XXX porn Mobil Porn Teen Porn porn film Porn tube XnXX mature porn  Info qendra
Web Faqja zyrtare e PDSH-se
Has shqiptar

Nga vendi

Deputetja e PDSH-së në Kuvendin e Kosovës

Në Kuvendin e Kosovës u mbajt sot një seancë e përbashkët e deputeteve nga Kosova, Maqedonia, Shqipëria, Mali i Zi dhe nga Lugina e Preshevës me rastin e 8 Marsit.

Deputetje e PDSH-së, znj.Merale Ferati në fjalimin e saj deklaroi:

"Të nderuara kolege të nderuara zonja pranoni përshendetje nga Partia Demokratike Shqiptare.

Fjalimin tim do ta filloj me një citat të Arben Xhaferit: Une besoj se drejtësia gjithmonë gadhnjen, por duhet të plotësohet një kusht: Të ekziston një subjekt, një kërkues që të zbatohet e drejta ose një ankues që denoncon padrejtësinë. 8 Marsi si datë mund lirshëm të analizohet në këtë si luftë kundër kufizimeve të pa drejta, mohimit të lirisë si dhe shoqrisë ku sundon parimi i Exkluzivitetit dhe Inkluzivitetit. Ne si popull historikisht i njohim mirë kufizimet, pa drejtësitë dhe pasojat tragjike që i ka gjeneruar. Mirëpo kur nuk i kemi pranuar, nuk jemi nënshtruar, as para pushtimit, e as para regjimeve totalitare. Sot ky takim është një dëshmi se betejat e drejta ngadhnjejnë triumfojne edhe para pengesave të pa imagjinueshme dhe barierave që në shikim të parë duken të pa kapërcyeshme.

Kush mundej të imagjinonte se në vitet që i lamë pas në kulmin e barbarisë së pushtimit serb në Kosovë, ose në kulmin e brutalitetit komunist në Shqipëri se sot do të jemi gjithë së bashku këtu. Shpërbërja e regjimeve ose çlirimi nga pushtimi ishin shumë të dhimbshme, por me një epilog të lavdishëm. Sot Shqipëria është një vend demokratik dhe anëtare e NATO-s. Kosova shtet i pa varur. Pra mund të konstatojmë se për tu ndryshuar një gjendje në të mirë puna e parë është që të mos e pranojmë të keqen si një gjendje normale, lufta permanente me të keqen, mos dorzimi dhe mos nënshtrimi para saj. Fatkeqësist edhe sot e keqja ka shumë forma dhe trajta, qoftë në planin politik, qoftë në atë socio-ekonomik. Experienca dëshmon se egziston një lidhje shumë senzitive dhe subtile mes demokracisë dhe pergjegjësisë. Sot nëpërmjet të mekanizmave demokratik kemi përgjegjësinë që ta ndërtojmë lirinë me një mirqenje ekonomike, me një shtet ligjor, me një siguri, barazi, respektim të lirive dhe të drejtave, me një shpresë për të ardhmen më të mirë. Shumë është me rëndësi nëse gjatë veprimit tonë do të lëmë shenjë ose njollë, a do të lëmë që të na përsëriten tmeret e të kaluarës në një formë ose tjeter. Çmoj se ne si gra në politikë i psedojmë kapacitetet e mjaftueshme, hapsirën, njohuritë, që të kontribojmë në ndërtimin e një shoqërie si ajo e vendeve euro perëndimore, ose të Unionit Europian, duke pasur parasysh se ky është edhe një nga prioritetet tona parësore. Historia aktuale e popullit shqiptarë i len edhe shumë çështje të hapura në vise të ndryshme. Unë vi nga viset shqiptare të Maqedonise. Shqiptarët atje ballafaqohen meungesë të tëdrejtave elementare për të cilat besoj se të gjithë jeni të informuara. Pra vazhdon beteja për zyrtarizimin e gjuhës shqipe, për përdorimin e simboleve kombetare, për përfaqësimin e drejtë dhe adekuat të shqiptarëve në institucione, për shpërndarjen e drejtë të buxhetit, arsimim cilësorë me programe dhe tekste shkollore të unifikuara me Shqipërinë dhe Kosovën. Përkushtimi ynë i përbashkët duhet të jetë për ta ngritur bashkpunimin në nivele institucionale, që ne shqiptarët në ato vise ta ndjejmë dorën e ndihmesës, përkrahjes dhe mbështetjes së institucioneve shqiptare. Këto fakte duhet të jenë të mjaftueshme që neve si gra të na bëjnë të vetëdishme se mundemi dhe duhet të jemi më aktive në formsimin e ardhmërisë pasi ky është jo vetëm nevojë, por edhe detyrim që bie mbi ne".

 

 

 

 

TELEGRAM URIMI

Dita Ndërkombëtare e Gruas, 8 Marsi, është një festë e rëndësishme për gruan dhe nënën shqiptare, e cila luan një rol të rëndësishme për krijimin e vlerave të përgjithshme shoqërore, kulturore, politike dhe jetësore.

Gruaja ka rol shumë të rëndësishëm në zhvillimet dhe ndryshimet kulturore në familje dhe shoqëri. Ajo luan një rol të rëndësishëm në edukimin e fëmijëve, në zhvillimin e familjes, si dhe jep kontribute në fusha të ndryshme të shoqërisë.

Më lejoni që në emrin tim personal dhe në emër të Forumit të Gruas Shqiptare pranë Partisë Demokratike Shqiptare, që të gjitha nënave dhe motrave shqiptare  t’ua uroj Festën e 8 marsit.

Urime festën, nëna dhe motra!   

 

Kryetarja e FGSH -së                                                     Tetovë, 08.03.2015          

   Merale Ferati

 

Konferencë për shtyp e deputetit të PDSH-së z.Bekim Fazliu

Propozim-Ligji për Avokatin e Popullit i propozuar nga Ministri i BDI-së ka për qellim që Avokatin e Popullit ta shndërrojë edhe formalisht në një institucion që është në kontroll të plotë të Qeverisë, duke e zhveshur tërësisht nga  kompetencat formale që i ka të përcaktuara me Kushtetutë, siç është ajo e mbrojtjes së përfaqësimit të drejtë dhe adekuat.

Që skena tragjikomike e BDI-VMRO, të përfundojë ngjashëm si në TV novelat përkujdesen deputetët e BDI-së që me amendamentet e tyre ndaj ministrit të tyre bëjnë shume zhurmë për asgjë.

Edhe pse Kushtetuta dhe ligjet në Maqedoni lënë ende shumë për të dëshiruar, në veçanti për ne shqiptarët, roli i Avokatit të Popullit , është të mbrojë të drejtat kushtetuese dhe ligjore të qytetarëve, kur ato cenohen nga organet shtetërore.

Prandaj PDSH me ane të amendamenteve propozon që avokatit të popullit ti jepet pavarësi e plotë e funksionimit, pavarësi politike dhe financiare. 

Sugjerimet , masat dhe veprimet që ndërmerr Avokati i Popullit për mbrojtjen e të drejtave dhe lirive të qytetarëve, të jenë Obligative për institucionet shtetërore, e jo si deri më tani që kanë qenë fakultative. Ata që shkelin të drejtat e qytetarëve në veçanti shqiptarëve dhe ata që nuk respektojnë përfaqësimin e drejtë dhe adekuat të dënohen me burg prej 15-20 vjet. Propozojmë ngritjen e një sektori të veçantë që do të drejtohej nga një prej zëvendësve të tij.  

Gjithashtu, sipas shembullit të Suedisë dhe Francës,propozojmë  që Avokati i Popullit të ushtrojë kontroll mbi veprimtarinë e gjykatave. Dihet botërisht se këtu në Maqedoni  për faj të kësaj qeverie, drejtësia përkthehet padrejtësi. Dhe në një vend ku  drejtësia është kthyer në padrejtësi nuk ka sundim të ligjit, por ka shkelje të ligjit, shkelje të të drejtave të shqiptarëve. Këtë e shohim përditë, këtë e ndjejnë qytetarët në kurriz të tyre përditë.

Gjykatat janë shndërruar në vrasëse të drejtësisë dhe më nuk respektohet as parimi i pafajësisë deri sa nuk shpallesh fajtor. Këtu dënimin ta jep qeveria, e gjykata vetëm e shtyp atë në letër. 

Propozimi ynë shërben vetëm si një pikënisje për të dalë nga kjo katrahurë.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 27.01.2015

 

Forumit i Gruas Shqiptare – Dega në Strugë shënoi sot datën më të rëndësishmë të arsimit Shqiptar‏

Një tjetër aktivitet i suksesshëm i Forumit të Gruas Shqiptare – Dega në Strugë shënoi sot datën më të rëndësishme të arsimit të Kombit Shqiptar. Nuk mund të kalonte kjo ditë pa i respektuar veteranet e arsimit shqiptar, ato që vite me rradhë kanë derdhur dije dhe kanë edukuar breza të tërë.

