata: Një pyetje e parë si politikan, por edhe si njeri që vini nga bota akademike. Si e keni parë këtë skandal që nuk ndodh për herë të parë në Maqedoni, por më e rëndë bëhet kur pjesë e grupeve të punës janë edhe përfaqësues shqiptarë.

Agron Zeqiri: Fatkeqësisht mund të konstatojmë që nuk bëhet fjalë për një gabim teknik, apo një shkrim gazetaresk, por për një libër Historie që e mësojnë nxënësit shqiptarë të shkollave të mesme. Në këtë libër disa fise ilire na paraqiten si fise maqedonase dhe kjo paraqet një falsifikim shkencor shumë të rëndë që shërben për nevojat e politikës maqedonase. Më e rënda është se mes 5 autorëve të këtij libri dy janë shqiptarë, një prej të cilëve është zoti Safet Neziri, i cili ka qenë zëvendësministër i Arsimit. Mesazhet e teksteve shkollore janë shtrembëruese dhe skandaloze dhe në tekste të tjera si për shembull: Në një libër të Gjeografisë flamuri i Kosovës thuhet se është i Greqisë. Në librin e Edukimit Qytetar, nxënësit besojnë se qytetarët besnikë respektojnë vetëm pushtetarët. Në librin e Kulturës Qytetare, shqiptarët cilësohen si të prapambetur, të pacivilizuar dhe të pakulturuar. Në librin e muzikës, nxënësit mësojnë këngë nga gjuha maqedonase nga kompozitorë maqedonas dhe asnjë shqiptar. Aty është edhe enciklopedia famëkeqe maqedonase. Problemi me tekstet shkollore, me përmbajtje skandaloze me përmbajtje fyese për shqiptarët, u ngrit vite më parë. Megjithatë këto tekste janë ende në përdorim zyrtar dhe në duart e nxënësve shqiptarë dhe përkundër premtimeve të shumta të zyrtarëve shqiptarë në qeverinë e Shkupit se këto libra do të tërhiqen.

Pandi Gjata: A mendoni se këto tekste duhet të ishin tërhequr nga qarkullimi? Pak më parë, zoti Ademi më tha që ‘është çështje ligji’ dhe shpreson të zgjidhet deri në fund të vitit dhe të miratohet një ligj i ri për t’i dhënë një here e mirë fund këtyre skandaleve...

Agron Zeqiri: Dua të flas në fillim për dëmin dhe më pas për përgjegjësin. Dëmi që shkaktohet është shumë i madh, pasi deformime të tilla shkencore i gjejmë që nga sistemi arsimor fillor dhe deri tek ai universitar. Dihet botërisht se të gjitha programet për tekstet shkollore i miraton qeveria e Maqedonisë dhe padyshim që faji qëndron aty, ku bashkëpjesëmarrëse në qeveria është edhe subjekti politik, BDI. Përderisa këto tekste nuk tërhiqen, por nga viti në vit shtohen dhe është e qartë se kjo forcë politike nuk ka as fuqi politike dhe as vullnet politik për të evituar këtë problem. Kjo është shëndërruar në gangrenë për arsimin në Maqedoni.

Pandi Gjata: Cila mendoni se është zgjidhja për këtë problem, përtej debateve të politikës?

Agron Zeqiri: Ne si subjekt politik kemi kërkuar në vazhdimësi që të ndryshohet koncepti i funksionimit të shtetit. Konkretisht, kur jemi te tekstet shkollore për nxënësit shqiptarë, ku tjetërsohet realiteti shqiptar, jemi për atë që të gjitha tekstet shkollore të tërhiqen urgjentisht. Duke pasur parasysh që historia e kombit tonë, gjuha dhe letërsia shqipe nuk mund të jenë ndryshe nga ajo që mësojnë bashkëkombasit tanë në Shqipëri e Kosovë. E vetmja zgjidhje është që të kemi tekste të unifikuara me Tiranën dhe Prishtinën për lëndët që kanë të bëjnë me historinë, gjuhën dhe letërsinë dhe pse jo edhe muzikën.

Pandi Gjata: A e pranojnë partitë maqedonase unifikimin e teksteve me Tiranën dhe me Prishtinën?

Agron Zeqiri: Në momentin që flasim nuk ekziston një gatishmëri e tillë sepse subjekti politik shqiptar, si pjesëmarrës në qeverinë e Maqedonisë,përfshirë këtu edhe ministrin aktual të Arsimit, janë të nënshtruar totalisht dhe nuk kanë forcë politike.

 

Bekim Fazliu: Nënshtrim i tërësishëm i BDI-së kundrejt VMRO-së

Konferencë për shtyp e deputetit të PDSH-së z.Bekim Fazliu:

Nënshtrimi i tërësishëm i BDI-së kundrejt VMRO-së këto ditë kulmoi me propozimin për Stemë të re shtetërore nga ana e Ministrisë së drejtësisë, që udhëhiqet nga kuadri i BDI-së, Adnan Jashari.

Me këtë stemë Jo që nuk bëhet de-etnizimi i simboleve shtetërore por ndodh e kundërta, propozohet një simbol partiak dhe tërësisht një etnik për simbol shtetërorë, siç është Stema.

Imponimi i një simboli të tillë sigurisht që nuk kontribuon pozitivisht në një shtet ku përbërja etnike dhe realiteti janë ndryshe nga ajo që paraqet Stema e propozuar nga ana e koalicionit VMRO-BDI. 

Duke pasur parasysh rëndësinë e simboleve shtetërore, Partia Demokratike Shqiptare e ka si përcaktim programorë de-etnizimin e simboleve shtetërore siç janë Stema, Himni dhe Flamuri.(Pika 11. e Marrëveshjes së Re)

Me keqardhje konstatojmë se BDI, si pasojë e 153.000 votave, e ka edhe shumicën e Badenterit e cila gjithashtu nevojitet për miratimin e Stemës së re, dhe ne si PDSH jemi të pafuqishëm që ta pengojmë miratimin e kësaj steme. Zgjedhjet e manipuluara në vazhdimësi nga BDI, me ndihmën e maqedonasve dhe amin e ndërkombëtarëve, solli situatën që të gjitha mekanizmat e vendimmarrjes të jenë në duar të BDI-së dhe nëpërmjet saj, për fat të keq, në duart e maqedonasve, dhe si pasojë e krejt këtij nënshtrimi të BDI-së po finalizohet edhe ky projekt antishqiptarë, i cili do të mbaj vulën e turpit të një strukture të kriminalizuar dhe të korruptuar që e ka emrin BDI. 

Kërkojmë që qeveria VMRO-BDI urgjentisht ta tërheqë nga procedura këtë propozim dhe të hapet dialog të mirëfilltë, me qëllim gjetjen e një zgjidhje për stemën e cila do të përfshi specifikat e kërkesat e dy popujve me të mëdhenj në vend.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 09.12.2014

 

Kryetari i PDSH-së priti në takim kreun e departamentit të BE-së për Ballkanin Perëndimor, z.Edvard Auer

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi sot në selinë qendrore të partisë priti në takim kreun e departamentit të Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor, z.Edvard Auer, si dhe përfaqësues të zyrës së Delegacioni të  Bashkimit Evropian në vend.

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi në selinë e partisë në kuadër të takimeve me përfaqësuesit ndërkombëtarë, realizoi takim me kreun e departamentit të Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor, z.Edvard Auer.

Në këtë takim u diskutua për situatën aktuale politike në vend, procesin integrues të vendit, marrëdhëniet ndëretnike dhe tema të tjera me karakter politik.

Kryetari Thaçi në takim potencoi se çështja e cila të gjithëve na shqetëson është mungesa e perspektivës euroatlantike, që është një fenomen brengosës, duke theksuar se faji për bllokimin e procesit integrues është te Qeveria e Maqedonisë. Në këtë drejtim, Kryetari paraqiti brengën se dështimet në proceset integruese të vendit janë frustuese për qytetarët dhe se të gjithë janë të zhgënjyer, për shkak se nuk vërejmë as një shenjë nga ana e qeverisë se donë të debllokojë procesin integrues. 

Kryetari Thaçi më tej vlerësoi se janë momente shumë të rëndësishme për vendi dhe rajonin dhe se PDSH gjatë këtij procesi tejet delikat do të vazhdoj të jetë konstruktive, nëse qeveria i qaset me seriozitet premtimeve të veta drejt reformave themelore në procesin e zgjerimit. Kryetari gjithashtu vlerësoi se çështja e emrit duhet të trajtohen me një qasje më ndryshe dhe aktive, që bllokimi në fund të tejkalohet, me qëllim që qytetarët e Maqedonisë sërish të kenë perspektivë evropiane.

Në lidhje me marrëdhëniet ndëretnike Kryetari Thaçi theksoi se PDSH ka ngritur vazhdimisht shqetësimet në këtë drejtim, sepse gjendja e shqiptarëve dita-ditës përkeqësohet si në aspektin e të drejtave politike ashtu edhe në atë ekonomik, nga ana e qeverisë së Maqedonisë.

Bashkëbiseduesit ranë dakord se dialogu politik është me rëndësi të veçantë, veçanërisht për vendet aspirantë dhe se rikthimi i dialogut të mirëfilltë politik në mes të forcave kryesore në vend, do të ndikonte në adresimin e drejtë të temave që kanë të bëjnë me de-politizimin e drejtësisë, mediumeve të pavarura, si dhe me çështjet e hapura me karakter ndëretnik. Të gjitha palët duhet të mbajnë pjesën e tyre të përgjegjësisë dhe të ndihmojmë lëvizjen përpara të proceseve. 

Kryetari Thaçi vlerësoi se integrimi në strukturat euro-atlantike do të siguron stabilitet dhe zhvillimin ekonomik të vendit dhe rajonit dhe në këtë drejtim PDSH do të vazhdojë të komunikojmë me të gjithë faktorët relevant në vend dhe jashtë.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 13.11.2014

Kryetari i PDSH-së priti në takim përfaqësuesit e DSHM-së

Në vazhdën e takimeve me përfaqësuesit e diasporës shqiptare Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi sot në selinë e partisë priti përfaqësuesit e Diasporës Shqiptare të Maqedonisë dhe shoqatës MAKOVAL që vepron në Belgjikë.

Veprimtari shqiptar i DSHM-së nga Belgjika, z. Memed Ahmeti, që është edhe kryetar i shoqatës MAKOVAL në Belgjikë, falënderoi Kryetarin e PDSH-së për gatishmërinë për një bashkëpunimi të ngushtë me interes kombëtar.

Gjatë takimit, bashkëbiseduesit diskutuan rreth zhvillimeve aktuale politike në vend dhe bashkëpunimit të mëtutjeshëm me të gjitha forcave të cilat nuk pajtohen me politikën aktuale në vend.

Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaçi në takim ka shprehur qëndrimin se Partia Demokratike Shqiptare do të vazhdojë betejën e saj politike për zgjidhjen e çështjes shqiptare në Maqedoni.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 02.12.2014

 

BDI me pozitën inferiore që e ka në pushtet për çdo ditë rëndon jetën e shqiptarëve

Deputetja e PDSH-së, Merale Ferati gjatë seancës së Këshillit Nacional për Euro-integrime shprehu qëndrimet e PDSH-së:

“Me vëmendje e dëgjova prezantimin e zëvendës kryeministrit për çështjen evropiane, fjalë të bukura si zakonisht, tipike për BDI-në. Rrugëtimi i Maqedonisë drejt bashkimit evropian ka filluar ti ngjason fatit të sizifit. Fatkeqësisht kjo qeveri e ka humbur diskursin euro-integrues. Sa herë që përmendet Maqedonia dhe proceset euro-integruese, termet të cilët më shpesh i dëgjojmë nga Bashkimi Evropian janë: status quo dhe qor sokak, interpretime të cilat në gjuhën jo diplomatike do të thonë: status quo - Maqedonia vazhdon me raje të lirë, ndërsa qor sokak  - do të thotë se kjo qeveri s’ka idenë se si të del nga kjo situatë që është një debakël, si në plan të brendshëm, ashtu edhe në atë të jashtëm. 

Kriteret dhe standardet evropiane janë para së gjithash vlera dhe fakti që kjo qeveri nuk është e aftë që ti plotëson këto kritere dhe standarde evropiane tregon se Maqedonia ka probleme serioze sa i përket respektimit të vlerave dhe parimeve demokratike, humane, qytetëruese dhe kështu me radhë. Tashmë botërisht dihet se pengesë për proceset euro-integruese nuk është vetëm kontesti me Greqinë për çështjen e emrit, por  Bashkimi Evropian ka notuar shumë vërejtje, si për punën e pushtetit ekzekutiv, si për gjyqësorin, si për mungesën e lirisë së shprehjes dhe mediave të pavarura, si për administratën skajshmërisht të partizuar, si për korrupsionin dhe kështu me radhë. Fatkeqësisht asnjëra prej këtyre vërejtjeve nuk u mor seriozisht nga ana e pushtetit dhe nuk u bë asgjë. Vazhdojmë të kemi gjyqësor i cili plotësisht është i kontrolluar nga pushteti dhe vepron në mënyrë selektive, për këtë dëshmi kemi plot, dëshmi kemi me qindra raste të proceseve të montuara për shqiptarët, këtu dua ta përmendi rastin e Sopotit, që tash e shumë vite vazhdon golgota e këtyre njerëzve nëpër burgje, si dhe do ta kisha përmendur rastin e Mostrës, që sot e kësaj dite ka dyshime se si u procedua kjo lëndë dhe si u shqiptua dënimi më mungesë të dëshmive kredibile. Nga ana tjetër asnjëherë nuk pati epilog konkret asnjë rast i cili lidhej më rrahjet e nxënësve shqiptarë në shkolla, në rrugë, në autobusë, asnjëherë nuk pati epilog. Shkatërrimi i pronave shqiptare, asnjëherë nuk pati epilog, skadimet fashizoide kundër shqiptarëve edhe në manifestime të ndryshme sportive. Një kriter tjetër për të cilin i tërhiqet vërejtja kësaj qeveria, që ka të bëjë me pengimin e lirisë së medieve, gjegjësisht shprehjes së lirë pa të cilën demokracia e humb vlerën. Mediat janë të kontrolluara, gazetaria e kontrolluar, duke ushtruar trysni dhe frikë permanente mbi gazetarët, nuk respektohet përfaqësim i drejtë dhe adekuat që me automatizëm nënkuptohet se papunësia te shqiptarët është shumë më e madhe. Sa për ilustrim do të marr disa shembuj: në këshillin gjyqësor të punësuar janë 47 maqedonas dhe vetëm 6 shqiptarë, gjykata supreme të punësuar 76 maqedonas dhe 6 shqiptar, avokati i shtetit 112 maqedonas dhe 12 shqiptar, banka popullore 436 maqedonas dhe 26 shqiptar, akademia e shkencave dhe arteve 53 maqedonas dhe vetëm 1 shqiptar. Sipas avokatit të popullit 500 institucione janë pa shqiptarë, këto janë fakte të evidentuara, në të njëjtën kohë ashtu si jemi të përjashtuar nga institucionet, jemi të përjashtuar dhe të diskriminuar edhe nga buxheti i shtetit. Të gjithë e dimë se disa vite me radhe prej kur BDI është në pushtet shqiptarët prej buxhetit të shtetit nuk marrin më tepër se 1% apo 2 % kjo do të thotë se shpërndarja e buxhetit nuk bëhet në mënyrë adekuate dhe proporcionale. E përmendi edhe dialogun politik edhe pse nuk di nëse vlen të përmendet dialogu politik kur pikërisht nga zëvendës kryeministri për çështjet evropiane, i cili njëkohësisht është edhe kuadër i BDI-së, shohim se  ka një çkordinim skandaloz, jo vetëm mes partive të koalicionit, por edhe në vet subjektin e BDI-së. Se sa të mjerë janë këto të BDI-së e tregoi rasti i fundit që kishte të bëjë më ministrin e ekonomisë, zëvendës ministrin e punëve të brendshme dhe zëvendës drejtorin e të hyrave publike, kur kundërshtuan deklaratat e tyre. U kundërshtuan njëri me tjetrin, por mirë që e kanë aty ministren e brendshme që doli dhe ua bëri të qartë opinionit dhe tha në gjuhën popullore: mos ua zini për të madhe këtyre, se këto s’kanë haber, kështu që do të mësohen, kanë kohë për tu mësuar. 