Forumi i Gruas Shqiptare dega në Strugë sot në Hotel ,,Drim” organizoi takim me veteranet e arsimit mësueset pensionere dhe mësueset tjera të cilat janë në proces. Qëllimi i këtij aktiviteti të FGSH ishte festimi i ditës së 7-marsit, ditës së arsimit shqip.

Në këtë takim kryetarja e degës së FGSH-së znj.Astrite Kaba solli një përshkrim për mësueset e para që nga viti 1941 deri në vitet e 60-ta, i cili u përcoll me një ekspozitë me fotografi të këtyre mësueseve e përgatitur nga nxënësi i tyre, z. Kaim Murtishi. Veteranet mirënjohëse për këtë inicitivë dhe organizim, shkëmbyen përvoja për vështirësitë me të cilat janë ndeshur nëpër vite për ta mbajtur gjallë edukimin dhe arsimimin e brezave të rinj.

Mysafire nderi në këtë takim ishin: znj. Sadie Iljazi, nënkryetarja e PDSH znj. ValbonaToska dhe Kryetarja e FGSH znj. Merale Ferati, e cila në fjalimin e saj përshëndetës mes tjerash deklaroi:

“Për rëndësinë e arsimit, arsimimit, tregues më i mire është fakti se me çfarë brutaliteti dhe histerie armiku ka tentuar dhe tenton që ta pengon arsimimin e shqiptarëve.Për tu përmbush ky mision, të parët në shënjestër ishin arsimtarët dhe institucionet arsimore. Historia na i kujton të gjitha sakrificat e shqiptarëve që kur u themeluan institucionet për arsim të lartë, qoftë Univerziteti i Prishtinës, qoftë ai i Tetovës, qindra të rinjë të rahur, të burgosur, bile edhe viktima. Gjithmonë arsimtarët shqiptar kanë qenë në shënjestër të regjimit, të diferencimeve ideo-politike, largimeve nga puna dhe burgosjeve. Veprimtaria e arsimtarëve shpallej armiqsore vetëm pse i edukonin brezat e rinjë, i vetëdijësonin për të drejtat e tyre, i paisnin me kulturë. Përkundër këtij fakti arsimtari shqiptar nuk u zbraps, por përkundrazi, ishte më i përkushtuar dhe më i vendosur.Sa do që të mundohemi të gjejmë fjalë faleminderuese për kontributin e arsimtarëve shqiptarë çmoj se do jenë të pakta, në krahasim me vlerën dhe kontributin që e kanë dhënë. Populli i arsimuar është popull që e ndryshon gjendjen, kuptohet për të mirë. Nuk ka armë më të fortë se arsimi.Sot në saje të arsimimit, ngritjes së vetëdijes kombëtare e kemi Shqipërinë në NATO dhe Kosovën e pavarur.Me keqardhje duhet të konstatojë se në Maqedoni obstruksionet ndaj arsimit shqip nën udhëheqjen e kësaj qeverie janë në intensitet të kohrave më të errëta. Kjo qeveri me papërgjegjësinë e saj me ministrin Shqiptar merr guximin që ta dëmton celulën më të rëndësishme, e ajo është arsimi shqip. Sot arsimtarët shqiptarë ballafaqohen me vështërësira nga më të ndryshmet, me shkolla në kushte mesjetare, libra me tekste fyese për shqiptarët, fakte të rrejshme historike, paga minimale, trajtesë mizore, të kërcnuar me gjoba dhe testime eksterne të palogjikshme. Krejt kjo me qëllim të friksimit, uljes së cilësisë dhe pengimit të kualitetit të arsimit shqip. Ne si parti, si forum para këtij realiteti nuk ndejtëm dhe sdo të rime duarkryq, por do ta vazhdojmë betejën, që ky realitet i hidhur i arsimit shqip të ndryshon”.   

Takimi u kurorëzua me mirënjohjet që iu ndanë veteraneve për kontributin e tyre në fushën e arsimit.

 

 

 

RDSH-Kumanovë, sërish fituese e turneut memorial në basketboll “Arbën Xhaferi 2015”

Për nderë të ish Kryetarit të ndjerë të Partisë Demokratike Shqiptare (PDSH), Arbën Xhaferi Rinia Demokratike Shqiptare (RDSH), forumi rinor i PDSH-së organizojë Turneun memorial në basketboll “Arbën Xhaferi 2015”, i cili u mbajtë të shtunën në sallën e Shkollës së mesme të mjekësis në Tetovë.

Në këtë aktivitet sportiv kanë marrë pjesë degët e RDSH-së nga e gjithë Maqedonia, ndërsa fituese e turneut është dega e RDSH-së në Kumanovë.

Turneun e hapi kryetari i RDSH-së në nivel qëndror, z. Muhamet Rustemi me një fjali rasti.

“Ne si rini vendosëm të nderojmë jetën e të madhit Arbën Xheferi me nje organizim sportiv, pasi që të gjithë e dimë se ai ishte një sport-dashës i madh. Ky eveniment është gjëja më e vogël që mund ta bëjmë ne për një figur të ndritur të politik bërjes, një filozofi dhe një lideri të madh. Ne si RDSH krenohemi me atë që po vazhdojmë ëndrën e Arbën Xhaferit. Gjithmon do të japim maksimumin tonë që ta jetësojmë ëndrën e tij”, ka theksuar Muhamet Rustemi.

Vendi i dytë në këtë turne i takojë RDSH- Tetovë, ndërsa vendi i tretë RDSH-Strugë.

Të pranishëm në këtë aktivitet përkujtimoro-sportiv ishin strukturat drejtuese të PDSH-së të udhëhequra nga kryetari i PDSH-së, Menduh Thaçi.

 

 

 

 

TELEGRAM URIMI

Dita e Mësuesit është një ngjarje me shumë rëndësi kulturore dhe kombëtare në të gjitha trojet e banuara me shqiptarë. Është e pakontestueshme se arsimi, kultura dhe gjuha janë shpirti dhe mburoja e një kombi.

Në këtë ditë me respekt të veçantë e kujtojmë kontributin e jashtëzakonshëm të të gjithë mësimdhënësve tanë, kudo që ata vepruan. Vlera, dinjiteti dhe krenaria e kombit shqiptar janë atribute që ju takojnë vetëm mësimdhënësve tanë. 

Më lejoni që për nderë të 7 Marsit – ditës së arsimit shqip, në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare, t’ju shpreh urimet dhe përgëzimet më të sinqerta arsimtarëve, pedagogëve dhe profesorëve shqiptarë.

 

Kryetari i PDSH-së                                                     Tetovë, 07.03.2015          

   Menduh Thaçi

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi përkujton ditëlindjen e Arbër Xhaferit‏

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi sot para dite ka vendosur kurora lulesh pranë varrit të ish Kryetarit të ndjerë Arbën Xhaferi, me rastin e ditëlindjes së tij më 24 Janar 1948, duke përkujtuar kështu veprën e Arbën Xhaferi në 67 vjetorin e lindjes së tij. 

Gjithashtu Rinia Demokratike Shqiptare sot në sallën sportive të Shkollës së Mesme të Mjekësisë në Tetovë, organizon Turneun në basketboll “Arbën Xhaferi” që tradicionalisht mbahet për çdo vit, duke përkujtuar kështu figurën dhe veprimtarinë e ish Kryetarit të ndjerë, Arbën Xhaferi.

 

 Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 24.01.2015

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Kryetarin e Partisë së Socialistëve Evropian, z.Sergej Stanishev

Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaçi realizoi takim me delegacionin nga Brukseli i udhëhequr nga Kryetari i Partisë së Socialistëve Evropian, z.Sergej Stanishev. Në këtë takim u bisedua për situatën aktuale politike dhe mënyrat e mundshme për të dalë nga kriza politike në vend.

Pas këtij takimi, Kryetari Thaçi në prononcimin e tij për mediat deklaroi:

“Kisha kënaqësinë që të pres në një takim sot drejtues të lartë të eurosocialistëve, në krye me Kryetarin e tyre. Biseduam për çështjet aktuale politike në vend, për problemin e bllokimit të procesit integrues që e ka Maqedonia si prioritet shumë të madh, si edhe për shumë gjëra të tjera siç: instrumentalizimin e medieve në Maqedoni, instrumentalizimin e drejtësisë, e kështu me radhë. Ishte shumë një bisedë e rehatshme dhe e qetë, ramë dakord që rruga e vërtetë për të dalë prej kësaj situate është rifillimi i dialogut politik mes katër forcave kryesore politike. Ai dialog duhet të jetë thelbësor dhe të merret me çështje thelbësore, e jo teknike dhe më pastaj në bazë të këtij dialogu të arrijmë që të marrim rekomandim pozitiv dhe të arrijmë që të hapim bisedimet me Unionin Evropian. 