Të nderuar të pranishëm, kjo situatë mos të ishte tragjike është mjaft komike, por fatkeqësisht shqiptarëve nuk u qeshët. Kriter tjetër tejet i rëndësishëm është edhe kujdesi dhe mbrojtja e ambientit jetësor. Dua të ndaj këtu një fakt me ju dhe opinionin, natyrisht për atë se sa kjo qeveri mbron dhe kujdeset për ambientin jetësor për shqiptarët. Atë ditë që qeveria solli vendimin që ta shtyjë afatin për vendosjen e filtrit të “Jugohromit”, që është njëherit ndotësi më i madh, e që e ka bë regjionin e pollogut, sidomos Tetovën, një ndër qytetet më të ndotura në botë. Atë ditë u realizua një aksion nga ana e drejtorisë të hyrave publike së bashku me njësitin special të policisë për tu goditur biznesi i vogël shqiptar, aksion të cilin unë e quaj enigma a mulli, apo huti për arsye të BDI-së edhe pse vazhdon ky aksion ende nuk e dinë se kush e dha urdhrin dhe kush e zbaton këtë aksion. Krejt kjo të nderuar qytetar bëhet në funksion të frikësimit dhe shpërqendrimit të vëmendjes nga problemet reale, por e keqja është se nga kjo parodi shqiptarët pësojnë keq. BDI me pozitën inferiore që e ka në pushtet për çdo ditë rëndon jetën e shqiptarëve, duke i varfëruar skajshmërisht, duke i diskriminuar në çdo aspekt, duke i frikësuar dhe duke ua mbyllur perspektivat ekonomiko-sociale, si dhe euro-integruese dhe natyrisht se krejt kjo me shpërngulje masovike të shqiptarëve nga vendet e tyre. Shqiptarët janë pro NATO-s dhe Bashkimit Evropian, kjo qeveri e veçmas BDI janë pengesë për mosrealizimin e këtyre aspiratave. Gjashtë muaj shkuan dhe ju nuk mbajtët përgjegjësi, do të vijnë edhe 6 muaj që ju përsëri nuk do të mbani përgjegjësi. Faleminderit”. 

 

 

 

FGSh: Objektiv parësor ka angazhimin në një vijë të realizimit të platformës së PDSH-së

Me një pjesëmarrje madhështore, në një atmosferë mjaft të këndshme dhe komode, Forumi i Gruas Shqiptare pranë PDSH-së –dega në Strugë, dje në ambientin e Hotel “Drim” në Strugë realizoi me sukses aktivitetin kushtuar shëndetit të gruas. Me këtë rast e ftuar ishte edhe Prim.Dr.Flora Doko Lumani, e cila zhvilloi ligjëratën në lidhje me problemet e ndryshme në obstetrikë dhe gjinekologji, si dhe parandalimin e tyre. 

FGSH vendosi që aktivitetin e saj ta orientojë në këtë drejtim, me qëllim për të ngritur vetëdijen te femrat për rëndësinë e vlerës së pakontestueshme jetësore – shëndetit dhe të sjellë më afër njohuri dhe këshilla për ruajtjen dhe përmirësimin e tij.

Këtë aktivitet e nderoi me prezencën e saj edhe Kryetarja e FGSH znj.Merale Ferati, e cila në fjalën e saj përshëndetëse mes tjerash theksoi:

“Ky takim u organizua në suaza të kornizës programore të FGSH-së, që ka për synim vetëdijen dhe emancipimin e gruas, mbrojtjen e të drejtave dhe lirive që duhet ti gëzojmë, mundësit e barabarta në arsimim, punësim, si dhe avancim në çdo aspekt. Këto takime janë shumë të dobishme dhe të rëndësishme për ti trajtuar çështjet dhe temat që na tangoje dhe na brengosin, e që kanë të bëjnë me mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve, luftën kundër devijimeve shoqërore dhe parandalimin e sëmundjeve të ndryshme. Ne si forum duhet të bëjmë përpjekje maksimale për kujdesin e gruas shqiptare, për shkak se na mungon mbështetja dhe trajtesa institucionale. Në mjekësi funksionon parimi më mirë të parandalojmë se sa të mjekojmë. Fatkeqësisht situata aktuale politike është në një fazë kur duhet “mjekimi”. Jetojmë në një kohë kur gjithçka është e “sëmurë”. Kemi degradim të arsimit shqip, mungesë  të objekteve shkollore për fëmijët shqiptarë si dhe tekste fyese pwr shqiptarët në librat shkollore. Diskriminim në të gjitha aspektet qoftë nga buxheti, qofte nga institucionet. Në këto kushte të vështira nuk duhet ti  lëmë jashtë vëmendjes këto dukuri, por duhet ti përcjellim me kujdes, sepse kemi obligim dhe përgjegjësi për gjeneratat e ardhshme.

Në situatë kur kujdesi institucional mungon, e që është shumë evident, dhe ato që janë me të thirrur dhe nuk e kryejnë punën e vetë angazhimi ynë është i domosdoshëm”.

Të pranishmeve iu drejtua edhe Kryetarja e FGSH – dega Strugë, znj.Astrite Kaba:

“Një femër e shëndetshme është e gatshme si për familjen, ashtu edhe për punën dhe shoqërinë. Është e vërtetë që FGSH ka pasur shumë aktivitete me femrën në fokus. Këto aktivitete jo vetëm që do t’i shumëfishojmë, por do të organizojmë edhe të tilla me të cilat do të prekim tema të reja, mjaft të rëndësishme jo vetëm për femrën, por edhe për gjithçka që e rrethon atë, gjithmonë duke pasur parasysh avancimin e saj në çdo segment”  - tha mes të tjerash Kryetarja e FGSH – dega Strugë, Astrite Kaba, e cila gjithashtu falënderoi edhe Partinë Demokratike Shqiptare për mbështetjen që gjithmonë ia ka dhënë femrës shqiptare në përgjithësi dhe FGSH në veçanti gjatë gjithë rrugëtimit të saj”. 

FGSH - Dega në Strugë, në shenjë falënderimi i ndau doktoreshës Flora Doko Lumani mirënjohje për gatishmërinë e shprehur për të marrë pjesë në këtë aktivitet.

 

 

 

Deklaratë e Kryetarit të PDSH-së, z.Menduh Thaçi lidhur me qëndrimet e Kryeministrit të Shqipërisë, z.Edi Rama në Beograd‏

Qëndrimet e kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, z.Edi Rama paraqitura sot në Beograd gjatë takimit me kryeministrin e Serbisë, z.Vuçiq, padyshim shprehën orientimin e të gjithë shqiptarëve, për integrimin e tyre në Bashkimin Evropian si dhe realizimin e aspiratave të përbashkëta kombëtare.

Qëndrimi shumë dinjitoz i Kryeministrit të Republikës së Shqipërisë për pavarësinë e Kosovës në Beograd, u jep më shumë shpresa shqiptarëve se Shqipëria zyrtare do të përkujdeset për çdo shqiptar, pa marr parasysh ku jetojnë ata.