Unë konstatova se procesi i përgjimit nuk është proces i ri në Maqedoni, por është një proces i vjetër që prej vitit 1992. Viktima kryesore, pa konkurrencë, në këtë përgjim është kryetari i tanishëm i PDSH-së dhe kërkova që mundësisht këtë çështje ta institucionalizojmë. Të krijojmë një komision hetimor në parlament, komision i cili do të merret me cështjet e përgjimit që nga viti 1992 dhe se këtë komision duhet ta drejtojë Partia Demokratike Shqiptare, për shkak se është e vetmja parti që nuk ka marrë pjesë në këto aktivitete të paligjshme dhe jo njerëzore. Opinion e din se qeveria LSDM-PPD ka përgjuar, qeveria LSDM-BDI ka përgjuar, qeveria VMRO-BDI ka përgjuar dhe vetëm për qeverinë VMRO-PDSH nuk ka argumente të tilla, po të zbulohen edhe ata do të kenë të njëjtën trajtesë ligjore. 

Mendoj se çështja e zgjedhjeve të parakohshme apo qeverisë teknike duhet të jenë pikat e fundit të këtij dialogu, pikat e para të këtij dialogu duhet të jenë çështjet thelbësore: procesi integrues, raportet ndëretnike, apo të drejtat e shqiptarëve, analiza e implementimit të Marrëveshjes së Ohrit, gjyqësia, çështja e mediumeve, a i kontrollon vërtetë qeveria mediumet, apo i kontrollon edhe dikush tjetër? Këtu është bërë shumë simpatike të thuhet se mediumet i kontrollon 90% VMRO-ja, 10% LSDM-ja, po tek maqedonasit, por tek shqiptarët mediumet i kontrollon 50% BDI-ja dhe 50% LSDM-ja dhe PDSH-ja është parti opozitare e cila s’ka asnjë medium që i mundëson të flet dhe të tregojë realitetin e vet. Po të nisemi nga ky aspekt dhe po të kemi zgjedhje të parakohshme, nuk po them se kush do të fitojë, përsëri këto do të jenë katër forcat politike që prapë do ta mbisundojnë parlamentin dhe problemin e kemi përsëri aty.

Për sa i përket akuzës së z.Verushevskit, për akuzat që nga viti 1993, dhe nëse të njëjtën do ta bëj edhe për funksionarët aktual, unë deklaroj se akuza janë bërë shumë herë, por ne nuk u besojmë institucioneve, nuk është diçka e re që e them, sepse edhe qytetarët nuk u besojnë atyre. Ky manipulim kaq i madh nuk guxon të fokusohet vetëm me një fazë, flas për një proces solid, anketues nga komisioni anketues dhe për një proces tërësisht transparent, që do të përfundojë në gjyq me transparencë, atëherë edhe qytetarët do të jenë më të qetë edhe ata që duan ta përsërisin veprën penale, nuk do ta përsërisin. Mua më kanë përgjuar Verushëvski, Cërvenkovski, Ali Ahmeti, Rankovici, etj dhe asnjë shqetësim, por është e dhimbshme dhe e turpshme për këto shqiptarë që sot shqetësohen se e kanë përgjuar Zaevin, asnjë fjalë nuk e kanë thënë sot e kësaj dite për përgjimet dhe ndjekjet që janë bërë liderit të PDSH-së, për përgjimet dhe ndjekjet që janë bërë fëmijëve të liderit të PDSH-së, është një situatë “crazy” e tha njëri nga delegacioni. 

Unë i kam informacionet të limituara për aspektet e sigurisë dhe qetësisë, ndoshta pak më shumë se ju se jam opozitë, por mendoj se situata është serioze, se Maqedonia nuk është ndonjë shtet i vjetër, i fuqishëm, me konstalacione të forta në raportet ndërkombëtare dhe të sigurisë së brendshme. Imuniteti gjeneral i Maqedonisë është seriozisht i dëmtuar  me bllokimin e procesit integrues dhe duhet të jemi shumë të kujdesshëm të gjithë. Gjithashtu vëmendja e bashkësisë ndërkombëtare nuk është edhe aq e madhe për Maqedoni duke pasur parasysh problemet rajonale shumë më të mëdha, këtu e kam fjalën për raportet Serbi-Kosovë, çështjen e Bosnjës, problemet e mëdha ndërkombëtare siç është ajo e Ukrainës dhe lindja e mesme. Maqedonia nuk është aq në qendër të vëmendjes sa që neve na duket”.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 27.02.2015

 

Kryetari i PDSH-së priti në takim Ministren e Mbrojtjes së Republikës së Shqipërisë, znj.Mimi Kodheli

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në selinë qendrore të partisë realizoi takim me Ministren e Mbrojtjes së Republikës së Shqipërisë, znj.Mimi Kodheli dhe delegacionin shqiptar.

Në takim është biseduar për çështje aktuale politike, për rëndësinë e integrimeve euro-atlantike të vendit dhe rajonit, për shqetësimet e shqiptarëve të Maqedonisë, si dhe tema të tjera politike.

Kryetari i PDSH-së në takim theksoi karakterin strategjik të marrëdhënieve me Shqipërinë në përputhje me aspiratat e shqiptarëve për integrimet euro-atlantike, mbase edhe vizioni i përbashkët i shqiptarëve është integrimi i plotë në Bashkimin Evropian dhe NATO, duke i shërbyer kështu mbarëvajtjes së paqes, sigurisë dhe stabilitetit rajonal.

Bashkëbiseduesit vlerësuan se integrimet euro-atlantike të vendit dhe rajonit janë me interes të veçantë për shqiptarët.

Kryetari Thaçi informoi Ministren për situatën e shqiptarëve në Maqedoni, duke potencuar mungesën e perspektivës dhe të investimeve në rajonet të banuara nga shqiptarët. Kryetari Thaçi gjithashtu theksoi se Partia Demokratike Shqiptare është tërësisht e pakënaqur me mos- implementimin e Marrëveshjes së Ohrit dhe nga mënyra institucionale e varfërimit të shqiptarëve nga ana e kësaj qeverie.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 23.01.2015

Kryetari i PDSH-së në takim me Nishanin dhe Metën

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare z.Menduh Thaçi sot realizoi vizitë zyrtare në Tiranë, me ç’rast takoi Presidentin e Republikës së Shqipërisë z.Bujar Nishani, si dhe Kryetarin e Kuvendit të Shqipërisë, z.Ilir Meta

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare z.Menduh Thaçi ka realizuar takim me Presidentin e Republikës së Shqipërisë z.Bujar Nishani. Gjatë takimit është biseduar për çështjet aktuale politike në Maqedoni dhe Shqipëri, si dhe për proceset integruese rajonale. Kryetari Thaçi në takim shprehu shqetësimet e Partisë Demokratike Shqiptare për bllokimin e procesit integrues të Maqedonisë dhe të realizimit e të drejtave kolektive të shqiptarëve, pa të cilat nuk garantohet mbijetesa e Maqedonisë. Kryetari Thaçi gjithashtu vlerësoi marrëdhëniet me Shqipërinë si shumë të vlefshme për shqiptarët e Maqedonisë dhe theksoi se Shqipëria përbën një faktor të rëndësishëm për stabilitetin rajonal e më gjerë. Në këtë takim, Presidenti Nishani përgëzoi Partinë Demokratike Shqiptare dhe Kryetarin Thaçi për kontributin në zhvillimin e demokracisë dhe të proceseve integruese të Maqedonisë, si dhe për realizimin e të drejtave të shqiptarëve dhe garantimin e paqes dhe sigurisë në rajon.

Gjatë vizitës së sotme në Tiranë Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare z.Menduh Thaçi realizoi takim edhe me Kryetarin e Kuvendit të Shqipërisë, z.Ilir Meta. Në takim është biseduar për çështje aktuale politike, për rëndësinë e integrimeve euro-atlantike të vendit dhe rajonit, për shqetësimet e shqiptarëve të Maqedonisë, si dhe tema të tjera politike.

Pas këtij takimi, Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi dhe Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, z.Ilir Meta dhanë një prononcim për shtyp:

Ilir Meta: “Sot pata takim me liderin e Partisë Demokratike Shqiptare të Maqedonisë, me z.Menduh Thaçi dhe shkëmbyem mendime rreth zhvillimeve në Maqedoni, në Shqipëri dhe në rajon. Natyrisht që do të shfrytëzoj nga rasti që të uroj të gjithë qytetarëve të Kosovës festën e pavarësisë dhe shtetit të Kosovës, pasi sot është një ditë e çmuar. Së dyti dua të shpreh vlerësimin tim për angazhimet e z.Thaçi dhe të partisë së tij dhe të gjithë faktorit shqiptar, për të shtyrë Maqedoninë drejt proceseve integruese dhe drejt zgjidhjes së çështjes së emrit, si dhe të ecet më shpejtë drejt realizimit të plotë të Marrëveshjes së Ohrit, po edhe njëkohësisht të përmirësimit të situatës ekonomiko-sociale të shqiptarëve, në mënyrë të veçantë të gjithë qytetarëve në Maqedoninë perëndimore. Besoj se këto takime janë gjithmonë të dobishme për të ndjekur në mënyrë hap pas hapi, por njëkohësisht edhe tregojnë se marrëdhëniet midis Kuvendit të Shqipërisë dhe faktorit të rëndësishëm parlamentar në rajon dhe konkretisht në Maqedoni janë gjithnjë dinamike”.