Unë ndjehem sot shumë më krenar dhe padyshim shumë më shqiptar, pas këtij qëndrimi dinjitoz të Kryeministrit të Shqipërisë në Beograd, z.Edi Rama.

Besojë se të gjithë shqiptarët sot ndjehen si unë!

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 10.11.2014

 

Banorët e Llabunishtës në bashkëbisedim me Kryetarin e PDSH-së z.Menduh Thaçi

Me ftesë të banorëve të Llabunishtës të Shtunën në mbrëmje Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaci vizitoi këtë fshat të Strugës ku bashkëbisedoi me banorët e kësaj ane.

Banorët e Llabunishtës të shqetësuar me rrjedhën e jetës shoqërore dhe politike në vend, si dhe të zhgënjyer nga partia në pushtet dhe nga pushteti lokal, ftuan Kryetarin e PDSH-së z.Menduh Thaçi për bashkëbisedim, me ç’rast fuqimisht i dhënë mbështetje të plotë PDSH-së dhe programit të saj partiak.  

Kryetari në një atmosfera shumë miqësore bashkëbisedoi me banorët e Llabunishtës, duke i mbështetur në kërkesat e tyre për një mirëqenie më të mirë. Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi para të pranishmëve mes tjerash deklaroi se ka ardhur koha që të gjithë të bashkohemi kundër kësaj politike antishqiptare dhe anti-myslimane që po zbatohet në Maqedoni. Thaçi, theksoi se PDSH nuk ka asgjë kundër etnitetet tjera, por se PDSH kërkon që të njëjtit të respektojnë etnitetin, fenë dhe kulturën e shqiptarëve. Më tej Kryetari Thaçi potencoi për PDSH-në janë shumë të rëndësishme të drejtat kolektive të shqiptarëve dhe jo interesat personale të disa individëve të cilët janë ulur në karrige dhe se shqiptarët do të jenë të barabartë në këtë shtet në momentin kur do të kenë qasje të njëjtë në buxhetin e shtetit.

 

 

Fushata antishqiptare e qeverisë VMRO-BDI merr haraç te shqiptarët

Konferencë për shtyp e deputetit të PDSH-së z.Gazmend Aliu:

Se sa të pambrojtur janë shqiptarët tregoi rasti i këtyre ditëve, ku Qeveria VMRO-BDI u është vërsulur vendbanimeve shqiptare me forca të mëdha policore, si dhe me tatimorë e inspektorë të llojeve të ndryshme.

Sikur të mos mjaftonte eksploatimi dhe shfrytëzimi i skajshëm që u bëhet në vazhdimësi shqiptarëve nga ana e qeverise, me çka mbushin buxhetin, të cilën më pas e shfrytëzojnë për investime të projekteve një nacionale maqedonase. Qeveria VMRO-BDI me këto blic aksione ka për qëllim që përfundimisht të pamundësoj çfarëdolloj zhvillimi, apo perspektive të shqiptarëve.

Këto aksione kanë qëllime të shumëfishta antishqiptare. Nëpërmjet këtyre kontrolleve tentohet që shqiptarët të paraqiten si mos-pagues të tatimeve, gjë që nuk është e vërtetë, pasi që më shumë se një e treta e buxhetit mbushet pikërisht nga shqiptarët.

Nëpërmjet forcave të shumta policore tentohet të mbjellët frik dhe të manifestohet forcë ndaj shqiptarëve, kurse faktin që shqiptarët janë të pa mbrojtur institucionalisht, si pasoj e korrupsionit dhe hajnisë së madhe të funksionarëve të BDI-së, e din çdokush.

Kërkojmë që urgjentisht të ndërpritet kjo fushatë antishqiptare e qeverisë VMRO-BDI.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 10.11.2014

 

PDSH organizoi koktej për nder të 28 Nëntorit, Ditës së Flamurit‏

Për nder të 28 Nëntorit, Ditës së Flamurit, Partia Demokratike Shqiptare të Enjten në mbrëmje organizoi koktej në lokalin Albis në Gostivar. 

Me këtë rast të pranishmëve iu drejtuar edhe Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi:

Falemderit, është një rast shumë i mirë, festa e flamurit që bashkërisht të përkujtojmë seriozitetin e organizimit të Partisë Demokratike Shqiptare. Vazhdojmë me shumë këmbëngulje por në të njëjtën kohë me shumë vështirësi që të  jemi të vetmit që e kultivojmë idenë shqiptare, flamurin shqiptar dhe i kërkojmë të drejtat kolektive për shqiptarët.

Eshtë edhë një fatkeqësi, përshkak se gjatë historisë na kanë përcjellë shumë momente romantike dhe folklorike dhe kur ka shumë romantizëm dhe folklore e vërteta nuk del në shesh. Poashtu edhe në raportet mes njerëzve kur ia bëjmë qejfin shumë njëri tjetrit ta dini se nuk e flasim të vërtetën. 

Festat e shqiptarëve shpesh herë nuk bëhen ashtu siç duhet. Ju e dini qëndrimin tonë të partisë tonë me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë , ku ne dolëm me një qëndrim ndryshe prej të tjerëve ,thamë shqiptarët e Maqedonisë nuk kanë arsye që ta festojnë 100 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë ,se ai 100 vjetor falë Zotit dhe patriotëve është i pazëvendësueshëm  për shqiptarët që jetojnë në Shqipëri por për shqiptarët e Maqedonisë dhe ata që ngelën në ish Jugosllavi u bë 100 vjetori i golgotave, vujtjeve, mjerimit, poshtërsimit, vrasjeve e kështu me radhë. 

Ne do të vazhdojmë ta festojmë ditën e flamurit dhe do të vazhdojmë   ti përkujtojmë të gjithë që mendojnë se duhet ta festojmë dhe pavarësinë e Shqipërisë fatmirësisht tash më Kosova jo, dhe shqiptarët e Kosovës por shqiptarët e Maqedonisë vazhdojnë të gjenden në një situatë të rrobërisë. Mendoj se edhe vështirësitë që i ka Partia Demokratike Shqiptare para vetes kanë të bëjnë me këtë mentalitet, me këtë mospasje të vetëdies se të drejtat realizohen atëherë kur realizohen për krejt kombin. 

Të nderuar pjesëmarës, funksionarë, anëtarë dhe simpatizantë të partisë ju çdo ditë ballafaqoheni me një zhgënjim të madh që e kanë shqiptarët me partinë e tyre që e kanë në pushtet, jo shqiptarët që aterojnë në Pdsh por shqiptarët që kanë aterruar në atë parti dhe kanë votuar për atë parti. E shihni me cfarë problemesh ballafaqohen dhe e shihni se edhe ata tashmë janë bindur se partia e tyre nuk mund të rezistojë, nuk mund ti mbrojë, se partia e tyre është zhgënjimi më i madh i historisë së re politike të shqiptarëve të Maqedonisë. Po në të njëjtën kohë e shihni poashtu se ka tendenca të formimit të partive të reja dhe përsëri me një folklor sulmohen se ata nuk qenkan shqiptarë. Ta themi publikisht neve si PDSH  nuk na pengojnë partitë që janë multietnike që nuk e përmendin të drejtën e shqiptarëve, neve na pengojnë këta që bëhen kinse janë parti shqiptare a në fakt nuk kanë të bëjnë asgjë me interesat e shqiptarëve. 