Menduh Thaçi: “Jo vetëm kënaqësi, por është edhe obligim, unë mendoj se është mirë që krijohet një praktikë normale të komunikimit të shqiptarëve jashtë Shqipërisë me drejtuesit e institucioneve në Shqipëri. Me z.Ilir Meta biseduam për shumë çështje. Për ne shqiptarët e Maqedonisë është tejet e rëndësishme që në rend të parë të jemi mirë të informuar për situatat rajonale dhe ndërkombëtare, që të mos bëhet ndonjë gabim nga mungesa e informacioneve. E informova z.Meta për shqetësimin tonë kryesorë që kemi si shqiptarë, për bllokimin e procesit integrues drejt UE dhe NATO-s, që na shqetëson tepër shumë dhe nga ana tjetër na e komplikon çështjen e të drejtave tona, qofshin politike apo ekonomike. Bashkërisht ramë dakord që të vazhdojmë me këto komunikime dhe bashkërisht të mirë informohemi dhe të vazhdojmë të veprojmë drejt rrugës tonë të përbashkët, të perëndimit, integrimeve dhe kështu me radhë”.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 17.02.2015

 

Kryetari i PDSH-së priti në takim Zv.Kryeministrin e Parë dhe Ministrin e Punëve të Jashtme të Kosovës, z.Hashim Thaçi

Kryetari i PDSH-së, z. Menduh Thaçi priti në takim Zv.Kryeministrin e Parë dhe Ministrin e Punëve të Jashtme të Kosovës, z.Hashim Thaçi

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi sot në selinë qendrore të partisë realizoi takim me Zv.Kryeministrin e Parë dhe Ministrin e Punëve të Jashtme të Republikës së  Kosovës, z.Hashim Thaçi. Në takim është biseduar për çështje aktuale politike, për rëndësinë e integrimeve euro-atlantike të vendit dhe rajonit, për shqetësimet e shqiptarëve të Maqedonisë, si dhe tema të tjera politike.

Pas takimit, Kryetari i PDSH-së,  z.Menduh Thaçi dhe Zv.Kryeministri i Parë dhe Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, z.Hashim Thaçi dhanë një prononcim për shtyp:

Menduh Thaçi: “E takova Zëvendës Kryeministrin e Qeverisë së Kosovës, z.Hashim Thaçi, miku i jonë i shqiptarëve të Maqedonisë, i vjetër, biseduam për shumë çështje në mënyrë të hapur, pranova sugjerimet e Ministrit të Jashtëm në të njëjtën kohë që format e bashkëpunimit në mes dy forcave kryesore politike shqiptare duhet të rriten, përshpejtohen dhe të shtrëngohen më tepër. E informova për situatën e pashpresë momentalisht në Maqedoni, për bllokimin e procesit integrues, në anën tjetër për një diskriminim ekonomik të programuar që bën Qeveria e Maqedonisë  ndaj shqiptarëve. Po ashtu i premtova se do të vazhdojmë politikisht të veprojmë, në asnjë moment nuk do të bëhemi pjesë e aventurave të paqarta politike të grupimeve të paqarta”. 

Hashim Thaci: “Edhe për mua është një kënaqësi e veçantë të takohem gjithmonë me Kryetarin Menduh Thaçi. Ne diskutuam për format e bashkëpunimit ndërinstitucional por edhe partiak, që kemi edhe një traditë të bashkëpunimit të kahershëm. Diskutuam me Kryetarin Thaçi për zhvillimin në Kosovë, Maqedoni për thellimin dhe afirmimin e bashkëpunimit në të gjitha sferat institucionale, ndërpartiake dhe shoqërore. Tani Kosova ka shënuar progres dhe njohje nga 108 shtete. Ky progres ndërlidhet edhe me mbështetjen e fuqishme edhe të lidershipit të shqiptarëve në Maqedoni, Z. Thaci, Z.Ametit dhe lidershipit të tjerë. Natyrisht, gjithmonë ka qenë përkushtim i Kosovës interesimi legjitim i institucioneve kosovare për gjendjen dhe afirmimin e të drejtave kombëtare të shqiptarëve në Maqedoni. Unë inkurajoj dy subjektet më të mëdha që të zhvillojnë dialogun e tyre të brendshëm. Çelësi i afirmimit të plotë të të drejtave kombëtare të shqiptarëve në Maqedoni është te një dialog dhe marrëveshje mes dy forcave që do mund të ishin forca bashkërisht, mund të ishin forca më  e fuqishme politike në Maqedoni, sepse vetëm me integrimin e plotë dhe afirmimin e plotë të të drejtave të shqiptarëve në Maqedoni, mund të bëhet Maqedonia Evropiane. Unë sot takova edhe student edhe njerëz nga bota akademike dhe shoqëria civile dhe pyesnin për qëndrimin antishqiptar të institucioneve të Shkupit në raport me shqiptarët . Unë nuk do dëshiroja të thoja që është një qëndrim antishqiptar dhe të konkludoj se çdokush që  mban qëndrim kundër shqiptarëve në Maqedoni është qëndrim anti- Evropian, anti - NATO dhe anti vlerave dhe besimit euro-atlantik. Sido që të jetë mua më mban shpresa dhe besimi se lidershipi në Maqedoni dhe partitë politike shqiptare, konkretisht Z.Thaci dhe Z.Ahmeti me urtësinë e tyre, me mençurinë e tyre, me largpamësinë e tyre, me vendosmërinë e tyre do të gjejnë gjuhën e përbashkët që të arrijnë mirëkuptimin, që është i domosdoshëm, që edhe e kërkojnë edhe qytetarët dhe natyrisht e përfaqësojnë në parlament me një shumicë meritore, me një shumicë të fuqishme, me një shumicë që determinojnë proceset e ardhshme euro-atlantike dhe të Maqedonisë, natyrisht edhe të sjellin projekte investuese në hapësirat ku jetojnë shqiptarët, që të ndodhë jo vetëm në kuptimin e interesimit sa i përket simboleve kombëtare, tani më ajo kohë ka kaluar. Tash është koha e zhvillimit ekonomik, e krijimit të vendeve të reja të punës, e rritjes së mirëqenies sociale të qytetarëve dhe integrimin të Maqedonisë në NATO dhe strukturat tjera të Bashkimit Evropian. Ne mbështesim fuqishëm Marrëveshjen e Ohrit, implementimin e plotë të kësaj marrëveshje, mbështesim që Maqedonia të lëviz më shpejtë drejt anëtarësimit në NATO, që është jo vetëm në interesin e Maqedonisë, por edhe të gjithë rajonit dhe në këtë drejtim mendoj që PDSH-ja dhe Z. Thaçi i ka dhënë një mbështetje të fuqishme këtij procesi prandaj desha edhe të falënderoj për bashkëpunimin Z. Thaçin, falënderoj për kontributin e Tij dhe të Partisë dhe në këtë rast pasi që është dhe konferenca e parë, në mungesë të Kryetarit historik të PDSH-së dhe liderit të shqiptarëve të Maqedonisë  Z. Xhaferi, të shpreh edhe njëherë mirënjohjen dhe respektin më të lartë për rolin dhe kontributin e tij historik, për afirmimin e të drejtave të shqiptarëve në Maqedoni, por edhe me idetë dhe vizionet e tij për shqiptarët në rajon dhe për gjithë rajonin euro-atlantik”.

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 22.01.2015

Telegram Urimi me rastin e përvjetorit të pavarësisë së Kosovës

Me rastin e përvjetorit të pavarësisë së Kosovës Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi uroi drejtuesit e Institucioneve të Republikës së Kosovës.

Drejtuar: Kryeministrit të Republikës së Kosovës,  z.Isa Mustafa

I nderuari z. Kryeministër,

Dëshiroj të ju shprehi urimet më të përzemërta me rastin e emërimit tuaj si Kryeministër i ri i Republikës së Kosovës.

Vlerësojnë lartë angazhimin Tuaj në zgjidhjen e problemeve me të cilat ndeshet sot shteti i Kosovës, si dhe kontributin Tuaj për forcimin e Institucioneve të shtetit. Uroj që Kosova t’i përballojë dhe t’i tejkalojë të gjitha sfidat dhe sa më shpejt të bëhet anëtare e plotë e strukturave euro-atlantike.

Në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare Ju uroj juve dhe gjithë shqiptarëve që këtë ditë ta kremtojmë me krenari dhe me besim të plotë për një të ardhme më të mirë për të gjithë shqiptarët kudo që jetojnë.

 

 

Me respekt,

Menduh Thaçi

Kryetar i Partisë Demokratike Shqiptare                     Tetovë, 17 shkurt 2015

 

 

Drejtuar:  Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Kosovës, z.Kadri Veseli

I nderuari Zoti Kryetar,

Më lejoni t’ju përcjell urimet më të sinqerta për zgjedhjen Tuaj në krye të Kuvendit të Republikës së Kosovës.

Kam bindjen e thellë se zgjedhja Juaj në krye të Kuvendit të Republikës së Kosovës do të kontribuojë për forcimin e mëtejshëm të institucioneve demokratike të Kosovës dhe të avancimit drejt integrimit të plotë euroatlantik.