Kemi pasur moment të rënda dhë të vështira edhe unë në karierën time por edhe ju që e mbështësni këtë politikë që unë e drejtoj, megjithate ia kemi dalë bashkërisht, janë përdorë kundër nesh elemente të palejueshme jodemokratike të dhunës,të forcës,të tradhëtisë, trusnisë   por ne aritëm që të mbijetojmë falë këtij angazhimi dhe falë këtij përcaktimi të shumë njerëzve që besojnë dhe kanë besim të plotë dhe shpresë të madhe se kjo është ë vetmja rugë që con drejt zgjidhjes së telasheve tona dhe problemeve tona nacionale. Të gjithë ata që janë mashtruar figurativisht për 500 den apo të tjerët që kanë menduar se biznesin do ta zhvillojnë si duhet vetëm nëse kanë një lidhje me një pati që është në pushtet, tash ballafaqohen me një arrogancë të jashtëzakonshme. Gjithë këto hordhi policore penalizuese financiare që janë hudhur në tëritoret e shqiptarëve nuk duan  ata të vendosë ligji, nuk duan ata ti  tatimojnë me ligj siç duhet shqiptarët, por ata duan të japin një porosi territoreve  shqiptarë që i clirojë Partia Demokratike Shqiptare në 1998 tash ata i riokupojnë. A ka cinizëm më të madh se sa të futesh në Tetovë me njësi speciale që ti detyrosh shqiptarët që ta respektojnë ligjin për ndalimin e duhanit e në të njejtën kohë Tetovës dhe Gostivarit tia japish Jugohromin i cili e ndytë ajrin e këtyre dy qyteteve më të mëdhaja të shqiptarëve me miliarda herë më shumë se sa me pi duhan pa ndërprerë të gjithë shqiptarët e këtyre dy qyteteve. A ka cinizëm më të madh se sa të dalin tekstet shkollore për nxënësve, për fëmijtë tanë, studentët me ofendime të mëdhaja, shtrembërime të historisë së shqiptarëve dhe del ministri  i arsimit dhe thotë se unë dua në mënyrë sistëmore ta zgjidh këtë problem përshkak se e kam vështirë që disa maqedon që punojnë në hartimin e disa teksteve ti bindi që të mos i shkruajnë. Hartimin e teksteve e bën paraardhësi i tij, ish zëvendës ministri i arsimit.

Mendoj se ne, në këtë moment që jemi të gjithë në një lloj forme ndoshta jemi të lodhur dhe të zhgënjyer nga populli jonë që nuk arin tu rrezistojë këtyre provokimeve të vogla, e kam fjalën për ditën ë zgjedhjeve nga ai 500 denarshi, nga ajo trusni, nga ai kërcënim. Unë e di se një pjesë e madhe mendojnë se duhet të del Pdsh-ja dhe të thotë mirë e kanë, nuk bën kështu . Kurt hemi me vete ,mirë e kanë , është vetëm një kënaqësi momentale , nuk është satifaksion i vërtetë moral . Për mua , për PDSH-në , satifaksioni i vërtetë moral është atëherë kur do të arrijmë ta bindim popullin tonë se nuk bën me i dhënë dikujt as një deputet , e jo 20 . Po rata 20 deputet duhet ti jepen PDSH –së njëherë dhe të shihet se gjithcka do të ndalojë . Represioni do të ndalojë dhe do të fillojë të avansohen në mënyrë maramendëse të shpejtë të gjitha të drejtat e shqiptarëve . Unë e di se ka patur edhe situata të tilla kur të gjithë ne kemi qenë të irituar ,si mundet një lagje e tërë apo një familje e tërë  për një shumë simbolike të mjeteve financiare ta shet votën e vetë . 

Ne nuk kemi të drejtë të hidhrohemi dhe të krijojmë urejtje ndaj njerëzve , këtë të drejtë se kemi . Sonte po e shfrytëzoj momentin që prap , edhe njëherë të ju lus të gjithëve që ti qasemi edhe njëherë këtyre njerëzve , popullit tonë që ndjehet  i tradhtuar dhe i mashtruar , dhe ne duhet bashkërisht ta menaxhojmë këtë situatë dhe ashtu si kemi bërë përherë . Kur kanë menduar se jemi në fund të pusit , ne tu dalim atje te prita dhe të krijojmë pendën e mbrojtjes të interesave të shqiptarëve.

Nuk është politika vendi i ngatresave personale , edhe ats që mundohen të krijojnë opinion se unë,kryesia , struktura drejtuese e partisë krijojnë mosmarrveshje personale dhe grupore, bëjnë punën e të huajit dhe punën e armikut. Ne merremi me politikë përshkak se duam ti maksimalizojmë forcat e popullit tonë . Ne do të vazhdojmë  të meremi me politikë , për shkak se kemi shpresa të plota, besim të palëkundshëm  se kjo është rruga jonë dhe se kjo është rruga e vërtetë.  

 

 

Rinia e Dollogozhdës në bashkëbisedim me Kryetarin e PDSH-së z.Menduh Thaçi‏

Me ftesë të rinisë së Dollogozhdës mbrëmë Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaci vizitoi këtë fshat të Strugës ku bashkëbisedoi me rininë dhe banorët e kësaj ane.

Të rinjtë e Dollogozhdës, në mesin e të cilëve kishte ish anëtarë dhe përkrahës të BDIsë, të shqetësuar me rrjedhën e jetës shoqërore dhe politike në vend, të diskriminuar dhe të lënë pas dore, si dhe të zhgënjyer nga partia në pushtet dhe nga pushteti lokal, ftuan Kryetarin e PDSH-së z.Menduh Thaçi për bashkëbisedim, me ç’rast fuqimisht i dhënë mbështetje të plotë PDSH-së dhe programit të saj partiak.  

Kryetari së bashku me disa deputetë të PDSH-së bashkëbiseduan me te rinjtë dhe banorët e Dollogozhdës, duke i mbështetur në kërkesat e tyre kolektive për një mirëqenie më të mirë. 

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi në fjalimin e tij para të pranishmëve deklaroi:

“Së pari nuk kam ardhur tu mbaj fjalim dhe tu shpjegoj politik, se ju jeni gjithë të vetëdijshëm, ardhjen time ta kuptoni vetëm si respekt ndaj jush. E dyta do të mundohem të flas për disa gjëra sa më shkurt, që t’ju lë më tepër kohë që edhe ju të flitni dhe ti dëgjojmë prej afër mendimet dhe vlerësimet tuaja. Të dashur miq, unë ka 21 vite që merrem me këtë punë dhe këtë punë e trajtoj si të jetë fëmija im, punën e shqiptarëve. Për mua flitet gjithçka dhe është normale, këtë nuk e mohon askush që jam personi më i sulmuar në mënyrat më të ashpra dhe më të liga këto 20 vite, megjithatë 20 vite unë nuk kam krijuar problem personal me askënd dhe nuk kam lejuar që partia të involvohet dhe të krijojë raporte dhe probleme personale. Kjo është çështje shumë më e madhe se sa një problem personal dhe cilin do qoftë që e kam pasur kundërshtar politik, e kam luftuar me metoda politike të fuqishme, momentin që e kam mundur nuk e kam e kam ndjekur si qytetar, nuk e kam ndjekur si individ, nuk e kam lejuar strukturën e partisë që të veprojë ashtu. Këta të tjerët po veprojnë me shumë dhunë, po i ndjekin njerëzit duke ua marrë bukën e gojës dhe kjo flet për një padrejtësi shumë të madhe që bëjnë. Nuk është problem puna e partisë edhe unë kam qenë PPD dhe kam qen kryetar i degës së PPD-së në vitin 199, problem është kjo shkronja ''sh''  shqiptaria, çështja e shqiptarëve. Nuk është problem i madh me m më fye mua, me më ofendua në publik, nuk është kjo diçka, atje, atje me maqedonasit ku duhet të ndodhë lufta e vërtetë, ky është problem real i joni dhe sigurisht si unë dhe gjithë të tjerët me kalimin e jetës, me ballafaqimin e problemeve mësojmë shumë gjëra. E dëgjova mbrëmë një analist dhe më pëlqeu shumë, dhe thashë do ta them vet me veti në Dollogozhdë - Çerçili kur ka qenë kryeministër i Britanisë, ku deputetët rinë ballë për ballë, një deputet i ri i Çerçilit revoltohet shumë dhe i gjuhet deputetit të opozitës me shumë ashpërsi, në atë moment Çerçili i thotë: prit pak, këto i kemi kundërshtarë, kurse armiqtë i kemi këtu brenda. Sigurisht kjo është një mësim, unë vazhdoj të mbaj përgjegjësi për të gjitha veprimet e partisë, por faj nuk mbaj, për shkak se nuk kam në dorë instrumente shtetërore dhe nuk e kam pozitën e kryeministrit që ti diktoj dhe ti hetoj njerëzit me kohë se kush çfarë qëllimi ka, por çka bëjnë të tjerët? Të tjerët nuk e mbajnë përgjegjësin, oponenti jonë politik, apo kryesisht oponenti im i drejtë për drejtë politik, sillet si tha nënkryetari Orhani, me shumë butësi dhe dobësi, thotë që nuk e di çka ndodhë atje në qeveri. Por duhet ta dish siç e kam dit unë, duhet të marrish përgjegjësi. Ju apeloj që bashkërisht të shkoj me këtë strategji, askush prej BDI-së nuk ka faj, askush prej BDI-së nuk ka përgjegjësi, as ministra, as deputet, i pari mban përgjegjësi, po se merr i pari terrenin me kundërshtarin maqedonas ashtu siç duhet, ti të çosh edhe ministra edhe Skënderbeun aty nuk krynë punë absolutisht. Pse përfundimisht gjithë ky shpërthim i vërtetë opozitar në Strugë, Dollogozhdë? E thjeshtë, ju ballafaqoheni me zullum të dyfishtë, me pushtetin qendror dhe pushtetin lokal dhe ky zullum normalisht i çon njerëzit që të ngritën në këmbë dhe të fillojnë të punojnë dhe të lidhen bashkërisht që ti mbrojnë interesat. Nuk është rruga e interesit individual që siguron mirëqenie, nuk është rruga e interesit individual që siguron zgjidhje të problemeve, sepse maqedonasit po edhe Jugosllavia edhe serbët gjithmonë punonin që njërit prej nesh ti ofrojnë një të mirë, e më pastaj ti mashtrojnë të gjithë 99-të të tjerët. Rugën që e preferon PDSH-ja është lidhja e përbashkët politike, kërkesat e përbashkëta politike, vendosje të kërkesave kolektive. Nuk zgjidhen problemet ashtu si mendon zoti Ali Ahmeti, 1 milion vite duhet për tu zgjedhë problemi, ja për shembull si zgjidhet problemi i diskriminimit ekonomik të shqiptarëve - kur tija marrish 30% e buxhetit që janë 1 miliard euro. Nuk zgjidhet problemi i shqiptarëve duke e lutur, qoftë Gruevskin, qoftë at tjetrin, se ja kemi problem me kanalizimet, kemi problem me ujin, me infrastrukturën, arsimin, shëndetësinë, e kështu me radhë. Definitivisht edhe historia që ka ndodhë përreth nesh na ka mësuar se kjo është rruga e vërtetë, kërkesat kolektive dhe në kuadër të kërkesave politike, ne realizojmë interesat kolektive. Padyshim se sot flas më lirë pasi nuk kam ardhur këtu t’u flas për vota, apo nuk kam ardhur të flas për çështje të zgjedhjeve, por padyshim që unë jam i vetëdijshëm se s’po arrij atje ku duhet, nuk i fitoj zgjedhjet dhe po kjo është e vërtetë, por a mbaj unë për këtë përgjegjësi?  Po, faj ? Jo, faj nuk mbaj. Pse? Ju lutem shikoni çka ndodhë sidomos vitet e fundit shoqërisë shqiptare në Maqedoni, vetëm PDSH-ja mundohet që të rezistojë në aspektin kombëtar, e ku i kemi intelektualët, profesorët dhe pedagogët? te frikësuar totalisht, ku i kemi mjekët, inxhinierët e të tjerë? të frikësuar totalisht, ku i kemi opinionistët dhe analistët? të frikësuar totalisht. Një pjesë e tyre edhe të blerë, por edhe të frikësuar dhe këtu fjalia e PDSH-së që mungon liria dhe demokracia, është fjalia më e saktë. Megjithatë nuk jam as megaloman, as mendjemadh që të mendoj se këtë çështje të madhe mund ta përfundoj me jetëgjatësinë time fizike, kjo mund të mos përfundojë, mirëpo për diçka bashkë me ju jam krenar, se arritëm ta ruajmë këtë bërthamë, se përndryshe sulmet kanë qenë aq të mëdha që me çdo kusht të likuidohet kjo bërthamë. Kush është ai që e lufton më së fuqishmi? Maqedonasit dhe institucionet e shtetit, këta të tjerë që duket se janë bashkërenditës në këtë kritikë, janë vetëm shërbëtorët e tyre. Faktet dhe argumentet flasin se jemi në gjendje shumë të rëndë dhe të keqe, por po ashtu faktet flasin se kjo gjendje shkon duke u përkeqësuar. Kanë filluar të na trajtojnë edhe si njerëz që nuk e kuptojnë se çka është duke ndodhur, fut policinë me maska, kontrollo lokalet e shqiptarëve pse pinë duhan. Ju lutem kush e ndotë ajrin e Tetovës më shumë, këta që pinë duhan, apo Jugohromi që nuk mund ta mbyllin? Është cinizëm i llojit të vetë. Futen në lokale të shqiptarëve, qoftë pemëshitës, çajtore, kafene, kontrolle të rënda dhe të rrepta, duke e luftuar krimin e organizuar dhe korrupsionin, por krimi i organizuar dhe korrupsioni ndodhin atje lart, nuk ndodhen me çajtoret. Por duket se nuk ka rezistencë. Pse zgjidhen udhëheqësit e një populli, pse zgjidhen deputetët, pse pjesëtarë të një populli dërgohen në institucione, që ta mbrojnë popullin aty në institucione, e jo të kthehen kah populli dhe të thonë: hajt tash ju dilni dhe mbrohuni vet. Duke e vë në rrezik popullatën, e vë në rrezik ardhmërinë e njerëzve”.

Përfaqësuesi i rinise së Dollogozhdës sqaroi shqetësimet dhe qëndrimet e rinisë së kësaj ane dhe gjatë bashkëbisedimit me Kryetarin shprehën gatishmërinë e plotë për përkrahje të fuqishme të programit dhe platformës së PDSH-se, si zgjidhje e vetme për problemet e shqiptarëve: 

“Në radhë të parë ju uroj juve mirëseardhje zotni Kryetar dhe të gjithë grupit parlamentar të Partisë Demokratike Shqiptare. Nga zhgënjimi prej politikës diskriminuese dhe jo pozitive e partive të cilave përfaqësojnë shqiptarët në nivelin qendrorë dhe lokalë, sonte ju kemi thirr që ju ti dëgjoni hallet tona. Gjithashtu si rini ne kemi të bëjmë me atë se fatin tonë  e marrin, por ne mendojmë  se nuk mund më me gënjeshtarët dhe mashtruesit, për atë sonte kemi ju kemi thirrur që ju ti dëgjoni hallet tona, pyetjet tona, me një fjalë Ju jeni i mirëseardhur”.                   