Kam kënaqësinë e veçantë që në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare të Ju uroj juve dhe gjithë shqiptarëve ditën e pavarësisë me besim të plotë për një të ardhme më të mirë për të gjithë shqiptarët.

 

Me respekt,

Menduh Thaçi

Kryetar i Partisë Demokratike Shqiptare                     Tetovë, 17 shkurt 2015

 

 

Drejtuar:  Presidentit të Republikës së Kosovës, znj.Atifete Jahjaga

E nderuara Znj. Presidente,

Në këtë përvjetor të rëndësishëm për mbarë kombin Shqiptar, gëzohemi për Kosovën si shtet i pavarur dhe urojmë, që Kosova të përparojë drejt integrimit të plotë euro-atlantik dhe në ndërtimin e një të ardhmeje më të mirë për të gjithë qytetarët e Kosovës.

Kam kënaqësinë e veçantë që në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare të Ju uroj juve dhe gjithë shqiptarëve që këtë ditë ta kremtojmë me krenari dhe me bindje të plotë drejt progresit dhe integrimeve euroatlantike.

 

Me respekt,

Menduh Thaçi

Kryetar i Partisë Demokratike Shqiptare                     Tetovë, 17 shkurt 2015

 

 

Drejtuar: Kryetarit të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, z.Ramush Haradinaj

I nderuari Ramush,

Më lejoni që në emrin tim dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare, të Ju uroj 7 vjetorin e pavarësisë së Kosovës.

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës gjatë viteve ka luajtur rolin më të rëndësishëm për shpalljen dhe forcimin e Republikës së Kosovës, andaj shprehi bindjen time më të thellë, se me vizionin, programin dhe aftësitë Tuaja do të kontribuoni për forcimin e mëtejshëm të institucioneve demokratike të Kosovës dhe të avancimit drejt integrimit të plotë euroatlantik.

 

Me respekt,

Menduh Thaçi

Kryetar i Partisë Demokratike Shqiptare                     Tetovë, 17 shkurt 2015

 

 

Drejtuar: 

Zëvendëskryeministrit të parë dhe Ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës, z.Hashim Thaçi

I nderuari Zëvendëskryeministër dhe Ministër i Punëve të Jashtme të Kosovës, z.Hashim Thaçi,

Duke përkujtuar 7 vjetorin e pavarësisë së Kosovës, ne përkujtojmë përpjekjet e të gjitha brezave për këtë Kosovë të lirë e sovrane. 

Në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare uroj që Kosova si shtet i pavarur dhe sovran të anëtarësohet sa më shpejt në NATO dhe Bashkimin Europian, gjë që do të forconte demokracinë dhe paqën jo vetëm në rajon, por edhe më gjerë. 

 

Me respekt,

Menduh Thaçi

Kryetar i Partisë Demokratike Shqiptare                     Tetovë, 17 shkurt 2015

 

 

 

Kryetari i PDSH-së në takim me Kryetarin e Kuvendit të Shqipërisë, z.Ilir Meta

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare z.Menduh Thaçi takoi sot në Shkup Kryetarin e Kuvendit të Shqipërisë, z.Ilir Meta.

Pas takimit, Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi në prononcimin e tij për shtyp deklaroi:

“Jo vetëm kënaqësi por është edhe nder për mua sot si udhëheqës i opozitës që takova Kryetarin e parlamentit të Shqipërisë, z.Ilir Meta. Ashtu siç tha Kryetari biseduam për shumë çështje dhe unë e sigurova që PDSH-ja asnjëherë nuk do të jetë problemi, por do të jetë pjesë e zgjidhjes së problemit. Do të vazhdojmë me një politikë të fortë opozitare, por pa dyshim konstruktive. I thash shqetësimet e mija  për Maqedoninë që është në një proces të bllokimit total të dy çështjeve fondamentale që garantojnë mbijetesën e Maqedonisë, integrimi drejt unionit evropian dhe NATO-s dhe çështje e raporteve ndëretnike, apo realizimit të drejtave kolektive të shqiptarëve. Nuk kam ndonjë shpresë se situata do të mundë të përmirësohet shpejt, por e sigurova kryetarin e parlamentit se PDSH-ja asnjëherë nuk do të bëhet pjesë e aventurave të pakujdesshme, qofshin politike, qofshin të tjera, për shkak se jemi shumë të vetëdijshëm për barrën dhe peshën që e kemi si parti opozitare, për të garantuar një qetësi dhe një stabilitet. Megjithatë bashkërisht ramë dakord që të vazhdojmë komunikimin mes nesh. Shqipëria jep një kontribut të jashtëzakonshëm për stabilitetin e Maqedonisë dhe mbështetjen që jep Maqedonisë drejtë procesit integrues. Ramë dakord që të shihemi shumë shpejtë, por në Tiranë sigurisht”. 

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 21.01.2015

 

 

 

 

Kryetari i PDSH-së priti në takim Ambasadorin e Finlandës dhe të Suedisë

Kryetari i PDSH-së në takim të përbashkët me Ambasadorin e Finlandës, z.Timo Rajakangas dhe me Ambasadorin e Suedisë, z. Matt Staffansson

Në vazhdën e takimeve me diplomatë të huaj Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në selinë e partisë priti në një takim të përbashkët Ambasadorin e Finlandës në Zagreb, z.Timo Rajakangas dhe Ambasadorin e Suedisë në vend, z. Matt Staffansson, të shoqëruar nga znj.Asa Pehrson, përfaqësuese e Suedisë në Unionin Evropian në Bruksel.

Në këtë takim temë e diskutimit ishin zhvillimet e fundit politike në vend dhe në skenën ndërkombëtare.

Në takim Kryetari Thaçi nënvizoi rëndësinë e integrimit të vendit në NATO dhe Bashkimin Evropian, që nënkupton edhe gjetjen sa më të shpejtë të zgjidhjes për çështjen e emrit me Greqinë. Integrimi në strukturat euro-atlantike do të siguron stabilitet dhe zhvillimin ekonomik të vendit dhe rajonit - theksoi Thaçi.

Kryetari Thaçi më tej siguroi bashkëbiseduesit se Partia Demokratike Shqiptare me politikën e saj të përgjegjshme do të vazhdojë të kontribuojë dhe të jetë pjesë e proceseve demokratike dhe perspektivës euro-atlantike të vendit.

Bashkëbiseduesit u pajtuan që duhet të jepet kontribut maksimal për proceset demokratike dhe integrimin e vendit në strukturat euro-atlantike, dhe se në këtë drejtim rikthimi i dialogut të mirëfilltë politik mes forcave kryesore politike në vend është me rëndësi të veçantë.

Bashkëbiseduesit u ndanë të kënaqur nga takimi, me premtim se ky bashkëpunim do të vazhdojë edhe në të ardhmen.

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 16.02.2015

 

Kryetari i PDSH-së në takim me Ambasadorin e Suedisë, z. Matt Staffansson

Në vazhdën e takimeve me diplomatë të huaj në vend sot Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, qëndroi në Ambasadën e Suedisë në Shkup me ç’rast realizoi takim me Ambasadorin e Suedisë për rajonin, z.Mat Staffansson.

Në qendër të bisedës ishte situata aktuale politike, procesi integrues, si dhe marrëdhëniet ndëretnike në vend.

Në këtë takim Kryetari Thaçi shprehu brengosjen për marrëdhëniet e brishta ndëretnike në vend dhe ngecjen e procesion integrues, duke kritikuar politikën virtuale të qeverisë, me të cilën Partia Demokratike Shqiptare nuk pajtohet.

Bashkëbiseduesit u pajtuan që duhet të jepet kontribut maksimal për relaksimin e marrëdhënieve ndëretnike dhe integrimin e vendit në strukturat euro-atlantike, dhe se në këtë drejtim rikthimi i dialogut të mirëfilltë politik është me rëndësi të veçantë.

Bashkëbiseduesit u ndanë të kënaqur nga takimi, me premtim se ky bashkëpunim do të vazhdojë edhe në të ardhmen.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 21.01.2015

Intervista e Kryetarit të PDSH-së, z.Menduh Thaçi për RTV 21

RTV 21: Zoti Kryetar fillimisht një vlerësim të përgjithshëm për situatës politike në vend, si e karakterizoni atë?

Menduh Thaçi: mungesa e perspektivës, bllokimi i procesit integrues është çështja kryesore që ndodh këtu, por fatkeqësisht udhëheqësit e maqedonasve refuzojnë ta kuptojnë këtë. Realisht në Maqedoni edhe të funksionojë gjithçka si duhet perfekt nuk ka vlerë pa u debllokuar procesi integrues dhe pastaj komplikimet tjera janë si pasojë e atij shkaku kryesor. Mungon demokracia, mungon funksionimin i shtetit ligjor, mungon besueshmëria te institucionet dhe e gjithë kjo e komplikon situatën.

RTV 21: Si reagon elita politike, është barë e saj që të zgjidhë problemet e vendit?

Menduh Thaçi: Shqiptarët janë të de-faktorizuar totalisht në këtë situatë, sepse partia e shqiptarëve që e mori mandatin për të qenë pjesë e qeverisjes nuk po arnë që të imponojë asnjë temë që ka të bëjë me shqiptarët, por më duket se maqedonasit janë marr vesh që të inskenojnë kinse Maqedonia paska mosmarrëveshje mes maqedonasve dhe aty u shkelën të drejtat, e kam fjalën për dy partitë kryesore dhe me këtë mundohen që të de-fokusojnë edhe vëmendjen e bashkësisë ndërkombëtare për gjendjen e mjerueshme në të cilën janë shqiptarët. Ne si opozitë mundohemi më shumë korrektësi, vendosmëri, por edhe me konstruktivitet, duke pasur parasysh se bota perëndimore ka telashe të mëdha rajonale dhe ndërkombëtare.  Numrat e deputetëve që ne i kemi nuk na mundësojnë që të jemi edhe më të ashpër në qëndrimet tona. Një rezultat fatal për shqiptarët e Maqedonisë, 20 deputetë partia e cila është në qeverisje dhe 7 deputetë opozita sigurisht e ka koston e vet dhe kjo kosto duhet të paguhet dhe jam tërësisht i vetëdijshëm për këtë. Bashkësia Ndërkombëtare me sa duket jo që nuk ka zgjidhje, por unë nuk shoh zgjidhje për këtë situatë, po shikoj vendet tjera si zhvillohet situata, një ndër shembujt perfekt të interesimit dhe dëshirës të madhe të Bashkësisë Ndërkombëtare për ti lëvizë proceset është Kosova, bisedimet që zhvillohen mes qeverisë së Kosovës dhe qeverisë së Serbisë, gjërat po lëvizin. Fatkeqësisht kjo është një situatë e pashpresë, megjithatë unë preferoj që të jemi shumë të kujdesshëm, shqiptarët e Maqedonisë mos të bëhen pre e aventurave të ndryshme, grupeve të ndryshme, të cilët nuk dinë dhe nuk kanë njohuri se si zhvillohet situata. Do të vazhdoj të investoj në këtë konstuktivitet opozitar dhe gjithmonë duke e ruajtur linjën që këtu shkelen të drejtat kolektive të shqiptarëve, që është tema kryesore bashkë me procesin integrues, të tjerët janë imitim të politikës.

RTV 21: Po partitë politike shqiptare si reagojnë në këtë situatë, sepse duhet të marrin përgjegjësinë e vet mbi fatin e popullatës, si reagon ajo, sa është në krye të detyrës që i takon?

Menduh Thaçi: Pyetja juaj ngërthen në vete një dëshirë të madhe që kanë të gjithë shqiptarët, që të jemi këtu më bashkëpunues, sidomos dy forcat kryesore politike, ajo e z.Ahmeti dhe partia që e drejtoj unë dhe unë kam plot mirëkuptim për këto qëndrime, të njëjtat mi ka thënë kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, z. Ilir Meta, Zëvendës Kryeministri i Kosovës, z. Hashim Thaçi dhe shumë liderë të tjerë shqiptar. Më lejoni të konstatoj edhe diçka se kur flitet për mundësinë e bashkëpunimit, apo kur kërkohet nga PDSH-ja që të bashkëpunojë, theksit është se partia që është në qeveri nuk ka sukses, se po të kishte sukses nuk do të duheshe ky bashkëpunim. Besoni se e kam shumë të vështirë të merrem vesh me z. Ahmeti, për shkak se ai është dakord që ti ndajë përgjegjësitë, por pushtetin ta mbajë vet dhe kjo nuk funksionon në aspektin pragmatik, si dhe me partitë tjera që paraqiten, që kushtimisht quhen partitë më të vogla, kjo është krejtësisht normale dhe kanë të drejtë demokratike, por nuk janë funksionalë. Shqiptarët e Maqedonisë do të ishte mirë të vazhdojnë që të kenë një ndarje të mirë të politikës, se u duhet edhe atyre opozita dhe besoj se kur të arrijmë të krijojmë opinion se shqiptarëve të Maqedonisë realisht u duhet një parti e fuqishme opozitare e cila në mënyrë të fuqishme do ta ngritë agjendën e të drejtave kolektive, atëherë do ta kemi më lehtë. Këtu gjithkush gjithkënd e përgjon dhe s’dihet se kush kë e përgjon, nuk është një gjë e re, gjëra të tilla kanë ndodhur që nga viti 1993 dhe sigurisht ata që gëzoheshin prej fatkeqësisë në komshi tash e kanë fatkeqësinë në shtëpi. Do të ishte e palejueshme që të lejojmë LSDM-në të sillet si viktimë, LSDM-ja është xhelati i djeshëm. Këta njerëz të cilët janë të ndjekur, ish shefi i shërbimit sekret është nënshkruesi i dosjeve të mia personale në vitin 2002 dhe 2006, ku ka ndjekje, përgjime të mija dhe të djalit tim 12 vjeçar, por unë nuk kam telashe me to. Kërkoj falje për shprehjen, mua më shkaktojnë gërdi, neveri të madhe disa shqiptarë të ndershëm si në kohën e Rahman Morinës, që sot mundohen e bërtasin për ta mbrojtur LSDM-në se ajo na qenka viktimë. Ndjekjet që i kemi pasur edhe i ndjeri Arbën Xhaferi edhe unë prej vitin 1993, rrumbullakohen në dosje me 10.000 faqe dhe këta shqiptarë të ndershëm asnjëherë nuk e kanë hapur gojën, për shkak se kanë qenë pjesë e asaj qeverisje që i kanë ndjekë liderët e opozitës. Nuk besoj se do të jetë kredibil ky gjyq që bëhet, nuk diskutohet, unë fola edhe me Ambasadorin e Unionit Evropian. Ideja ime është që të ngrinim një gjyq special me vëzhgim dhe asistencë të plotë ndërkombëtare, i cili gjyq do të merret me të gjitha këto çështje prej vitit 1992. Unë i kam të gjitha dokumentacionet zyrtare ku njerëz, ministra, kryeministra, shef i shërbimit sekret është nënshkruar duke shkelur kushtetutën e një shteti “demokratik” dhe është bërë ndjekje, më pastaj këtu përgjojnë nga brenda, nga jashtë, të gjithë dhe unë këtë e kam pasur në dijeni që në moshë të re, si mbrojtje në vete. Nuk do të del gjë prej kësaj situate, nuk do të jetë situatë kredibile, për shkak se shërbimet sekrete dinë edhe të largojnë një fjalë dhe të vendosin një fjali tjetër dhe ti ndryshojnë, por është një element tjetër që thotë se është degjeneruar demokracia dhe shteti ligjor dhe më e keqe është se ka mungesë totale të kredibilitetit në institucionet vendimmarrëse. Këto janë parashenja të një sëmundje e madhe dhe kjo sëmundje është mungesa e perspektivës dhe bllokimi i procesit integrues.

RTV 21: Z.Thaçi sigurisht njeriu nuk e ndjen mirë veten në qoftë se e din se është i vëzhguar, i ndjekur, i përcjellur vazhdimisht dhe nuk është një ndjejnë e mirë?

Menduh Thaçi: Padyshim, ne që merremi me këtë punë, flas për veten, nuk më shkakton kurrfarë përshtypje, por sigurisht kur fillojnë të survijohen pjesëtarë të familjes dhe fëmijët kjo shkakton neveri të madhe, poshtërim shumë të madh. Besoj se me këtë rast do të jenë shumë të kujdesshëm ata të cilët do të përgjojnë, megjithatë përsëritja e këtyre rasteve bëhet deri sa njerëzit e tillë nuk shkojnë para drejtësisë. Në momentin kur njerëzit e tillë që bëjnë përgjime të tilla jolegale dhe joligjore shkojnë para drejtësisë, atëherë mund të kemi shpresa se ky proces ndalet dhe më nuk përsëritet.

RTV 21: Si e shikoni qëndrimin e mediave, flitet për një ndërhyrje të madhe të shtetit në mediat, në lirinë e shtypit?

Menduh Thaçi: Jo vetëm shtetit, më mirë ta quajmë të maqedonasve, normalisht unë nuk jam i zgjedhur për ta mbrojtur lirinë e mediumeve maqedonase, por të shqiptarëve. Tek shqiptarët është ende më fatale situata, sepse një pjesë të mediave e kontrollon partia e shqiptarëve që është në pushtet, ndërsa pjesën tjetër e kontrollon partia opozitare maqedonase që është LSDM-ja, duke filluar prej një televizioni e disa portaleve të ndryshme, që flet për një terr të madh informativ.  Megjithatë, mediat e Kosovës, po shfrytëzoj rastin ti falënderoj hapur dhe publikisht, gjithashtu edhe mediat e Shqipërisë, arrijnë me shumë vendosmëri të bartin zërin tonë opozitar dhe mendimin tonë ndryshe, sepse përndryshe do të krijoheshte një opinion se ne nuk jemi aspak aktiv, por unë nuk kam se ku të flas, një pjesë të mediave shqiptare e kontrollon BDI-ja, pjesën tjetër e kontrollon LSDM-ja dhe ngel se ne nuk jemi funksional, se ne nuk punojmë, e kështu me radhë. Elementi i mediave është po ashtu element plus që flet për mungesën e demokracisë, mungesën e drejtësisë në shtetin ligjor dhe mungesën e perspektivës.