Në lidhje me pyetjen e përqindjes së shqipraëve dhe regjistrimit të dështuar të popullatës Kryetari deklaroi:

“Çështja e regjistrimit  është ndalë për shkak se BDI dhe VMRO e kanë bë kompromis, BDI e ka pa se nuk ka forcë politike ta siguroje dhe këtë 25.5%,  që u sigurua në regjistrimin e 2001, kur ne ishim pjesë e qeverisë, ndërsa VMRO e ka parandaluar  për shkak se një pjesë e madhe e  maqedonasve  evidentohen si bullgar. Çështja e regjistrimit është jashtëzakonisht e rëndësishme dhe unë e kuptoj këtë logjik se njerëzit mendojnë se po ta risin numrin ma lehtë do të vijnë te ajo që ju thatë. Unë nuk pajtohem me këtë strategji, as PDSH nuk pajtohet,  pavarësisht  sa jemi ne  kërkesat tona  duhet ti vendosim  si  komb  dhe ne në platformën e re kemi në të parën vendimmarrjen me konsensus të plotë me parlament dy dromësh dhe normalisht e dyta e është çështja e buxhetit. Kur dikush thotë  se Gruevski është shumë i keq, po kush ja jep votën Gruevskit?  A ka shqiptar që ja japin votën Gruevskit?  Jo  votat e shqiptarëve shkojnë te Ali Ahmeti, Ali Ahmeti dhe BDI janë  ata të cilët  e legjitimojnë politikën e  Gruevskit.  Nuk jam edhe me atë  logjikën tjetër që  thuan hajt ne të bëjmë gjithçka, ta ndërrojmë emrin dhe Maqedonia të hy në NATO, problemi  jonë a zgjidhet? Jo nuk zgjidhet!  Nuk është ashtu të gjitha  bisedat  që i kemi me përfaqësues ndërkombëtar ne u themi dakord  çështja e emrit është top temë shumë e rëndësishme,  por kërkesa jonë  është që  paralelisht edhe çështja e emrit edhe çështja e shqiptarëve  të zgjidhet  në këtë shtet.  Kjo rrugë qe është nis në vitin 93, ky qëndrim, ky program, ajo kushtetuta  kushtimisht  ta quaj e Arbën Xhaferit që tha që vetëm në këtë mënyrë do ti zgjidhim problemet, është e vështir,  e mundimshme, por është rruga e vetme  që na zgjidh problemin”. 

Në pyetjen lidhur me pakënaqësinë e madhe në popull që mbështetjen e gjen vetëm te opozita, Kryetari mes tjerash u përgjigj:

“Në diskutim me konstatime politike të sakta do të përgjigjem edhe në pyetjet, por më lejo të shtoj disa gjëra, sa i fortë është një popull tregon sa të fortë e ka opozitën dhe kjo jo shumë mirë që dita ditës forcohet opozita e vërtetë shqiptare. Menaxhimi i pakënaqësisë politike unë e bëj me kujdes, me racionalitet, nuk bëj pjesë në grupin e atyre liderëve që janë aventurist, më thjeshtë që e shtinë kombin në luftë pa qenë kombi i përgatitur dhe kjo është barazi me tradhti. Zhgënjimi më i madh historik është zhgënjimi i vitit 2001, kur dikush vinë me një mashtrim të tillë të çlirimit. Dhe përfundimisht a jam unë optimist a jo? Po, jam optimist dhe luftoj për ta bind edhe bashkësinë ndërkombëtare se duhet të mundësohet, se vetëm vota të jetë demokratike, e fshehtë. E përsëris unë i di edhe kërkesat që janë tek njerëzit, mungesën e perspektivës, mungesën e punësimit të rinisë, kur thoni se nuk zgjidhin problemin me këto punësime, është aty siç i thonë në Tetovë te parja e “dërzhavës” dhe zgjidh problemet e mëdha, duhet ta sigurojmë interesin për komplet 700-800 mijë njerëz dhe më pastaj të fillojmë atë interes ta shpërndajmë në mënyrë të drejtë dhe të barabartë. Unë pranoj se ne jemi në një situatë shumë të rëndë dhe shumë të vështirë, e pranoj se dukesh shpesh kjo çmenduri e madhe gjithë kjo armiqësi, u thashë ndoshta unë nuk jam engjëll e melaqe, ua kthej edhe unë shumë keq ndonjëherë, por vetëm shihni çfarë çartje për të më sulmuar mua liderin e opozitës,  kjo është jonormale, pushteti duhet të sulmohet. Kjo është puna që po bëjmë me bashkëpunëtorët, që po bëjmë me i bind se bashkëngjitja drejt këtij projekti është një plumb më shumë drejt armiqësive që janë në kuadër të këtij projekti. Unë vazhdoj të flas me atë këmbëngulje, shpesh ha shkopinj kokës edhe prej Bashkimit Evropian edhe prej Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Edi Ramën e kam mik shumë të afërt, por të jeni të sigurt se asnjëherë nuk ia bëj qejfin, kur bisedojmë flas shumë hapur, unë them i përfaqësoj nja 1000 të rinj prej Dollogozhde, prej Struge, atëherë fillojnë të më dëgjojn jo se un qenkam i mençur, ose aq këmbënguli në këtë, dua ti jap rëndësi dhe peshë të madhe bashkëngjitjes së njerëzve drejt këtij projekti, këtij programi dhe kësaj platforme.     

Nënkryetari i PDSH-së, z.Orhan Ibraimi në fjalimin e tij para të pranishmëve deklaroi:

“Do nisi prej një momenti, një muhabeti që e pata atje te unë krejt rastësisht para 3-4 netësh, në një lokal isha me një mik timin dhe në atë lokal hyrën nja 4-5 vetë që i njoh, njëri prej tyre e kishte vëllaun e vrarë në Siri para 5-6 muaj. Në muhabetin e sipërm ai po më drejtohet dhe ma tregon një moment ku është ndjerë si i ofenduar sepse ati i kanë thënë se vëllai yt ka shkuar kot prej këtu në Siri, për të vdekur në vatan të huaj. Çka mendon ti ? Të them të vërtetën më zu shumë keq sepse bindjet e mija ishin identike sikur ai që ja ka dhënë përgjigjen, por unë kështu po e ndërlidhi me situatën këtu tek ne shqiptarët. Unë kam respekt për të gjithë njerëzit që kanë bindje të forta edhe ai njeri ka pasur bindjen e fortë se ka një mision dhe atë mision ja ka dhënë Zoti dhe ka shkuar atje për të luftuar dhe për ta realizuar vullnetin e Zotit. Edhe 2001-shi që na ndodhi neve, e sidomos andej në Kumanovë e Shkup, po edhe këndej, gjithë ata qytetarë atje e besuan kushtrimin e luftës, e besuan Ali Ahmetin, besuan se me të vërtetë do të ndodhë liria e shqiptarëve. Ka dhjetëra dëshmorë dhe i thashë: përulem jo një herë, por qindra herë jam në gjendje të çohem në këmbë e të përulem për vëllanë tënd, por për projektorët dhe ata inspirues të dy çështjeve nuk kam asnjë gram respekt, nuk kam asnjë gram respekt për ISIS-in që merr në qafë qindra e qindra mija njerëz dhe vet fenë myslimane, por edhe Ali Ahmetin, që e merr për obligim si matrapaz apo e që luan me ndjenjat e popullit. Lufta dihet është institucioni më i lartë i një organizimi të një kombi edhe ajo duhet të shfrytëzohet vetëm për të ja sjellë lirinë popullit. Luftën e solli në vitin 2001, e pas vitit 2001 sot jemi viti 2014, shohim të njëjtat skena, por para 2001 nuk ka pasur dhunë, brutalitet si sot që shohim.  Sot i shohim këto kordonë të policisë që hynë në lokale të shqiptarëve dhe i ndjekin bizneset e vogla, të pakta të shqiptarëve. Para 2001 nuk kemi pasur procese të montuara politike, por përkundrazi, po flas për qeverisjen e PDSH-së ato vite të pakta që kishte qeverisë PDSH-ja. Burgjet ishin të mbushura me shqiptarë dhe PDSH-ja i kishte liruar siç është rasti i Fadil Sulejmanit, Alajdin Demirit - ish kryetar i komunës, Rufi Osmanit, e shumë tjerë, sot shohim shfaqe tjetër. Pas'' lirisë'' që thotë Ali Ahmeti se e kanë shqiptarët, sot kemi dhjetëra raste të montuara politike, është një absurd, ju me siguri e keni parë “Opinionin” te TV Klan, gjithë ai debat aty që ndodhi kishte një kontradiktë të madhe, kishte një jologjikë të rrjedhave që kanë ndodhur këtu. Ai flet si paqësor, ai flet se kinse lufta  ka nisë për të drejta dhe jo për Shqipëri e për shtet etnik, por thjesht ka nisur për ta ndërruar kushtetutën. Nuk është e vërtetë se unë i njoh ata njerëz që e kanë kapur pushkën, e janë flijuar, familjet e të gjithë atyre, asnjëri prej tyre nuk do ta merrte pushkën në dorë kot për tu flijuar por përkundrazi duke menduar se shqiptarëve u vjen liria totale. Nuk ndodhi ajo, ju keni dëgjuar kryetarin legjendar amerikan që thotë:  ''Me një plumb mund ta vrasim një ushtar të armikut, ndërsa me një votë mund ta vrasim ardhmërinë e fëmijëve''! Këtu është duke ndodhur kjo fatkeqësisht nën presion, nën shantazh, shqiptarët japin vota një subjekti politik. Për mu shumë antishqiptar, por jam i sigurt se edhe për ju prej sonte e tutje, sepse po shihet jeta jonë, është më se e keqe, është e mjerë, janë 500 mijë shqiptarë që janë largu prej Maqedonie, atë e thotë banka botërore prej hulumtimeve që ka bë, nuk i themi ne. Prej vitit 2000 e këndej thatë që Dollogozhda i ka 2500-2600 vota ndërsa janë efektive 1200-1300 vota, më shumë se gjysma e njerëzve janë jashtë prej zorit, e jo prej qefti. Nuk ka njeri me vetëdije që len vendin e vet dhe merr rrugën e kurbetit. Janë pasoja marramendëse që ndodhin me ne, janë plagë të rënda që nesër po të fitojë PDSH-ja vështirë se do të mundemi me i rehabilituar dhe me i marr të gjitha ato të drejta që realisht na mungojnë. Por ne kemi një përvojë si subjekt politik, kemi një lidership i cili është sfiduar në të kaluarën, është garantë për të gjitha premtimet e dhëna. Ju e dini se kemi një program, është një platformë politike e vitit 2009, e që është shndërruar sot në program të Partinë Demokratike Shqiptare. Ai program është abc-ja e lirive të shqiptarëve dhe ne gjithkund ku shkojmë kërkojmë vota prej shqiptarëve për ti realizuar aspiratat e tyre, për ta realizuar aspiratën e fëmijëve tanë, nuk kërkojmë uniforma të zeza, nuk sjell uniforma e zezë asgjë, është mashtrim shumë i madh që ndodh me shqiptarët. Me këto uniforma të zeza sot zhvendoset skamja e terrori real që ndodh te shqiptarët, zhvendoset egzodusi i shqiptarëve, sakatosja e rinisë së shqiptarëve. Vetëm vota është ajo e cila mund të sjellë lirinë e shqiptarëve, atë ne mund ta bëjmë si PDSH, natyrisht me mbështetjen tuaj duke e votuar Partinë Demokratike Shqiptare, ndryshe shqiptarët shumë vështirë do ta kenë të ardhmen. Po ju them në mënyrë më vëllazërore, jemi të bindur se shqiptarët vetëm më e kanë kapë momentin, ne e dimë nga logjika e shëndoshë se nuk mund të sjelle vota “Car Dushani” , ne para 1 viti e pamë atë skenën që në mes të Shkupit u vendos “Car Dushani”  dhe tash sipas asaj logjike në rast se vihet një bust i “Car Dushanit” në çdo qytet shqiptar, duheshka të ritet numri i votuesve për BDI-në! Jo, ne e dimë se ato janë vota që dalin prej shantazhit që bën shteti edhe BDI-ja, por ne duhet të bëhemi parandalojë e atyre, duhet të bëhemi diga e cila e kthjellon, e vetëdison popullin shqiptar. Fatkeqësisht ju këtu në Strugë keni pasur një besim në vitin 2013 se ndoshta do të fillojë renesanca, do të fillojë ndryshimi i madh, që realisht edhe ne u gëzuam shumë me fitoren e kryetarit të komunës, i cili ka qenë në kuadër të PDSH-së që sot nuk është, por ndodhi një zhgënjim i madh, edhe te ju, edhe te ne, për shkak se nuk e kishim besuar se ai njeri do të na dalë me këtë shfaqe, me këtë fytyrë, me këtë konstrukt të njeriu që sot e shohim. Po detyrohem ta citoj kryetarin, shtrohen shumë herë pyetje pse i ndodh kështu PDSH-së që brenda PDSH-së të ndodhin njerëz të cilët dalin e luftojnë shtëpinë e vet, por kryetari thotë se e vetmja është PDSH-ja shtëpia e cila mbron nderin dhe idealet e shqiptarëve, sepse tradhtia tek BDI-ja është ulur këmbë kryq në kryesinë qendrore, në grupin parlamentar, te qeveritarët e tyre, gjithandej. Tek ata nuk është çudi pse ndodhë ajo, sepse në çdo hap e shohim tradhtinë, goditjet që i bëhen interesave shqiptarë. Prezenca juaj sonte këtu dhe gjithandej kah lëvizim na gëzon shumë, na jep shpresë të madhe se jemi në rrugë të drejtë, në rrugë të Zotit dhe patjetër do të vijë dita ku do të vijë fitorja e Partisë Demokratike Shqiptare. Fitorja e Partisë Demokratike Shqiptare do të thotë realizimi i ëndrrave të juaja për të pasur një liri, begati dhe një mirëqenie. Faleminderit edhe një herë, ju uroj shëndet, urime”!

Fjalimi i Kryetarit të PDSH-së, z.Menduh Thaçi para rinisë dhe banorëve të Dollogozhdës

 

Bashkëbisedimi i Kryetarit të PDSH-së, z.Menduh Thaçi me rininë e Dollogozhdës

 

Fjalimi i Nënkryetarit të PDSH-së, z.Orhan Ibraimi para rinisë dhe banorëve të Dollogozhdës

 

Telegram Urimi

28 Nëntori ka qenë dhe mbetet simbol i krenarisë, qëndresës dhe vendosmërisë së popullit shqiptar, duke përkujtuar me respekt të gjithë ata që me sakrificën dhe flijimin e tyre bartën te ne idenë për të qenë të lirë.

Kjo ditë edhe një herë na mëson se si duhet sakrifikuar dhe luftuar për të drejtat tona. Është edhe një amanet ndër breza nga ku ne marrim forcë dhe kurajë për të vazhduar këtë rrugë sa të vështirë, aq edhe të shenjtë. Uroj që të gjithë së bashku të vazhdojmë në këtë rrugëtim drejt realizimit të aspiratave tona të përbashkëta.

Në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare Ju uroj të gjithë shqiptarëve kudo që janë Ditën e Flamurit. 

 

Tetovë, 28.11.2014                    Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare

                                                                               Menduh Thaçi

   

 

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë uron z.Menduh Thaçi

I nderuari zoti Kryetar,

I dashur Menduh,

 

Është kënaqësi për mua t’ju uroj nga zemra me rastin e rizgjedhjes Suaj në krye të Partisë Demokratike Shqiptare në Maqedoni.

Jam i bindur se kontributi Juaj dhe i Partisë Suaj do të vazhdojë të jetë një garanci për përparim të pareshtur, jo vetëm në dobi të statusit të shqiptarëve në Maqedoni, por edhe të vetë Maqedonisë në sfidat e saj euroatlantike.

Edhe një herë, duke Ju shprehur gjithë vullnetin tim për bashkëpunim afatgjatë e të gjithanshëm, Ju përcjell urimet më të mira për sukses në mandatin Tuaj të ri.

Miqësisht,

Edi Rama

Tiranë, 20 tetor 2014

Letra e z. Edi Rama drejtuar z. Menduh Thaçi(PDF)

HomeInfo qendra
Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Top Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainmenu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainframe Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Menu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image