RTV 21: Si thoni prej krejt kësaj çka mund të ndodhë me Maqedoninë?

Menduh Thaçi: Rin në vend, se po të shkojë diku do të ishte më mirë, por rin në vend dhe e ka atë formën si uji që nuk lëvizë shum shpejt ndotet dhe infektohet, gjithashtu dita-ditës situatat degjenerohen dhe  prishen. Nervozet dhe shqetësimet e shqiptarëve dita-ditës ritën. Ne jemi shumë të shqetësuar edhe për një fenomen tjetër, që nuk është kombëtar, por është ndërkombëtar, Shqipëria është anëtare e NATO-s, Kosova është po asaj rruge dhe dalë nga dalë ne ndjehemi si fëmijët 6-7 vjeçar që ngelin jashtë oborrit të shtëpisë. Këtu sinqerisht u them ngelë vetëm shpresa e Bashkësisë Ndërkombëtare, jo që ata nuk kanë mundësi, por ata ende nuk e kanë zgjedhur momentin. Nëse Bashkësia Ndërkombëtare detyron qeverinë e Serbisë që të nënshkruajë dokumente me të cilën e pranon kushtetutën dhe ligjet në territorin e Kosovës, do të gjejë mënyra dhe metoda që do ta bindë edhe qeverinë e Maqedonisë që detyrimisht duhet të bëhet kompromisi me Greqinë, për tu debllokuar kjo situatë. Ndërsa ne si PDSH jemi të gatshëm që të japim kontributin tonë, për tu debllokuar kjo situatë, për shkak se sinqerisht mendoj edhe po të ishin perfekt të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni pa procesin integrues në NATO dhe Unionin Evropian nuk kanë kuptim, këtu është e gjithë çështja kryesore.  

PDSH: Shqiptarët e Tetovës dhe Gostivarit në “Dhoma Gazi”‏

Politika e gabuar e kësaj qeverie VMRO-BDI reflektohet edhe në segmentin më të ndejshëm siç është shëndetësia. Varfëria, mospërkujdesja, neglizhenca gjithë këto janë faktor që në mënyrë direkte apo indirekte ndikojnë në shëndetin e qytetarëve e veçmas te shqiptarët.

Janë shqetësuese rastet dhe shifrat alarmante të sëmurëve nga sëmundjet e ndryshme përfshirë këtu edhe rritjen e numrit të aborteve, jo vetëm ne Tetovë por edhe në vendbanimet tjera ku jetojnë shqiptarët, për të cilën mungon një analize e hollësishme dhe transparencë për faktorët që ndikojnë në paraqitjen e këtyre rasteve.

Si pasojë e kësaj politike të mbrapshtë, gjendja e spitaleve në vendbanimet shqiptare, në veçanti gjendja e spitalit "Klinik të Tetovës" i cili përveç emrit s’ka asgjë të përbashkët me klinikat e mirëfillta.

Gjendja bëhet ende më dramatike në Tetovë, duke pasur parasysh ndotjen e ajrit nga ana e “Jugohromit”. Nga statistikat zyrtare ndotja e ajrit është alarmante ku tejkalohet kufiri i lejuar disa dhjetëra herë.

Për interesa të ndryshme politike, mbase edhe korruptive tolerohet helmimi i banorëve të Tetovës  dhe të pollogut në tërësi. Ndotja e ajrit  me përmasa të tilla shqetësuese shkakton rritjen e dukshme të numrit të sëmurëve nga sëmundjet e traktit respirator, kancerogjene, kardio-vaskulare e kështu me radhë.

Edhe një herë bëjmë thirrje që urgjentisht të merren masa për ndërprerjen e këtij helmimi masiv të shqiptareve në Tetovë dhe rrethinë, që asocojnë në  dhomat e gazit.

Është i dhimbshëm fakti që përgjegjësi direkt për helmimet, është ministri i BDI-së i cili  jo që s’ndërmerr asgjë, por përkundrazi me heshtjen e tij  miraton të njëjtën, gjë që tregon paaftësinë dhe nënshtrimin e tij të plotë, ku si pasojë e këtij vasaliteti helmohen jo vetëm gjeneratat e tashme, por edhe gjeneratat e ardhshme me pasoja të paparashikueshme.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 21.01.2015

 

Kryetari i PDSH-së priti në takim Ambasadorin e BE-së, z.Aivo Orav

Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaçi sot në selinë qendrore të partisë priti në takim Ambasadorin e Bashkimit Evropian në vend, z.Aivo Orav.

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi në selinë e partisë në kuadër të takimeve me përfaqësuesit ndërkombëtarë, realizoi takim me Ambasadorin e Bashkimit Evropian në vend, z.Aivo Orav.

Në këtë takim u diskutua për rreth zhvillimeve të fundit politike në vend dhe në skenën ndërkombëtare.

Kryetari Thaçi në takim potencoi se zhvillimet e fundit tregojnë se në Maqedoni asgjë nuk funksionon në vijë ligjore dhe të demokracisë së vërtetë. Kryetari Thaçi po ashtu i shpjegoi ambasadorit se liderët e PDSH-së qysh prej viteve 93 kanë qenë të ndjekur, survejuar, të përgjuar dhe se asnjë individ për këto përgjime nuk ka dalë para drejtësisë.

Kryetari Thaçi gjithashtu potencoi se ngritja e një gjyqi special me vëzhgim dhe asistim të plotë ndërkombëtarë ku do të përfshiheshin të gjitha rastet e këtilla që nga viti 93, do të ishte ndoshta e vetmja shpresë që rastet e këtilla mos të përsëriten. 

Kryetari Thaçi më tej vlerësoi se janë momente shumë të rëndësishme për vendi dhe rajonin. PDSH gjatë këtij procesi tejet delikat do të vazhdoj me politikën e saj konstruktive dhe të përgjegjshme dhe se nuk do të bëhet pre e aventurave të mundshme, që do ta dëmtonin demokracinë dhe perspektivën euro-atlantike të vendit.

Bashkëbiseduesit ranë dakord se duhet të rikthehet dialogu i mirëfilltë politik mes forcave kryesore politike, ku të gjitha palët duhet të mbajnë pjesën e tyre të përgjegjësisë, si e vetmja mënyrë për të dalë nga kriza politike dhe institucionale.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 11.02.2015

 

Konferencë për shtyp e deputetit të PDSH-së z.Gazmend Aliu

Sot në rend dite janë ndryshimet Kushtetuese të cilat ndryshime nuk aprovohen me një konsensus të gjerë etnik dhe politik, paraqesin në vete edhe një tendencë majorizimi dhe anashkalim të problemeve reale me të cilat ballafaqohen shqiptarët në Maqedoni.

Të ndryshosh pjesët që kanë të bëjnë me martesat e homoseksualeve, bankën, zonat ndërkombëtare financiare, e të mos preken pjesët që kanë të bëjnë me avancimin kualitativ të drejtave të shqiptareve, është një hipokrizi e llojit të vet.

Z.Ahmeti - Kryetari i BDI-së në zgjedhjet e fundit presidenciale të vitit 2013  kërkonte president konsensual, kërkonte çka nuk kërkonte, vetëm për ta bërë mashtrimin e radhës dhe tani kur e ka mundësinë për ta bërë  ai hekë dorë ashtu si ka hequr dorë prej shume të drejtave që kanë të bëjnë me shqiptarët.

Ju kujtohet Alia ç’farë thoshte, citojmë: "Vetëm maqedonasi duhet të jetë Kryeministër, President, Kryetar Parlamenti, funksione me përgjegjësi morale, politike në vend? Pse shqiptarët nuk janë bartës të këtij sovraniteti? Pse shqiptaret nuk janë përgjegjës për këtë shtet? Ne duam të demonstrojmë fuqinë tonë, që ky vend është edhe i yni.", për të vazhduar pastaj me deklaratat nga BDI-së citojmë: "Zgjedhjet e 13 prillit do të jenë zgjedhjet e fundit të drejtpërdrejta presidenciale në Maqedoni. Menjëherë pas zgjedhjeve, BDI-ja edhe formalisht do të nxiste ndryshimet kushtetuese për zgjedhjen e presidentit në Kuvend". Pyetje publike: Ku mbeti presidenti konsensual?!

Përveç kësaj për shqiptarët me prioritet janë edhe këto që BDI nuk i përmendë: Ndarjen proporcionale të buxhetit ku shqiptaret duhet te marrin hisen që ju takon, Zyrtarizimin e plotë të gjuhës shqipe, Presidenti konsensual, Ligji për Qeverisje ku vendimmarrja duhet të rregullohet me konsensus të plotë etj. Këto ndryshime janë kërkesa reale të shqiptarëve, për këto ndryshime ka nevojë Kushtetuta. Çdo gjë tjetër është joserioze dhe tallje me shqiptaret.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 20.01.2015

 

PDSH: BDI i kthen në helm votat e shqiptarëve!‏

Fjalimi i deputetes së PDSH-së, znj.Merale Ferati në Kuvend

Instituti Pyetja e Deputetëve është shumë i rëndesishëm ku deputetët parashtrojnë pyetje qeverisë dhe qeveria është e obliguar të jep llogari për punën e vetë.

Praktika e deritanishme në këtë kuvend tregon se ky kuvend që moti ka humbur kuptimin, vlerën dhe peshën e ketij instituti të rëndësishëm demokratik. Si dëshmi për këtë që e them është mungesa kronike e zv.Kryeministrit Musa Xhaferi, kuadër i BDI-së, i cili asnjëherë nuk ka marrë pjesë në seancat e kuvendit kur parashtrohen pyetjet e deputetëve.

Përkundër këtij injorimi, përkundër kësaj papërgjegjësie megjithatë ne do ti ngrejmë shqetesimet tona që i tejkalojnë interesat politike dhe janë njerezore, humane pasi që drejt për së drejti e rezikon jetën e shqiptarëve.

Veç shifet një dorëzim total sa i përket proceseve eurointegruese, zhvillimit ekonomik, çështjeve të hapura etnike, mirëqenies sociale, që me një fjalë i mbyllen perspektivat.

Sot jam këtu në këtët foltore që të ngris një shqetësim tjetër që çmoj se   për nga përmasat e dëmit është më i rezikshmi deri më tani.

Për disa kalkulime koruptive dhe kriminale lejohet të cënohet edhe segmenti më i shenjtë shëndeti. BDI lejon helmimin masiv të një popullate të tërë nga ana e JUGOHROMIT që ditë e natë i helmon banorët e Tetovës dhe Pollogun në përgjithësi.

Se sa shqetësuese dhe sa alarmante e tragjike është situata në Pollog,  tregojnë të dhënat e marrura nga  matjet e shkallës së ndotjes që e shkakton Jugohromi së bashku me statistikat të cilët tregojnë rritjen e numrit të sëmundjeve të ndryshme vdekjeprurëse. 

Sipas të dhënave zyrtare shkalla e ndotjes së ajrit në Tetovë është prej 150 – 200 herë më e lartë nga norma e lejuar. Kapaciteti momental i Jugohrmoit në ditë prodhon afërsisht 3 ton pluhur. Çdo qytetar për dy orë qëndrim në lëvizje thith pluhur diku përafërsisht deri në 10mg, që përmban materje toksike si dhe grimca bm10, që janë kancerogjene dhe shumë toksike, prej nivelit të lejuar prej 50 mikrogram në metër kub në Tetovë është prej 500 – 1000 mikrogram në metër kub, këtu mos i harojmë edhe gazrat të tjera të dëmshme si diokidi i sulfurit, oksidet e azotit, grimcat e suspenduara me dimenzione deri 10 mikro meter, monooksidi i karbonit etj. Këtë shqetësim e shpreh edhe raporti i bankës botërore, ku thuhet se përqëndrimet e grimcave të dëmshme në ajër shkelin rëndë stanndardet për cilësinë e ajrit dhe kjo duhet të jetë një nga shqetësimet më serioze të shtetit, duke theksuar se grimcat bm10 seriozisht e tejkalojnë standartin vjetor të Bashkimit Evropjanë.

Këtu nga këto parametra është shumë e besueshme se edhe nga institucionet  shumë relevante botërore, Tetova rangohet në vendin e dytë botëror si qytet më i ndotur në botë.

Hallall ju qoft juve të BDI-së, hallall ju qoftë! Aritët që ta helmoni qytetin më të madh shqiptar. Arritët të helmoni votuesit tuaj. Ju merrni 9-10 % deputetë në atë rajon dhe për këtë si shpërblim vjen helmi për shqiptaët nga ana e BDI-së. Ky është suksesi juaj, kjo është e arritura juaj, i helmoni votuesit tuaj dhe të tjerët, i helmoni ata që ju besuan, ku me votën e tyre i keni sot këto poste.

Më lejoni që të ndaj me opinionin se çka në fakt është PM10, apo particulate matter, sipas instituteve më prestigjioze botërore. Grimca PM 10 janë grimca fluturuese të cilët përmbajnë materije kancerogjene dhe toksike. Në fakt janë pjesëza të lëndëve të forta djegëse të blozës, të pluhurit të cilët në bazë të pesheës së tyre bien në tokë dhe të njëjtat shpërndahen  deri më 1000 km nga vendi ku emitohen dhe kanë afinitet të grumbullojnë bakterje. Lehtë penetrojnë në organet e frymëmarrjes, në qarkullimin e gjakut dhe në të gjitha organet. Në bazë të hulumtimeve të fundit të Organizatës Botërore Shëndetësore ajri i ndotur rangohet si rezik faktor më i rëndësishëm për morbiditetin dhe mortalitetin. Si pasojë e presencës së PM 10 në ajër nga hulumtimet e kësaj fushe janë radhitur këto pasoja: paraqitja e sëmundjeve opstruktive pulmonale, insultë cerebro-vaskulare, infarkte të miokardit, si dhe më e keqja shkakton karcinom të mushkërive dhe karcinome të tjera.

Nga kjo që e thamë nuk është e rastësishme se statistikat nga viti 2010-1014 nga 1500 të sëmurë me sëmundje të ndryshme të kancerit numri është rritur mbi 3000 raste në TETOVË, duke mos i llogaritur rastet e pa zbuluara, si dhe evidentohen rritje enorme të sëmundjeve të sistemit respirator me mbi 1000 raste në spitalin e Tetovës.

Me një theks të veçantë duhet cekur se ajri i ndotur ka ndikim shkatërues tek shtatzënat. Abortet spontane  janë  në rritje rapide për të cilën edhe kamë thënë se nevoitet një analizë hulumtuese dhe transparencë nga ana e institucioneve kompetente për ndikimin e ajrit tek abortet.

Siç e shihni zotëri dhe zonja të BDI-së, ministri nuk është këtu, kjo është politika e juaj, nuk mjafton helmimi politik i juaj e tani filluat ti helmoni edhe fizikisht. E pyes ministrin e BDI-së se si ndihet në këtë situatë? - Si ndiheni ju të BDI-së në këtë situatë? A ndjeheni komot kur e dini se jeni përgjegjës për këtë gjendje të mjerrueshme të shqiptarëve? A ndjeheni komot dhe përgjegjës për sëmundjet e fëmijëve? A ndjeheni  komot kur ju të BDI-së jeni përgjegjës për të sëmurët nga kanceri të kësaj gjenerate dhe të gjaneratave të ardhëshme që do të vijnë pas?

 

 

 

 

Kryetari i PDSH-së priti në takim Ambasadorin e BE-së, z.Aivo Orav

Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaçi sot në selinë qendrore të partisë priti në takim Ambasadorin e Bashkimit Evropian, z.Aivo Orav.

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi në selinë e partisë në kuadër të takimeve me përfaqësuesit ndërkombëtarë, realizoi takim me Ambasadorin e Bashkimit Evropian, z.Aivo Orav.

Në këtë takim u diskutua për situatën aktuale politike, procesin integrues,  marrëdhëniet ndëretnike në vend dhe tema të tjera me karakter politik.

Kryetari Thaçi në takim potencoi se çështja e cila të gjithëve na shqetëson është mungesa e perspektivës euroatlantike, që është një fenomen brengosës, duke theksuar se faji për bllokimin e procesit integrues është te Qeveria e Maqedonisë. Kryetari më tej theksoi se dështimet në proceset integruese të vendit janë frustuese për qytetarët dhe në këtë drejtim të gjithë jemi të zhgënjyer. 

Në lidhje me marrëdhëniet ndëretnike Kryetari Thaçi theksoi se PDSH ka ngritur vazhdimisht shqetësimet në këtë drejtim dhe se politika e PDSH-së mundohet të paraqet një preventivë dhe kjo preventivë është Platforma e Partisë Demokratike Shqiptare.  

Kryetari Thaçi më tej vlerësoi se janë momente shumë të rëndësishme për vendi dhe rajonin. PDSH gjatë këtij procesi tejet delikat do të vazhdoj të jetë konstruktive dhe nuk do të bëhet pengesë në asnjë moment, nëse qeveria i qaset me seriozitet premtimeve të veta.

Bashkëbiseduesit ranë dakord se duhet të rikthehet dialogu i mirëfilltë politik mes forcave kryesore politike, ku të gjitha palët duhet të mbajnë pjesën e tyre të përgjegjësisë për të ardhmen e vendit, por se nga Qeveria e Maqedonisë varet nëse do t’i zbatojë reformat drejt rrugës së integrimeve euroatlantike. 

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 16.01.2015

 

HomeInfo qendra
Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Top Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainmenu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainframe Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Menu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image